چهارشنبه ۱۸ دی ۱۳۹۲ - ۱۳:۲۹
معتقدی: تغییرات جشنواره شعر فجر را به فال نیک می‌گیریم

محمود معتقدی، شاعر گفت: این‌که در خیلی حوزه‌های فرهنگی از جمله شعر اتفاقات تازه‌ای در حال رخ دادن است و آدم‌هایی که در حوزه مدیریت صلاحیت دارند در جرگه داوری جشنواره شعر فجر قرار گرفته‌اند نکته مثبتی است و این تغییر و تدبیری را که در دولت جدید اتفاق افتاده باید به فال نیک گرفت.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، معتقدی گفت: اگر این مهم بدون باید و نبایدهایی که در گذشته در این حوزه دیکته می‌شد انجام شود جای بسی خرسندی دارد. باید دید این تحول و اتفاق مهم در جشنواره شعر فجر امسال می‌افتد یا نه و پیرو صحبتی که آقای کاکایی داشتند آیا واقعاً به دور از بایدها و نبایدها و خودی‌ها و ناخودی‌ها داوری‌های شایسته صورت می‌گیرد یا نه.

این شاعر توضیح داد: سابقه جشنواره شعر فجر به نهادی دولتی بر‌می‌گردد که هر ساله آن را برگزار می‌کند و طبیعی است که طی سال‌های اخیر این جشنواره با متر و معیارهای خودش آثار مختلف را داوری کرده  و به طریق اولا جهت‌گیری‌های خاص خودش را هم داشته است و به گمان من ظرفیت این را که همه شعرا با همه تفکرات را در خود بپذیرد نداشت.
 
وی ادامه داد: تا این‌جای کار اگر پرونده این جشنواره بررسی شود در همه این سال‌ها به همین شکل برگزار شده است. از سوی دیگر باید دید آیا شعرای دیگر از این جریان استقبال می‌کنند یا نه. این امر نکته‌ای است که در حال حاضر نمی‌توان درباره آن اظهار خوشبینی کرد اما امید است که در این حوزه هم اتفاقات خوبی بیفتد.

معتقدی درباره انتظاراتش از جشنواره شعر فجر امسال گفت: پاسخ به این سوال دشوار است. آنچه مسلم است باید به گونه‌ای برپا شود که همه نحله‌ها و اندیشه‌های فکری بتوانند در این جشنواره حرفشان را بزنند و همان‌طور که گفتم فضا، فضای به قول معروف بی خودی و نا خودی و خودی و نخودی نباشد! و این امر مستلزم آن است که اعتمادی از سوی شاعران به وجود بیاید و بتوانند باور کنند که این جشنواره از بالا دستور نمی‌گیرد.

شاعر مجموعه شعر «عشق همچنان می‌تازد» یادآور شد: برای نخستین بار است که جشنواره شعر فجر می‌خواهد نسبتاً مستقل عمل کند و آقای کاکایی هم به گمان من انسان موجه و شاعر متفکر و خوبی است ولی داوری کردن درباره این‌که جشنواره عملکرد مستقل خواهد داشت و شاعران دیگر با صداهای مختلف بتوانند این فضا را باور کنند و از جشنواره امسال استقبال زیادی شود یا نه تا حد زیادی مشکل است.

وی درباره نحوه داوری در جشنواره امسال گفت: داوران باید دانش شعری بالایی داشته باشند و خود را متعلق به جریان سیاسی خاصی ندانند. نباید داوران در پی این باشند که یک شاعر چگونه فکر می‌کند و در گذشته چگونه فکر می‌کرده. سلیقه‌های شخصی نباید در داوری‌ها دخالت داده شود و باید اشخاصی به عنوان داور برگزیده شوند که هم وجاهت شاعرانه و هم وجاهت اخلاقی دارند. داوران نباید به جریان خاصی تعلق داشته باشند تا دیگران را زیر ذره بین بگیرند. اگر داورانی از این دست در این حوزه راه پیدا کنند و همه نحله‌های شعری را برای خودشان داشته باشند و دارای سابقه خوبی باشند به نظرم تا حد زیادی می‌توانند در پیشرفت و داوری مؤثر باشند و جامعه شعر خوان هم می‌تواند آن‌ها را باور کند و انتخابشان تا حد زیادی اصلح و سزاوار باشد.

محمود معتقدی متولد شهرستان آمل است و تا کنون بیش از ده‌ها مجموعه شعر، نقد و مقاله به صورت کتاب منتشر کرده است. از میان مجموعه اشعار وی می‌توان به کتاب‌هایی چون «فصل رویاهای گم‌شده»، «دستی میان پنجره و باران»، «عشق همچنان می‌تازد»، «مثل پاره‌های بامدادی»، «یک مهتابی دیگر با تو فاصله دارم» ، «پاره‌های عاشقی» و «پاره‌های ممنوع» اشاره کرد.

مجموعه شعر «به رویای ما شلیک می‌شود» تازه‌ترین اثر این شاعر امسال(1392) از سوی نشر امرود منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط