سه‌شنبه ۸ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۴:۴۱
لزوم برگزاري جشنواره تئاتر فجر براساس پژوهش‌ها

قادر آشنا، مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی صبح امروز در نشست بررسي سي‌ويكمين دوره جشنواره بين‌المللي تئاتر فجر، بر لزوم برگزاري جشنواره آينده تئاتر فجر براساس پژوهش‌هاي انجام‌گرفته و كتاب‌هاي منتشر شده در اين زمينه تاكيد كرد.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، در اين نشست كه صبح امروز سه‌شنبه (8 اسفند) با حضور خبرنگاران فعال در حوزه نمايش و مسوولان برگزاري جشنواره سي‌ويكم تئاتر فجر در سالن اجتماعات مجموعه تئاتر شهر برگزار شد، اهالي رسانه ديدگاه‌هاي خود را در زمينه نحوه برگزاري اين جشنواره مطرح كردند. حضور نداشتن بسياري از چهره‌هاي شناخته‌شده عرصه نمايش، ضعف نمايش‌هاي خارجي حاضر در جشنواره و جوان‌گرايي بيش‌ از حد، مهم‌ترين انتقادات خبرنگاران از مسوولان برگزاري جشنواره بود.

آشنا در این برنامه با پذيرش انتقادات اهالي رسانه، تاخير در انتشار فراخوان جشنواره تئاتر فجر و فراهم نبودن زيرساخت‌هاي لازم براي برگزاري جشنواره‌هاي مهم و بزرگ در كشور را از مشكلات ديگر این جشنواره برشمرد و گفت: ما مسوولان بايد بيشتر از خرد جمعي و حضور هنرمندان و پيشكسوتان عرصه هنر استفاده كنيم، اما در اين جشنواره اين كار انجام نشد. 

وی افزود: مي‌پذيرم كه بعضي نمايش‌ها ضعيف بود و اصلا نبايد در جشنواره پذيرفته مي‌شد. همچنين بيشتر آثار درباره زندگي شهري بود و در آن‌ها به خرده‌فرهنگ‌ها و زندگي محلي و روستايي پرداخته نشده بود. 

مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی اضافه کرد: دبير دوره بعدي جشنواره فعاليت‌ها و برنامه‌ريزي‌هاي لازم را آغاز كرده است. در اين مسير، پژوهش‌هايي كه درباره جايگاه جشنواره تئاتر فجر، مخاطب‌سنجي تئاتر در ايران و مواردي از اين دست انجام شده است، بايد مد نظر قرار گیرد. 

وی توضیح داد: تحلیل آماري پنج دوره اخیر جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر كه به صورت كتاب منتشر شده، از اسنادي است كه در اختيار دبير جشنواره بعدي گذاشته شده تا بر اساس آن برنامه‌ريزي‌هاي لازم را انجام دهد.

پیمان شریعتی، مدیر اجرایی جشنواره تئاتر فجر نيز در اين نشست گفت: هميشه گفته مي‌شود بلافاصله پس از برگزاري يك جشنواره، برنامه‌ريزي‌هاي لازم براي دوره بعدي آغاز خواهد شد، اما معمولا اين يك شعار است. با اين حال، اين بار برنامه‌ريزي‌هاي دوره سي‌ودوم جشنواره تئاتر فجر با جديت آغاز شده است و به همين دليل به اين جشنواره بسيار اميدواريم. 

شریعتی نحوه برخورد با بخش بين‌الملل و نمايش‌هاي خارجي جشنواره را سليقه‌اي خواند و گفت: در حالي كه بعضي منتقدان از يك نمايش به شدت انتقاد مي‌كنند،‌ عده‌اي ديگر به تحسين آن مي‌پردازند. اين رويكردهاي مختلف نشان‌دهنده وجود سليقه‌هاي گوناگون در برخورد با يك اثر هنري است.

اسماعيل عالي‌زاد، دبير جشنواره سي‌ودوم تئاتر فجر هم در اين نشست، از آغاز جلسات كارشناسي براي برگزاري دوره بعدي جشنواره خبر داد و افزود: سند راهبردي جشنواره تئاتر فجر تدوين خواهد شد تا افقي روشن پيش روي دست‌اندركاران جشنواره، جامعه تئاتري و كارشناسان آن قرار گيرد. 

وی افزود: در دوره سي‌ودوم جشنواره تئاتر فجر برنامه‌ريزي و زمان‌بندي به صورت دقيق انجام خواهد شد و در نخستين گام، فراخوان اين دوره تا پايان فروردين 92 منتشر می‌شود.

عالي‌زاد همچنين از تشكيل شوراي كارشناسان جشنواره سي‌ودوم با حضور افرادي از طيف‌هاي مختلف تئاتر كشور خبر داد و گفت: اين افراد كه اعتبار عرصه تئاتر كشور هستند تا پايان سال معرفي خواهند شد.

عالي‌زاد در پايان از همه گروه‌ها يا نمايش‌هايي كه در جشنواره سي‌ويكم حضور نداشتند و پس از آن، اجراي عمومي دارند، درخواست كرد براي حضور در بخش مرور در جشنواره سي‌ودوم ثبت نام كنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط