مجید اخشابی، خواننده و نوازنده در دیدار از خبرگزاری کتاب ایران با اشاره به اهمیت آموزش زیباییشناسی در مدارس، گفت: جای کتاب یا سرفصلی با عنوان «زیباییشناسی» در بین کتابهای مدارس خالی است و امیدوارم که این مقوله مهم بهزودی در نظر گرفته شود.-
اخشابی اظهار کرد: من هم به سهم خودم، بهتازگی کتابی با عنوان «شرحی بر زیبایی شناسی کانت» ترجمه کردهام و امیدوارم با انتشار این کتاب، کمکی هر چند ناچیز به ترویج مقوله زیباییشناسی در کشورمان کرده باشم.
مولف کتاب «نوازندگی در استودیو» گفت: به تدوین کتاب درسی در زمینه موسیقی و آموزش آن در مدارس اعتقادی ندارم چون هرچند این فرآیند بسیار ایدهآل است اما عملا در کشورمان مقدور نیست!
وی درباره دلیل این امر توضیح داد: باید نخست مفاهیم زیباییشناسی که مفاهیم اصلی همه هنرهاست، در مدارس آموزش داده شوند تا دانشآموزان به شناخت و آگاهی کلی از مقوله هنر برسند.
اخشابی با تاکید بر ضرورت توجه آموزش هنر در مدارس کشور، گفت: پیش از آن که بگوییم نوجوانان ما در برابر جنگ نرم و هجوم موسیقیها، فیلمها و فرهنگهای وارداتی غرب که با فرهنگ ما سازگار نیستند مقابله کنند، باید به آنها آموزشهای لازم داده شود تا با شناختی صحیح برآمده از زیبایی شناسی بهترین انتخابها را بر اساس فرهنگ بومی و کشور خودشان داشته باشند.
به گفته وی با آموزش مفاهیم عمیقی مانند «زیباییشناسی هنر» سطح سلیقه نوجوانان و جوانان ما افزایش مییابد و به آنها در گزینش و انتخاب فرهنگهای ارزشمند و پر سود کمک میکند.
این هنرمند و خواننده نام آشنا، همچنین پیشنهاد کرد سرفصلی درسی با عنوان «ترانه» را در کتابهای فارسی، ادبیات و هنر مدارس گنجانده شود و افزود: بهنظرم در کتابهای درسی مدارس علاوه بر شعر باید به ترانه هم پرداخته شود. جای ترانه در کتابهای درسی خالی است؛ هرچند ترانه و شعر قرابت نزدیکی با هم دارند.
اخشابی ترانهها را به دو بخش تقسیم کرد و گفت: بخشی از ترانهها ارزش شعری دارند و مبتنی بر مفاهیم عمیق و ماندگار هستند. این ترانهها مانند اشعار مولانا و حافظ زمزمه شدنیاند و از اینگونه آثار ماندگار فراوان داریم.
وی با اشاره به بخش دیگری از ترانهها، عنوان کرد: اکنون ما شاهد سطحینگری در سرایش ترانه هستیم و عدهای به اصطلاح ترانهسرا، ترانههایی را ارایه میکنند که حتا ارزش نوشتن و کتاب شدن ندارند.
این موسیقیدان گفت: ترانهسرا باید مانند شاعر از کشف و شهود برخوردار باشد تا کلامی که به زبان میآورد بر دلها اثر بگذارد و بنشیند.
به گفته وی ارتقای کیفیت فرهنگ کشورمان در گرو تدوین و ترویج کتابهای مرتبط با مقوله «زیباییشناسی» است و برای اینکار مشارکت همه اصحاب هنر ضروری است.
اخشابی بیان کرد: بسیاری از دانستههایم در حوزه زیباییشناسی، برگرفته از مطالعه آثار فیلسوفانی مانند کانت، هایدگر، آدرنو، بنیامین و بسیاری از بزرگان اندیشه در جهان است و تصمیم دارم بهزودی حاصل پژوهشها و مطالعاتم را در کتابی جمعآوری و ارایه کنم تا خواننده با مطالعه آن، نگرشی عمیق به پدیدههای زندگی از جمله پدیدههای هنری پیدا کند.
مجید اخشابی، متولد 27 دیماه 1351 در تهران، دانشجوی مقطع دکترای پژوهش هنر دانشگاه هنر است. وی که کتاب «نوازندگی در استودیو» را در سال 1388 منتشر کرد و موسس شرکت فرهنگی هنری مهرآواهنر است. وی همچنین انتشار نشریه فرهنگی اجتماعی «زیر و بم» را نیز برعهده دارد.
نظر شما