شنبه ۹ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۵:۵۲
ارسال 330‌ عنوان کتاب از 60 نویسنده کتاب‌های عامه‌پسند

سید عارف علوی، مدیر کل تامین منابع نهاد کتابخانه های عمومی کشور گفت: نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور طی یک حرکت کارشناسی و پژوهشی از دو سال پیش تاکنون با عنوان موضوع مشاوره امین به خریداری متمرکز و ارسال 330 عنوان کتاب از 60 نویسنده ادبیات عامه‌پسند کشور اقدام خواهد کرد.-

علوی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، اظهار کرد: نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور از دو سال پیش تا‌کنون با هدف آشنایی کتابداران با کتاب‌های مناسب و خوب برای معرفی به مخاطبان و مراجعه‌کنندگان کتابخانه‌های عمومی کشور و بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر این که کتابداران باید کارشناس و کتابشناس شوند، طرح مشاوره کتاب در قالب یک اقدام کارشناسی پیگیری می‌کند.

وی با بیان این‌که ممکن است برخی کتابداران که تازه فارغ‌التحصیل شدند با کتاب‌‌های جدید و مناسب چاپ شده در بازار کتاب آشنا نباشند یا فرصت مطالعه برخی آثار جدید را پیدا نکرده باشند، عنوان کرد: بر اساس تاکید مقام معظم رهبری و مجامع علمی مبنی بر این‌که کتابداران باید کتابشناس باشند تا بتوانند نیاز مخاطبان و مراجعه‌کنندگان را در انتخاب آثار تامین کنند این طرح با نام مشاوره امین و با هدف آموزش کتابداران و آشنایی آن‌‌ها با منابع بهتر در هر حوزه دنبال شد.

علوی با اشاره به خرید 330 عنوان کتاب عامه‌پسند با موضوع ادبیات و در زمینه رمان‌های ایرانی تالیفی گفت: این کتاب‌‌ها بر اساس یک حرکت پژوهشی از سوی اداره کل پژوهش نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور از طریق نیازسنجی از مخاطبان و بازخورد‌های طرح کتاب من ارزیابی شد و پرونده 60 نویسنده و آثار مورد توجه آن‌ها در کتابخانه‌های عمومی کشور مورد مطالعه قرار گرفت.

مدیر‌کل تامین منابع نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با بیان این‌که تا کنون 330 عنوان کتاب در قالب 150 هزار صفحه برای کتابخانه‌های عمومی کشور تهیه شده است، اظهار کرد: این آثار از میان کتاب‌های 60 نویسنده عامه پسند تهیه شده که در اختیار کتابداران قرار می‌گیرد تا با نقاط قوت و ضعف این آثار آشنا شوند و اعضای کتابخانه‌ها را آگاهانه به سوی کتاب‌های مناسب ترغیب کنند. 

برپایی دوره آموزش کتابداران کشور با طرح مشاوره کتاب
علوی با اشاره به برپایی دوره آموزش کتابداران با طرح مشاوره کتاب در استان‌های مختلف کشور گفت: این طرح از 26شهریور ماه با حضور کتابداران استان‌های مختلف به صورت کارگاهی برگزار خواهد شد و نخستین استان اردبیل خواهد بود و تا‌کنون این طرح در سه موضوع رمان‌های عامه پسند و نگاهی به تفاسیر و ترجمه‌های قرآنی و ‌آثار کودک و نوجوان پیگیری شده است.

وی با بیان این‌که ابتدا این بسته‌های کتابی در قالب کارگرو‌ه‌هایی به کتابداران ارایه می‌شود، اظهار کرد: ابتدا این منابع با هدف دریافت بازخورد کتابداران و بررسی نقاط قوت و ضعف آن‌‌ها به صورت کارگاهی ارایه می‌شود و در صورت نداشتن این منابع، آثار انتخابی که در زمینه‌‌های مختلف ارزیابی شده برای کتابخانه‌های کشور ارسال می‌شود.

مدیر‌کل تامین منابع نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با اشاره به این‌که در این کارگاه‌ها حداقل 10 نفر و حداکثر 40 نفر حضور خواهند داشت، گفت: برای ارتباط و تعامل بهتر با کتابداران این کارگاه‌ها با جمعیت محدود در استان‌‌های گوناگون دایر می‌شود.

علوی با بیان این‌که بر اساس نیاز اعضای کتابخانه‌های عمومی کشور به سراغ پژوهش در زمینه کتاب‌های پرمخاطب رفتیم، عنوان کرد: این پژوهش به این ارزیابی پرداخته است که اعضای کتابخانه‌های بیشتر به دنبال کدام کتاب‌ها می‌‌روند و چه آثاری را مطالعه می‌کنند.

وی با اشاره به این‌که اکنون در حوزه کتاب‌های تاریخ باستان و تاریخ ایران در حال پژوهش هستیم، اظهار کرد: در برخی حوزه‌ها نگرانی از ارایه آثار خوب وجود ندارد اما دغدغه این است که بهترین کتاب از سوی کتابداران معرفی شود.

مدیر کل تامین منابع نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور افزود: کتاب‌‌های تاریخ مشروطه، ایران باستان و همچنین تاریخ پیش از دوران صفویه و روانشناسی از جمله موضوع‌‌هایی است که در مراحل بعدی پژوهش مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط