آراز محمد سارلی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، عنوان کرد: بهتر است وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با توجه به گرانی کاغذ و همچنین ملزومات تولید کتاب در عرصه نشر، به روش سابق یعنی ارایه کاغذ یارانهای در قبال چاپ کتاب برگردد تا بازار کاغذ ثبات پیدا کند و ناشران به سرمایهگذاری بیشتر برای چاپ کتاب رو بیاورند.
وی با اشاره به چاپ نکردن دیوان اشعار شاعر بزرگ ترکمن « مختوم قلی» که شهرت جهانی دارد، اظهار کرد: به دلیل نداشتن سرمایه شخصی نتوانستم حتی یک جلد از این کتاب را امسال منتشر کنم. همچنین به علت ثبات نداشتن قیمت کاغذ هنوز برنامه مشخصی برای انتشار بسیاری از کتابهای دیگر که با هزینه شخصی مولف یا با سرمایهگذاری این انتشارات به چاپ میرسید، وجود ندارد.
مدیر انتشارات مختومقلی فراغی با اشاره به قطع خرید 50 جلدی چاپهای تازه کتاب از ناشران استانی گفت: متاسفانه این روند دو ماه است که رخ داده و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از ناشران تازههای کتاب را خریداری نمیکند و به دلیل مشخص نبودن سقف خرید کتاب و تعداد آن، ناشران با مشکل توزیع و بازاریابی مواجه میشوند.
سارلی با بیان این که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تعیین تعداد خرید کتاب و مشخص کردن موضوع آنها از ناشران میتواند بازار فروش کتاب را تنظیم کند، عنوان کرد: خریداری کتاب از ناشران باید قانونمند باشد تا ناشران با اطمینان از فروش کتابهای خویش، به تولید مجدد بپردازند.
وی با اشاره به ضرورت خرید کتابهای فاخر استانی در سطح وسیع از ناشران استانی گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با خرید کتابهای فاخر استانی از ناشران شهرستانی و توزیع آن در کتابخانههای همان استان، میتواند معضل کمبود کتابهای شاخص در کتابخانهها را برطرف کند.
مدیر انتشارات مختومقلی فراغی که چاپخانه نیز دارد، درباره توزیع کتاب در شهرستانها گفت: بهتر است کانونهای توزیع کتاب و همچنین مخاطبان کتابهای مختلف از سوی نهادهای مرتبط شهرستانی، از طریق خرید کتابهای هر حوزه شناسایی شوند و از این طریق، خرید کتابهای تخصصی هر حوزه افزایش پیدا کند.
پنجشنبه ۲ آذر ۱۳۹۱ - ۱۰:۰۰
نظر شما