قائممقام شوراي هماهنگي تبليغات اسلامي در آیین رونمایی از آخرین اثر زنده یاد امیرحسین فردی، داستاننویس انقلاب، خواسته وی را شناساندن ادبیات انقلاب به جامعه عنوان کرد و گفت: مرحوم فردی زندگی قرآنی را انتخاب کرد و رسیدن او به این جایگاه ادبی و معنوی حاصل همان نگاه قرآنی بود. تا آنجا که باعث شد تا آخرین روزهای زندگی بر صفتهای خود استوار بماند.-
علیرضا قزوه به عنوان نخستین سخنران این مراسم گفت: امروز که در اتاق و پشت میز کار مرحوم امیرحسین فردی هستم، نمیدانم که آیا قادر به پر کردن جای خالی این مرد هستم و میتوانم یکی از وظایفی را که بر عهده داشت به خوبی انجام دهم.
وی در ادامه فردی را شخصیتی مرگ آگاه خواند و افزود: در ادبیات ما از مرگاندیشان و مرگ باوران و مرگ آگاهان بسیار یاد شده است. افراد مرگ آگاه بالاترین شناخت را نسبت به مرگ دارند و این آگاهی در رفتار و گفتار و اندیشه آنها وجود دارد. مانند شاعر بزرگی چون سلمان هراتی که وقتی در سال 1365 او را دو هفته پیش از مرگش ملاقات کردم رفتن خود را در سرودهای پیشبینی کرد و امیر حسین فردی هم به استقبال مرگ رفت و از آن آگاه بود.
قزوه در ادامه به خاطرهای از مرحوم فردی و زمین خوردنش در بازی فوتبال اشاره کرد و گفت: امیدوارم که دیگر زمین نخورم و بتوانم خودم را گرم کنم و به راه آن بزرگوار ادامه دهم و امیدوارم دغدغههای او ادامه راه من باشد.
محمدرضا سرشار، داستاننویس و سخنران دیگر مراسم به بازگویی خاطرات خود و خاطراتی که از دیگران درباره امیرحسین فردی شنیده، پرداخت و افزود: امیر حسین فردی طول زندگی زیادی نداشت اما عرض زندگی او زیاد و همان گونه بود که میخواست. او همان گونه که دوست داشت زندگی میکرد. او به فعالیتهایی پرداخت که به آنها علاقهمند بود، مانند فوتبال و نگارش کتابهایش. فردی به دنبال جلسههای متعدد نمیرفت و کارهای متعدد را هم قبول نمیکرد و برنامههای زندگی خود را برای سازمانها و نهادها بر هم نزد.
اصغر آبخضر، قائممقام شوراي هماهنگي تبليغات اسلامي و از جمع نویسندگان مسجد جواد الائمه(ع) هم در این مراسم به خاطره آشنایی خود در زمین فوتبال با امیرحسین فردی اشاره کرد و گفت: دوستان مسجدی برای نوشتن کتاب خاطرات فردی از من خواستند تا بخش خاطرات زمین فوتبال را در این کتاب بنویسم و تا آنجا که توانستم آنچه را که به یاد داشتم در این کتاب آوردم.
وی در ادامه به خواسته فردی برای رسیدن به ادبیات انقلاب و تلاش او برای شناساندن آن به جامعه اشاره کرد و افزود: مهمترین مساله در این زمینه آن است که امیرحسین فردی چگونه امیر دلها شد و چگونه این همه دستاورد معنوی برای خود به جای گذاشت. وی قبل از تمام این خصایص فردی، مسلمانی بود که زندگی قرآنی را انتخاب کرد و همیشه دغدغه قرآنی داشت. به همین دلیل شغل معلمی و روش زندگی قرآنی را انتخاب کرد و رسیدن او به این جایگاه ادبی و معنوی حاصل همان نگاه قرآنی بود. تا آنجا که باعث شد در طول سالهای عمر خود رفتاری متفاوت نداشته باشد و تا آخرین روزهای زندگی بر صفتهای خود استوار باشد.
حجتالاسلام محمد دعایی هم در ادامه مراسم به صحبتهای علیرضا قزوه اشاره کرد و وی را بهترین جایگزین امیرحسین فردی دانست.
وی سپس به سابقه آشنایی خود با مرحوم فردی اشاره کرد و از روزهایی در سالهای پیش از پیروزی انقلاب یاد کرد که مجلات و گاهنامههای ادبی وقت و داستانهای صمد بهرنگی را میخوانده است.
حجتالاسلام دعایی افزود: جهانبینی بهرنگی را قبول نداشتم و در حالی که یکی دیگر از افراد مطرح آن دوران امیر حسین فردی بود، همیشه آرزو داشتم نویسندهای با توانمندی بهرنگی پا به عرصه ادبیات بگذارد، اما با گرایشهای مردمی و علاقه به محرومین و خدمت به جوانان قلم بزند.
وی گفت: در ادبیات داستانی به دنبال کسانی نباشیم که خوب داستان مینوشتند ولی ایدئولوژی ما را نداشتند. خداوند توفیق ادامه راه عزیزانی همچون مرحوم فردی را به ما بدهد زیرا خلاء داستان نویسی انقلاب به واسطه حضور امیرحسین فردی پر شد.
در پایان این مراسم از رمان «گرگ سالی» آخرین اثر زنده یاد امیر حسین فردی با حضور خانواده وی و جمعی از نویسندگان و هنرمندان حوزه هنری رونمایی شد.
آخرین اثر زندهیاد امیرحسین فردی با عنوان «گرگسالی» در آستانه چهلمین روز درگذشت این نویسنده و داستاننویس انقلاب منتشر شد.
سوره مهر، ناشر رمان «گرگسالی» اعلام کرده که این اثر در واقع جلد دوم رمان «اسماعیل» است و جغرافیای این رمان برعکس «اسماعیل» که در تهران و پایتخت میگذشت، در دامنههای سبلان میگذرد.
در پایان جلد اول رمان «اسماعیل»، برای این شخصیت انقلابی شرایطی بهوجود میآید که ناگزیر میشود برای امنیت بیشتر پایتخت را ترک کند و به روستایی در دامنه سبلان، نزد مادربزرگش برود که با مشکلاتی روبهرو میشود.
مهمترین اتفاقی که برای اسماعیل در سبلان رخ میدهد، این است که از اهالی آن منطقه میشنود که آمریکاییها که در آن زمان کشت و صنعت مغان را در دست داشتند، میخواهند به اصلاح نژاد گرگهای دامنه سبلان اقدام کنند و گرگهایی با مدل امریکایی داشته باشند.
آمریکاییها، اصلاح نژاد گرگها را با هدف تولید گرگهای آدمخوار پیگیری میکردند که بتوانند از آنها برای کشتن افراد انقلابی استفاده کنند.
انتشارات سوره مهر رمان «گرگسالی» را در 400 صفحه، با جلد سخت و قیمت 179 هزار ریال منتشر کرده است.
نظر شما