به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتاب «آموزش دف» در 141 صفحه شامل سه فصل درسی و سه دوره روش تمرین مقدماتی، متوسط و عالی است.
سه فصل درسی بخش نخست این کتاب شامل «نگرشی بر ریتم و تئوری موسیقی»، «آموزش نتنویسی و اجرای ضربهها و تکنیکهای دفنوازی» و «تمرینهای اجرایی از چپ به راست» است.
عبدالرضا کردی، مدیر مرکز خلاقیتهای هنری پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامی در ابتدای کتاب نوشتهاست: «کتاب حاضر، پیرامون آموزش دف یکی از منابع ارزشمند و مفیدی است که هر خوانندهای را به رشد هنری منطقی، موزون و اثر بخش دعوت میکند.»
عزیززاده نیز در مقدمه کتابش نوشته است: «موسیقی از جمله هنرهایی است که تاثیر آن بر روح بشر بقدری است که برخی آن را علم روح میدانند و در این میان موسیقی عرفانی بالاترین نقش را داراست. در این مجموعه، علاوه بر آموزش خط به خط که در بسیاری از کتابهای دیگر آمده، قطعاتی نیز متناسب با آنها تنظیم شدهاست.»
کتاب «آموزش دف» در 141 صفحه با شمارگان سه هزار جلد از سوی نشر هنر و فرهنگ با قیمت 16 هزار و پانصدتومان منتشر شدهاست.
نظر شما
برگزیده
-
نوشتن تجربه جنگ به مثابه تراپی؛
ناب، نایاب و داغ و زنده
ثبت مکتوب تجربیات جنگ در همان زمان وقوع یا لااقل در زمانی نزدیک به آن، ضمن آنکه روایتی دست اول از آن رویداد و از منظری متفاوت از گزارشهای رسمی ارائه میکند، همچنین میتواند حال و هوای انسانی را منتقل کند که آن واقعه را از نزدیک و به صورت زنده تجربه کرده و هنوز به اصطلاح داغ است و حس و احساساتی زنده دارد.
-
بازخوانی گفتوگو با کاوه فرخ پژوهشگر تاریخ جنگ؛
تاریخ ثابت کرده ایرانی به هر نحوی از خاک دفاع میکند
کاوه فرخ: ایرانی خواه نیروی نظامی داشته باشد و یا نداشته باشد، از زمان اسکندر تا به امروز از خاک خودش دفاع میکند به هر نحوی.بحث ژنتیک نیست اما به لحاظ فرهنگی شاهد یک نوع ایراندوستی در ایرانیان هستیم که به سادگی از بین نمیرود.
-
فواد نظیری در گفتوگو با ایبنا:
هیچ عقل سلیمی جنگافروزی را نمیپذیرد / ادبیات، بازتاب احوال جان انسانهای در التهاب جنگ است
فواد نظیری، شاعر و مترجم ایرانی، گفت: ادبیات در مقطع تاریخی وقوع یک جنگ، عصاره این رخداد را میپروراند و تأثیر آن را بر عواطف انسانی و مسائل درونی بازگو میکند.
-
نویسندگی بهعنوان شغل، در گفتوگوی ایبنا با آذردخت بهرامی؛
سفارشی نوشتن با ذات ادبیات همخوانی ندارد
آذردخت بهرامی، داستاننویس، گفت: سفارشی نوشتن با ذات ادبیات همخوانی ندارد و شاید فقط بتوان فیلمنامه را سفارشی نوشت که آن هم میتوان گفت جزو ادبیات نیست.
-
نویسندگی بهعنوان شغل، در گفتوگوی ایبنا با منیرالدین بیروتی:
حرفهای نوشتن بدون دانش ادبی، بازار کتاب را مبتذل میکند
منیرالدین بیروتی، داستاننویس ایرانی، گفت: حتی اگر یک نویسنده حرفهای باشد و تماموقت بنویسد اما دانش ادبی کافی نداشته باشد، نه تنها سودی برای فرهنگ و ادبیات ندارد بلکه بازار کتاب را مبتذل میکند و سطح سلیقه جامعه را نیز پایین میآورد.
-
نگاهی به رمان کمال نوشته ونیچنزو لاترونیکو؛
هیچ فاجعهای در کار نیست، اما همهچیز آرامآرام فرو میپاشد
مجله نیشن در مقالهای به تحلیل و بررسی رمان کمال نوشته ونیچنزو لاترونیکو نویسنده معاصر کشور ایتالیا با موضوع فرهنگ مصرف گرایی در دنیای مدرن میپردازد که امسال توانسته به فهرست نهایی جایزه بوکر راه یابد.
-
مصاحبه با نویسنده مصری برنده بوکر عربی 2025؛
نویسنده باید جرأت پرتاب سنگ به دریاچههای راکد داشته باشد
محمد سمیر ندا، نویسنده مصری برنده بوکر عربی 2025 در گفتوگویی صمیمانه از تجربه زیسته، زخمهای تاریخ و مسئولیت نوشتن در برابر حافظه جمعی سخن میگوید
-
هوش مصنوعی، بحران هویت نقد ادبی و آینده آموزش ادبیات
اگر هوش مصنوعی بتواند به اندازهی دانشجویان کارشناسی ارشد آثار ادبی مانند هملت را تحلیل کند، آیا هنوز نیاز به نقد ادبی انسانی و آموزش آن وجود دارد؟
-
میزگرد «نخستین فلوشیپ نشر تهران؛ چالشها و دستاوردها»-۱
فلوشیپ نشر تهران اردوی تدارکاتی بود/آمادگی برای ورود به بازار جهانی
کارشناسان، میزگرد «نخستین فلوشیپ نشر تهران؛ چالشها و دستاوردها» درباره محدودیتها، مباحث اجرایی، چالشهای زیرساختی نشر کتاب کودک و نابلدی و بیتوجهی ناشران به کسب آمادگی برای حضور در بازارهای جهانی با توجه به قابلیتهای ادبیات کودک و نوجوان گفتند.
-
به همت خردسرای فردوسی مشهد؛
دفتر چهارم «شاهنامهپژوهی» منتشر شد
خراسانرضوی - دفتر چهارم «شاهنامهپژوهی» به همت خردسرای فردوسی مشهد و با نظارت محمدجعفر یاحقی منتشر شد.
-
مروری بر کتاب «هایدگر و نازیسم» نوشته ویکتور فاریاس؛
فیلسوف نازی
برخلاف روایتهای رسمی که پیوند هایدگر با نازیسم را امری گذرا، سیاسی و بیارتباط با تفکر فلسفی او معرفی میکنند، فاریاس با تکیه بر اسناد تاریخی و شواهد مکتوب، نشان میدهد که این ارتباط نهتنها عمیق و ایدئولوژیک، بلکه تا پایان عمر هایدگر نیز استمرار داشته است.
-
راهاندازی ایستگاه دیجیتال نسخ خطی گنجینه رضوی در کتابخانه ملی ازبکستان
خراسان رضوی - نخستین ایستگاه دیجیتال دسترسی به نسخ خطی و دریافت منابع چاپی گنجینه رضوی در محل کتابخانه ملی ازبکستان در تاشکند راهاندازی شد.
-
مروری بر «شر در اندیشه مدرن؛ تاریخ فلسفه از چشماندازی متفاوت»؛
زمینلرزه در ارکان آگاهی بشر
«نیمن» دست به نگارش تاریخ فلسفه، با محوریت موضوع «شر»،پرداخته است. او در مطالعه خود نشان میدهد تغییرات دیدگان انسان، بهخصوص انسان غربی، در رابطه با مفهوم شر، منجر به تحولاتی بنیادین شده که در عموم تاریخنگاریهای فلسفه، نادیده گرفته شدهاست
-
بازار داغ کتابهای فلسفی در گفتوگو با حسین شیخرضایی؛
فلسفهخوانی در زمانه بحران معنا
حسین شیخ رضایی معتقد است: توجه روزافزون مردم به فلسفه، نشانگر جستجوی آنها برای معنا و راهکارهای عملی در زندگی است، نه صرفاً مباحث انتزاعی. او تأکید میکند که «فلسفههایی برای زندگی» به دلیل پرداختن به همین دغدغههای انضمامی و نیاز به معنایابی در جامعه، با استقبال چشمگیر مواجه شده و به پناهگاهی فکری بدل گشتهاند.
-
درباره کتاب «دیستوپیا: تاریخی طبیعی»؛
برای پیشگیری از «انحطاط تمدن»
مطالعه دیستوپیا در اندیشه کلیز در کتاب «دیستوپیا: تاریخی طبیعی» از مرزهای نقد ادبی فراتر رفته و به یک ابزار مفهومی در علوم انسانی، تاریخ اندیشه، و تحلیل ایدئولوژی بدل میشود. این یادداشت در پی آن است که ظرفیت دیستوپیا را برای بازاندیشی در باب تمدن، سیاست، و انسانِ معاصر، از رهگذر بازخوانی پروژه کلیز، بهمثابه یک امکان نظری جدید برجسته سازد.
-
گفتوگو با علیرضا بهشتی به مناسبت درگذشت السدیر مکاینتایر ؛
فضیلتگرای ارسطویی
به نظر میرسد تفسیری که مکاینتایر از نظریه بحران معرفتشناختی ارائه میدهد، ما را در فهم تحولات فکری تاریخ ایران بسیار کمک میکند.
-
رئیس بنیاد ایرانشناسی در روز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی:
شاهنامه کاخ بلند فرهنگ ایرانی است
علی اکبر صالحی: «حکیم ابوالقاسم فردوسی تنها یک شاعر نبود، بلکه معمار زبان فارسی و پاسدار هویت ملی ایران بود. شاهنامه او نه فقط یک اثر ادبی، بلکه شناسنامه فرهنگی ملت ایران است.»
-
گفتوگو با مهدی خسروانی، مترجم «شناسایی پروپاگاندای رسانهای»؛
رسانه و حقیقت
رسانه حتی اگر عزم بیطرفی داشته باشد «نمیتواند» بیطرف باشد، هم به دلیل محدودیتهای نگرش خودش، هم به دلیل جبر مخاطب که مجال بیطرفی را از رسانهها سلب میکند.
-
نامهایی که زندهاند؛
آیا ادبیات هنوز میتواند نامهایی بسازد که زنده بمانند؟
چرا دیگر نامی مثل «اِما بوواری» یا «آنا کارنینا» در ذهنها نمیماند؟ در دورانی که نامها بیشتر در شبکههای اجتماعی و سیاست شنیده میشوند تا در رمانها، جای شخصیتهای ماندگار ادبی کجاست؟ نگاهی دوباره به سخنان اینگبورگ باخمن ما را به این پرسش مهم میرساند: آیا ادبیات هنوز میتواند نامهایی بسازد که زنده بمانند؟
-
به مناسبت گرامیداشت روز جهانی موزه و میراث فرهنگی؛
کتاب، موزههای تاریخی و میراث مستند ایران
مراجعه به کتاب راهنمایی که برپایهی اطلاعات دست اول و نقشههای بهکارآمدنی نوشته شده باشد نه تنها برای گردشگران و بازدیدکنندگان میراث تاریخی و فرهنگی ضرورت دارد، بلکه برای متخصصان و کارشناسان نیز از اهمیت خاصی برخوردار است.
تازهها
-
عزاداری محرم در عصر قاجار در گفتوگو با فاطمه قاضیها؛
لیدی شیل در تعزیه حسینی
فاطمه قاضیها: اجازه بدهید قلم را به دست لیدی شیل، همسر سفیر انگلیس در ایران بدهیم که در اوایل سلطنت ناصرالدین شاه و مصادف با صدارت امیرکبیر در ایران بود و در خاطراتش به مراسم عاشورا پرداخته است.
-
یادداشت؛
نگاهی به سنن عزاداری آیینی در جهرم/ خیمهسوزان؛ قدیمیترین آیین نمایشی محرم
فارس- یکی از شیوههای منحصربهفرد عزاداری امام حسین (ع) در ایران، به شهرستان جهرم در استان فارس تعلق دارد و نخلگردانی در جهرم نمادی از حیات جاویدان شهیدان است.
-
در محل دائمی نمایشگاههای تهران؛
سیودومین نمایشگاه بینالمللی چاپ برگزار میشود
سیودومین نمایشگاه بینالمللی چاپ و بستهبندی تهران ۲ تا ۵ دیماه ۱۴۰۴ برگزار خواهد شد.
-
ماه محرم در تهران قدیم از زبان یک رزمنده دفاع مقدس؛
ظهر عاشورا و نذر قمهزنی که ممنوع شد
اداره هیئت در آن سالها آسان نبود. برای برگزاری مراسم عزاداری باید از کلانتری مجوز گرفته میشد. مأموران شاه بر حرکت دستهها و نوع اشعار مداحی نظارت داشتند. در بخشی از خاطرات سید ابوالفضل کاظمی به روند گرفتن مجوز و مواجههاش با مأموران اشاره میکند. «کلانتری مرا به عنوان بانی هیئت خواست؛ یک کاغذ داد دستم و گفت بنویس: ناظر هیئت کیه، بانی کیه، روضهخوان و خواننده کیه».
-
در شوشتر؛
کتاب «دایرهالمعارف محرم در شوشتر» رونمایی میشود
خوزستان- رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شوشتر از آئین رونمایی کتاب «دایرهالمعارف محرم در شوشتر» در مسجد آیت الله آل طیب خبر داد.
-
در اراک؛
کتاب « خدمتگزار شما هستم» منتشر شد
مرکزی – کتاب «خدمتگزار شما هستم» روایتی مستند از زندگی و فعالیتهای حاج علی فخار، خیر مدرسهساز استان مرکزی به قلم بهرام حسینآبادی فراهانی به رشته تحریر درآمده و بهتازگی توسط انتشارات «چاپکو» منتشر شده است.
-
به همت نویسنده بجنوردی؛
کتاب «نقش مثبت اندیشی مدیران در شکلگیری خودکارآمدی و تابآوری معلمان» منتشر شد
کتاب «نقش مثبتاندیشی مدیران در شکلگیری خودکارآمدی و تابآوری معلمان» به قلم مریم رحمانی، با نگاهی دقیق به تأثیر رهبری مثبتگرا بر فضای آموزشی، توسط انتشارات زبان علم منتشر شد.
-
آئینهای محرمی استانها به روایت پژوهشگران-۱۵
روایتی از مشارکت فعال زنان و دختران ایلامی در مراسم عزای امام حسین(ع)
ایلام- صیدمحمد درخشنده، نویسنده و پژوهشگر ایلامی با اشاره به برپایی آئین و مراسم مختلف در سوگ و عزای امام حسین(ع) در استان ایلام، نقش و مشارکت فعال و مسئولانه زنان و بانوان در برگزاری این مراسمهای ویژه را تشریح کرد.
-
قیام امام حسین (ع) به روایت بلعمی- بخش دهم؛
اکنون شهید بدان گیتی رفتند و به بهشت جاودانه رسیدند
زینب گفت: خدای- عزوجل- کشتن برایشان قضا کرده بود، به سر گور خویش آمدند تا آنجا کشته شدند. و خدای- عزوجل- ایشان را با شما، پیش خود بدارد و داد ما از شما بستاند. ای عبیدالله، مرگ نعمت بود ایشانرا که دایم از شما برنج بودند و اکنون- شهید- بدان گیتی رفتند و به بهشت جاودانه، رسیدند.
-
آیینهای محرمی استانها به روایت پژوهشگران-۱۴
تجلی ادبیات آیینی خوزستان در شعر/ سهل بنهارون و ابوالعلاء شوشتری پرچمداران شعر شیعی در خوزستان
خوزستان- نویسنده و پژوهشگر خوزستانی گفت: معارف اهل بیت(ع) و شیعه از خوزستان برخاسته و به دیگر نقاط سرزمین ایران رسیده است. سهل بنهارون (قرن سوم هجری )و ابوالعلاء شوشتری( قرن پنجم) از جمله شاعران خوزستانی هستند که پرچمدار شعر شیعی در خوزستان به شمار میروند.
-
نگاهی به کتاب «سرباز روز نهم»؛
«مصطفی»، رسم سربازی حضرت عباس را خوب بهجا آورد
شهید مصطفی صدرزاده، از فعالان فرهنگی و اعضای بسیج در شهریار که از کودکی نذر حضرت ابوالفضل (ع) بود و در مسیر زندگیاش، رسم وفاداری و علمداری را بهخوبی آموخت. با آغاز درگیریها در سوریه، تصمیم گرفت برای کمک به نیروهای مدافع حرم اعزام شود. پس از چند بار تلاش، نهایتاً در قالب لشکر فاطمیون به سوریه رفت. مصطفی صدرزاده در چند مرحله مجروح شد اما به فعالیت خود ادامه داد. در نهایت، در نهم محرم ۱۳۹۴، ظهر روز تاسوعا، در جریان یک عملیات نظامی در جنوب غربی حلب شهید شد.
-
تعزیه و جایگاه آن در هنر امروز در گفتوگو با داود فتحعلیبیگی؛
نباید از منظر درام غربی به تعزیه نگاه کرد/ قرار نیست همه پدیدههای نمایشی مطابق تعریف ارسطو باشد
در هنر نمایش باید هم ویژگیهای دیداری و هم ویژگیهای شنیداری را در نظر گرفت، تعزیه پر از نشانه است و در هر بخش آن منطقی نهفته است. ابداع کنندههای آن انسانهای آگاهی بودهاند.
-
گزارش ایبنا؛
شعر آیینی؛ پل میان دلهای عاشق و حماسه نینوا / تعزیه سیار اراک؛ میراثی کمنظیر در آیینهای عزاداری محرم
مرکزی – شعر آیینی در استان مرکزی با بهرهگیری از ظرفیتهای هنری خود، نقش مهمی در انتقال مفاهیم عاشورایی و فرهنگ ایثار و شهادت ایفا کرده است.
-
آیینهای محرمی استانها به روایت پژوهشگران- ۱۳
شعر و تعزیه پررنگترین گونهها برای بیان مفاهیم عاشورا درهرمزگان/ استفاده از تشبیهات و استعارههای دریایی
هرمزگان- مولف و محقق هرمزگانی عنوان کرد: شعر و تعزیه (شبیهخوانی) به طور ویژهای پررنگترین گونهها برای بیان مفاهیم عاشورایی در هرمزگان است.
-
آیینهای محرمی استانها به روایت پژوهشگران- ۱۲
«چکچکو»؛ سنتی ۳۰۰ ساله/ نمادی از اتحاد مردم در غم و مصیبت کربلا
فارس - «چکچکو» یکی از آیینهای عزاداری ویژه ماه محرم است که همچنان در برخی از مناطق فارس، بهویژه شهرستانهای استهبان و نیریز رواج دارد و نمادی از اتحاد مردم در غم و مصیبت کربلاست.
-
بررسی تطبیقی اسطوره سیاوش و واقعه عاشورا؛
از آتش تا عطش؛ سوگ سیاوش در آینه عاشورا
مرگ سیاوش، تنها یک اسطوره نیست؛ آینهای است که در آن، تاریخ، معنا، و اخلاق به هم میرسند. همانگونه که عاشورا، تنها یک واقعه نیست، بلکه نظامی رمزی و احساسی و اخلاقی است. از همینجاست که ایرانی میتواند هم عاشورا را بفهمد و هم سوگ سیاوش را بخواند؛ زیرا هر دو، در عمق جان، به یک اندوه ریشهدار گره خوردهاند: اندوه حقیقتِ بیپناه در برابر قدرت، اندوه حقِ مظلوم در برابر شمشیر ظالم.
-
رسول جعفریان درباره مقتلهای حسینی؛
عاشورا میان تاریخ و روایت
رسول جعفریان با اشاره به دو گونه منابع مستند و آثار روایی و داستانی درباره عاشورا، گفت: این روایت باید نسبت خود را با واقعیت حفظ کند و اگر داستان و حکایت بر کلیت واقعه غلبه کند، تحریف رخ میدهد.
-
'گفتوگو با م. مؤید، نویسنده کتاب «حسین علی، درود خداوند بر او»؛
عاشورا در جان ادبیات ما جاری است
محمدحسین مهدوی (م. مؤید)، شاعر و نویسنده، در کتاب «حسین علی، درود خداوند بر او» عاشورا را نه فقط روایت، که تجربه کرده است. او با نثری شاعرانه و استناد به منابع تاریخی، کوشیده تصویر تازهای از کربلا ارائه دهد. روایت او از واقعه عاشورا در این کتاب نه فقط براساس اسناد تاریخی بلکه روایتی برآمده از دل است.
-
روایت مستوفیالممالک از نذری دادن در عصر ناصری؛
روضهخوانی قجری
عبدالله مستوفی: روز تاسوعا و عاشورا گذشته از مشغولیات روضه، ما مشغله دیگری هم داشتیم و آن کمک به تقسیم نذری بود. پدرم نمیدانم در نتیجه چه پیشامد و در چه دورهای از ادوار زندگی خود نذری کرده بود که در هریک از این دو روز ۵۰ مَن برنج پلو میکردند و به مردم میدادند. این نذری در پنج شش دیگ بزرگ ریخته میشد، دیگ اول آن سه ساعت به ظهر مانده حاضر بود.
-
بازخوانی اصلاحطلبی حسینی در «عاشورا؛ اصلاح و فساد»؛
الگویی برای تمام دورانها
کتاب «عاشورا؛ فساد و اصلاح» اثری است برگرفته از سلسله سخنرانیهای دکتر داود فیرحی که نگاهی عمیق و جامعهشناختی به پدیده عاشورا دارد. این اثر، فراتر از روایتهای سنتی، با بررسی زمینههای اجتماعی، سیاسی و دینی حادثه کربلا، عاشورا را در بستر دولت، مشروعیت، بیعت، اصلاح و فساد تفسیر میکند و با نگاهی نو، خواننده را به تاملی دوباره در چیستی و چرایی قیام امام حسین (ع) دعوت میکند.
نظرات