حسن نمکدوست، مترجم کتاب «تاریخ اجتماعی رسانهها» گفت: همانطور که ارتباطات یک رشته میانرشتهای است، این کتاب هم کاربردی میانرشتهای دارد و جز دانشجویان ارتباطات به کار دانشجویان و علاقهمندان رشتههای علوم اجتماعی، علوم سیاسی، تاریخ، جغرافی و هنر میآید.-
دکتر نمکدوست با تاکید بر اینکه این کتاب کاربردی میان رشتهای دارد، گفت: هر دو نویسنده از استادان به نام تاریخ اجتماعی هستند. این کتاب از قرن پانزدهم و اختراع چاپ شروع میشود و تا سال 2008 ادامه پیدا میکند. نویسندگان این کتاب به تاریخ اجتماعی رسانهها فارغ از تحولات اجتماعی نپرداختهاند.
وی افزود: آنها تعامل رسانهها با جامعهای که در آن متولد میشوند و رشد میکنند بررسی میکنند؛ اینکه اوضاع و احوال سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، مذهبی و... جوامع به طور عام چطور بوده و چطور بر رسانهها تاثیر گذاشته و متقابلا رسانهها چطور روی جامعه خودشان اثر گذاشتهاند.
این استاد ار تباطات عنوان کرد: در این کتاب به تاثیر و نقش بلامنازع و بلاتردید مهندسها در علوم ارتباطات پرداخته شده است؛ مسالهای که کمتر در کتابهای ارتباطات به آن توجه میشود. از همین رو میتواند مورد استفاده رشتههای مهندسی هم قرار گیرد.
وی درباره نمایشگاه کتاب گفت: به نظرم همه کتابها باید امکان حضور در نمایشگاه را داشته باشند و نمایشگاه باید مبتنی بر صنعت خصوصی نشر باشد. ناشران خودشان باید نمایشگاه کتاب را مدیریت و اداره کنند و بتوانند کتابهایی را که میخواهند آزادانه در آن منتشر کنند و ارایه دهند. محتوای نمایشگاه باید برآمده از مناسبات منصفانه و آزاد باشد و ستون فقرات آن ناشران و بخش خصوصی باشند.
نمکدوست همچنین درباره وضعیت مطالعه در جامعه گفت: برای چه اصلا مردم باید مطالعه کنند؟ کتاب بخوانند که چه شود؟ آیا کتابخوان بودن در جامعه ما یک ارزش است؟ آیا سود و منفعتی برای کسی دارد؟ آیا جامعه ما به کتابخوانها پاداش میدهد؟
بیستوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران تا 21 اردیبهشت ماه در مصلای امامخمینی (ره) برپاست.
نظر شما