سخنرانی سیدعبدالله صفیالدین، محمدعلی رامین و عزتالله ضرغامی، درباره اقدامات سرلشکر «شهید حاج احمد سوداگر»، مقاومت کشورهای اسلامی و نیز بیان خاطراتی از دوران جنگ تحمیلی، به ویژه درباره شهرهای خوزستان و شیوه مقاومت مردم این منطقه دیگر موضوعهای مطرح شده در این آیین بود.
این مراسم با قدردانی عزتالله ضرغامی از محمدرضا سنگری، شاعر کتاب «منظومه شهر من»، عبدالرضا سالمی نژاد نگارنده «دزفول پایتخت مقاومت»، خانواده معلم شهید محمد فرخیراد که در اسارت رژیم بعث عراق به دلیل تدریس، در اثر شکنجه به شهادت رسید، ادامه یافت و به صورت نمادین از چهار اثر «دزفول پایتخت مقاومت»، «سالهای صبوری»، «دزفول به روایت کودکان» درباره مقاومت مردم دزفول و مجموعه شعر تازه محمدرضا سنگری با عنوان «منظومه شهر من» رونمایی شد.
«دزفول پایتخت مقاومت ایران» نوشته عبدالرضا سالمینژاد در 208 صفحه، علاوه بر مطالب مستند، 16 صفحه شامل تصاویر رنگی شهر دزفول را در بر میگیرد.
«سالهای صبوری» شامل مجموعهای از خودنوشتههای حمید آستی است. آستی از مبارزان پیش از انقلاب در دزفول و رییس فعلی شورای شهر این شهر است. این کتاب 128 صفحه دارد.
«دزفول به روایت کودکان»، که شامل 200 انشای کودکان دوران ابتدایی درباره دزفول و مقاومت مردمی در این شهر است. برای نگارش این کتاب انتشارات نیلوفران با همکاری وزارت آموزش و پرورش، از دانشآموزان خواسته است که به عنوان راوی از خانواده خود بخواهند مقاومت دزفول را شرح دهند و آن را در قالب انشا بنویسند. در نهایت 500 انشا گردآوری شد و 200 عنوان از بهترین آثار با نام نویسنده و نام معلم پرورشی او در کتاب «دزفول به روایت کودکان» درج شد.
«سرود پایداری» مجموعه شعر درباره دزفول را در بر دارد. این شعرها با اعلام فراخوانی برای شاعران دفاع مقدس گردآوری شدند و در نهایت از 60 شاعر دفاع مقدس، 184 شعر به کوشش غلامرضا کاج گردآوری شد. نخستین شعر این مجموعه متعلق به قیصر امینپور است.
«منظومه شهر من» شعرهای محمدرضا سنگری، با موضوع مقاومت را در بر دارد و انتشارات «فصل پنجم» آن را به چاپ رسانده است.
این آیین رونمایی همچنین ساعت 16 در سالن مهتاب شهر دزفول و در همین زمان، در مجتمع فرهنگی فجر شهر اهواز نیز برگزار شد.
نظر شما