ترجمه کتاب «وبر، گونه ایدهآل و نظریه اجتماعی معاصر» نوشته سوزان هکمن به پایان رسیده است و به زودی روانه بازار نشر میشود.-
مهدی رحمانی افزود: هکمن پس از تغییر حوزه مطالعاتی خود، به ارایه تزی در این اثر میپردازد مبنی بر اینکه شرحی از ماکس وبر به دست دهد که نه در چارجوب پوزیتیویستی باشد و نه در چارچوب ذهنیتگرایی محدود شود.
وی ادامه داد: طبق فصلبندی کتاب، او یک طبقهبندی از وبر ارایه میکند مبنی بر این که این فیلسوف را در درجه نخست ضدپوزیتیویست معرفی میکند و در مرحله بعد بیان میکند که او یک ضدپوزیتیویست عینگرا یا ذهنگراست. هابرماس را میتوان ضدپوزیتیویست عینگرا و ویتگنشتاین را میتوان ضد پوزیتیویست ذهنگرا دانست.
به گفته رحمانی، هکمن معتقد است گونه ایدهآل وبر سنتز این دو رویکرد ضد پوزیتیویستی است، رویکردی که در آن هم عناصر ذهنگرایی و هم عینگرایی موجود است، یعنی هم به واقعیت میپردازد و هم به ذهن.
این مترجم یادآوری کرد: این اثر به لحاظ ساختاری نیز مزیتی دارد به این دلیل که چهار جریان ضدپوزیتیویستی را شرح میدهد. هکمن از میان ضد پوزیتیویستهای عینگرا آلتوسر و هابرماس را بررسی میکند و از ضد پوزیتیویستهای ذهنگرا نیز ویتگنشتاین و هوسرل را توضیح میدهد. به همین دلیل با خواندن این اثر قادر به شناسایی چهار جریان فکری خواهیم بود در عین اینکه با وبر هم آشنایی اجمالی پیدا خواهیم کرد.
کتاب «وبر، گونه ایدهآل و نظریه اجتماعی معاصر» تا دو هفته دیگر از سوی انتشارات رخدادنو منتشر میشود.
نظر شما