به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، به نقل از روابط عمومی هفتمین جشنواره بینالمللی شعر فجر، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ما معمولا نگاهمان را به دورههایی مهم از تاریخ با فرازهایی از شعر تصویر میکنیم، یعنی میتوانیم فضای فرهنگی کشورمان را در یک دوره خاص با تاکید و اشاره به اشعار شاعران در همان دوره، بسنجیم.
شاهآبادی افزود: از این جهت من معتقدم شعر انقلاب اسلامی باید بتواند فضای فرهنگی دوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی را برای آینده گزارش کند و جشنواره شعر فجر میتواند تفسیری از این شرایط باشد. در واقع باید با تقریری که از یک دوره شعر خواهیم داشت، بتوانیم فضای فرهنگی کشور را تحلیل کنیم.
شاهآبادی در ادامه به اهمیت مقوله شعر اشاره کرد و گفت: شعر یکی از مهمترین ابزارها و شیوههای حفظ فرهنگ است. شعر، گذشته ما را به درستی روایت ميكند و میتواند تصویر زیبایی هم از آینده ما به دست بدهد.
وی افزود: شعر این توان را دارد که در مخاطب قدرت تخیل و نگرش ژرف را ایجاد کند و از این جهت این گونه ادبی دارای اهمیت والایی است.
شاهآبادی گفت: شعر یکی از مشتقات موجود هفت هنر اصلی است و اگر بخواهیم آن را از منظر هنری نگاه کنیم، باید بگوییم شعر تمام ظرافتها و لطافتهای هنری را در خودش دارد.
شاهآبادی با بیان اینکه «هنر جوشش تخیل آزاد است» گفت: هنرمند کسی است که میتواند قوه خیال خود را آزادانه به پرواز دربیاورد و شعر این امکان را برای شاعر فراهم میکند.
وی تاکید کرد: خوشبختانه دوستان ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سامان بهتری را به حوزه شعر دادهاند و تلاش میکنند ما با زبان شعر، داشتههای اصیل فرهنگ خودمان را از گذشتههایمان به عاریت بگیریم و برای نسل امروز به ارمغان بیاوریم و آنچه را در فضای امروز هست، برای آیندگان گزارش کنیم.
شاهآبادی در پایان با ابراز امیدواری نسبت به دست یافتن جشنواره شعر فجر به این مهم، بر لزوم توجه به استعدادهای جدید و نگاههای ظریف به حوزه شعر در این رویداد بینالمللی تاکید کرد و گفت: همانطور که گفتم جشنواره شعر فجر میتواند تفسیری از شرایط ایران پس از انقلاب اسلامی باشد. در واقع باید با تقریری که از یک دوره شعر خواهیم داشت، بتوانیم فضای فرهنگی کشور را تحلیل کنیم. امیدوارم جشنواره شعر فجر بتواند به این موفقیت نایل شود.
دوشنبه ۲۳ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۴:۱۲
نظر شما