دوشنبه ۲ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۴:۱۲

نمایشگاه کتاب لایپزیک امسال در کنار جوایز معمول خود، یک جایزه جدید برای نویسندگان خود ناشر نیز در نظر گرفته است.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از خبرگزاری آلمان، راه‌اندازی جایز جدید واکنشی است که این نمایشگاه نسبت به تغییر و تحولات ایجاد شده در عرصه کتاب از خود نشان می دهد.
 
این جایزه به آن دسته از نویسندگانی که آثارشان را به صورت الکترونیکی منتشر می‌کنند، تعلق می‌گیرد و در دو بخش آثار داستانی و غیرداستانی به نویسندگان آلمانی زبان اهدا می‌شود و مبلغ آن سه هزار یورو است. 
 
الیور سیله مدیر نمایشگاه کتاب لایپزیک در این زمینه اظهار داشت: ما با این جایزه قادر خواهیم بود تا از آثار بی‌نظیر تجلیل به عمل آوریم و نیازهای این دسته از نویسندگان را هر چه بیشتر مطرح کنیم. 

به نویسندگان فرصت داده شده از 22 ژانویه تا 15 فوریه (3 تا 27 بهمن) آثار خود را به دبیرخانه این جایزه ارسال کنند. هیات داوران برندگان این جایزه را 11 مارس (21 اسفند) انتخاب می‌کند و مراسم اهدای جوایز 15 مارس (25 اسفند) همزمان با برپایی نمایشگاه کتاب لایپزیک برگزار می‌شود. 

تمرکز نمایشگاه لایپزیک بر لهستان، اوکراین و روسیه سفید
نمایشگاه کتاب لایپزیک امسال از 14 تا 17 مارس (24 تا 27 اسفند) با تمرکز بر ادبیات کشورهای لهستان، اوکراین و روسیه سفید برگزار می‌شود. 

به گفته الیور سیله مدیر این نمایشگاه این کشورها از عرصه ادبی غنی برخوردارند و ادبیاتشان در آلمان کمتر شناخته شده است. وی همچنین گفت: به دلیل موقعیت دشوار سیاسی و اجتماعی در کشورهای اوکراین و روسیه سفید معرفی ادبیات این کشورها کاری بسیار دشوار است و ما اصرار داریم تا این کار در نمایشگاه لایپزیک انجام پذیرد. 

در سال 2012 ادبیات سه کشور از اروپای شرقی در این نمایشگاه معرفی شد. امسال برنامه های این نمایشگاه با شعار «ترانزیت؛ کیلومتر 2013» برگزار می‌شود و تمرکز آن بر سه موضوع هویت، فمینیسم و سانسور است. به گفته مارتین پولاک مدیر برنامه های امسال این نمایشگاه، در کشورهایی همچون اوکراین و بلاروس که تحت سلطه دیکتاتورها هستند، فشار زیادی متوجه نویسندگان وهنرمندان است. 

پولاک افزود: روسیه سفید یا همان بلاروس به عنوان آخرین دیکتاتوری اروپا شناخته می‌شود و در اوکراین نیز این فشار هر روز بیشتر می‌شود. از این رو آلمان می‌تواند برای بسیاری از نویسندگان این کشورها همچون پلی برای ورود به دیگر کشورهای اروپایی باشد. آندا روتنبرگ، دوروتا ماسلوسکا و اولگا توکارسوک نویسندگان لهستانی، والتسینا مورت شاعر و وانتین آکودویچ فیلسوف و مقاله نویس بلاروسی و سرهین سادان و میکولا ریابچوک اوکراینی، چهره‌های ادبی هستند که انتظار می رود در این نمایشگاه حضور یابند. 

الیور سیله در این زمینه اظهار كرد: ما می‌خواهیم توجه مردم را هر چه بیشتر نسبت به این نویسندگان جلب کنیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها