چهارشنبه ۲۰ دی ۱۳۹۱ - ۰۸:۳۰
حسینی: نسل جوان با کتاب‌های شاعران فعال انقلابی بیشتر آشنا شوند

آیین اختتامیه دومین کنگره شعر زنان عاشورایی شامگاه سه‌شنبه (19 دی) در تالار اندیشه حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد. سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم ضمن تجلیل از سیمین‌دخت وحیدی، چهره برجسته شعر انقلاب اسلامی گفت: باید شرایطی فراهم نسل جوان با مجموعه کتاب‌های شاعران فعال انقلابی بیشتر آشنا شوند.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، آیین اختتامیه دومین کنگره شعر زنان عاشورایی با حضور شاعران معروف حوزه انقلاب اسلامی و عاشورایی، جانبازان، خانواده‌های شهدا و ایثارگران برگزار شد.

سیدمحمد حسینی در این مراسم ضمن ارایه لوح تقدیر به سیمین‌دخت وحیدی به پاس قدردانی از زحمات وی در هشت سال دفاع مقدس با سرودن شعرهای انقلابی اظهار کرد: تعداد بسیاری از شاعران به‌دست سیمین‌دخت وحیدی تربیت شده‌اند و راه و رسم شاعری آموخته‌اند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: در عاشورای حسینی و در کنار مردان مردی که اصحاب و یار امام حسین(ع) بودند، همواره زنانی وجود داشتند که با شجاعت و صبوری خود زمینه‌های حیات این قیام را فراهم کردند. 

وی با بیان این‌که عاشورا با دو رویکرد «قیام» و «پیام» همراه است، گفت: بار پیام عاشورا بر عهده زنان شجاعی مانند حضرت زینب (س) بود که از ظهر عاشورا مسوولیت انتقال آن به جهانیان را بر عهده گرفتند.

حسینی در ادامه سخنانش گفت: خطبه‌هایی که بعد از قیام امام حسین (ع) توسط حضرت زینب (س) و سایر شخصیت‌های عاشورایی مانند حضرت رباب (س)، حضرت سکینه (س)(دختر امام حسین(ع)) و بانو حمیده (دختر مسلم‌بن‌عقیل) در کوفه و شام خوانده شد، پیام عاشورا را تا به امروز زنده نگه داشته‌ است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: نقش زنان و مادران در تشویق مردانی که در یاری رساندن به امام حسین(ع) مردد بودند، برای شتاب کردن در کمک به این امام مظلوم انکارناپذیر و بی‌بدیل است. بنابراین، امیدوارم مداحان، ذاکران اهل بیت (ع) و شاعران در مراسمي مانند کنگره شعر زنان عاشورایی به ارایه مطالب و شعرهایی در مدح و ثنای چنین زنان و مادرانی بپردازند.

وی اظهار کرد: زن در عاشورا مظهر صبر و پایداری، روحیه‌بخشی به مردان، مدیر و حافظ ارزش‌های اسلامی بود. همچنین زن در عاشورا وظیفه پرستاری و مراقبت از مردان را داشت و اسارت را به آزادی تبدیل کرد. در پیش و پس از انقلاب اسلامی نیز شاهد حضور زنانی بودیم که با ظلم و بیداد مبارزه می‌کردند. زنان شجاعی که به انقلاب اسلامی وفادار بودند و همواره در صحنه‌های نبرد حضور داشتند.

حسینی در ادامه سخنانش گفت: سیمین‌دخت وحیدی نمونه‌ای از این زنان به شمار می‌آید که با حضور در میدان نبرد و خط مقدم، همه خطرات را به جان خرید. وی در طول سالیان سال همواره با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی همکاری داشت و اکنون نیز در هیات امنای نهاد کتابخانه‌های عمومی فعالیت می‌کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین با یادی از طاهره صفارزاده گفت: صفارزاده در شعر، ادب و ترجمه قرآن کریم نقش به‌سزایی ایفا کرد و از خود آثار ارزشمندی را به یادگار گذاشت.

وی همچنین از حسین اسرافیلی، شاعر پیشکسوت انقلاب اسلامی یاد کرد و افزود: امیدوارم اسرافیلی به‌زودی با بهبودی کامل از بیمارستان مرخص شود و شاهد ارایه آثاری دیگر از وی در حوزه شعر عاشورایی و انقلاب اسلامی باشیم. 

دبیر دومین کنگره شعر زنان عاشورایی از دیگر سخنرانان این مراسم بود. وی عنوان کرد: دومین کنگره شعر زنان عاشورایی به همت برادران و خواهران در بنیاد آیه‌های ایثار و تلاش غیردولتی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی، نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، بنیاد حفظ آثار و ارزش‌های دفاع مقدس و مرکز تشکل‌های شاهد و ایثارگر برگزار شده است.

قادر طراوت‌پور توضیح داد: پس از انتشار فراخوان دومین کنگره شعر زنان عاشورایی حدود یک‌هزار و 100 اثر به دبیرخانه ارسال شد. پس از کدبندی آثار، هیات داوران در دو مرحله داوری، رای نهایی خود را اعلام کردند.

وی بیان کرد: جانبازان زینت‌بخش آیین اختتامیه دومین کنگره شعر زنان عاشورایی‌اند که آرزوی سرافرازی و شفاعت برای آن‌ها دارم و سلام و درود می‌فرستم بر ارواح پاک سید‌الشهدا(ع) و شهیدان هشت سال دفاع مقدس.

سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان از هجده نفر از شاعران برگزیده دومین کنگره شعر زنان عاشورایی قدردانی کرد. اسامی برگزیدگان به شرح ذیل است: 

عالیه مهرابی از استان یزد، نغمه مستشارنظامی از کیش، فاطمه صداقتی‌نیا از استان کهگیلویه و بویراحمد، محمدجواد شاهمرادی از استان تهران، محمدحسن انصاری‌نژاد از استان فارس، فروغ طهرومی از استان فارس، محمد سرور رجایی از افغانستان، مریم حقیقت از استان فارس، آرش شفاعی از استان تهران، زهرا شعبانی از استان خوزستان، محمد میرزایی از استان قم، بعید طلعت از استان آذربایجان‌غربی، آرش پورعلیزاده از استان گیلان و مطهره گیلستانی از استان یزد.

علیرضا رجب‌علیزاده از استان کاشان، مریم سقلاطونی از استان قم و علی فردوسی از استان اصفهان نیز نفرات اول تا سوم این دوره از کنگره شعر زنان عاشورایی را تشکیل می‌دهند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها