نويسنده كتاب «فاطمه معصومه(س) مهمان هفدهروزه»:
زیارت حضرت معصومه(س) یکی از راههای ورود به بهشت است
نويسنده كتاب «فاطمه معصومه(س) مهمان هفدهروزه» با اشاره به اهمیت جایگاه زیارت خواهر امام رضا(ع) گفت: همچنان که در روایات و کتابهای متعددی آمده است، زیارت معصومان که نمایندگان خداوند در زمیناند، یکی از بهترین راههای پذیرش توبه و ورود به بهشت است. این مساله در زیارت حضرت معصومه نیز موکدا تکرار شده است.-
مسعودی اظهار کرد: در کتابم علاوه بر زندگینامه، القاب و زیارتنامه حضرت به تغییرات حرم از گذشته تاکنون توجه کردهام. در سالهای اخیر به واسطه برخی تغییرات در آستانه حرم در مقبرههای همجوار آستان حضرت، کالبدهایی یافته شد که همچنان پس از گذشت سالها به واسطه نزدیک بودن به حرم حضرت معصومه(ع) سالم مانده بودند، در کتابم به این مسایل و معجزات نیز اشاره کردهام.
وی با اشاره به حدیثی که امام صادق(ع) سالها قبل از ولادت امام موسی کاظم(ع) نقل کردهاند، اظهار کرد: امام صادق(ع) فرمودهاند «آگاه باشید که خدا حرمی دارد و آن مکه است و پیامبر خدا حرمی دارد و آن مدینه است و امیر مومنان(ع) حرمی دارد و آن کوفه است و آگاه باشید که حرم من و فرزندان من، بعد از من قم است. آگاه باشید که قم کوفه کوچک ماست. آگاه باشید که بهشت هشت در دارد، سه تای آن به سوی قم است، بانویی از فرزندان من به نام فاطمه دختر موسی در آنجا رحلت میکند که همه شیعیان ما با شفاعت او وارد بهشت میشوند.(مجالس المومنین. جلد 1. صفحه 83 و بحارالانوار جلد 60 صفحه 216)
مسعودی در پاسخ به این سوال که «ویژگی بارز اثرش با وجود تعدد مکتوبات این حوزه در چیست و خلاءهای مکتوبات موجود درباره این بانوی بزرگوار را چگونه بررسی میکند؟» عنوان کرد: درباره حضرت معصومه(ع) آثار مختلفی به رشته تحریر در آمدهاند، کتابهایی که هریک بخشی از ابعاد وجودی حضرت و سیره آن بزرگوار را بررسی کردهاند یا درباره نحوه ورود ایشان به ایران در راه رسیدن به امام رضا(ع) تقریر شدهاند، با بررسی این آثار و منابع موجود دریافتم که اغلب مطالب مرتبط با این بانوی بزرگوار در کتابهای گوناگون پراکندهاند و در اثر منسجمی تمامی این مطالب جای ندارد. از این رو کوشیدم این مطالب را در کنار یافتههای جدید این حوزه نظیر اطلاعاتی درباره حرم حضرت و تغییرات جدید آن را در کتابم عنوان کنم.
پژوهشگر حوزه دین با تاکید بر اهمیت زیارت حرم حضرت معصومه(ع) و آثاری که در این زمینه نوشته شدهاند، بیان کرد: در این رابطه هفت حدیث معتبر نیز وجود دارد که از آن میان میتوان به حدیثی از امام جواد(ع) اشاره کرد که فرمودهاند «هرکس عمهام را در قم زیارت کند، بهشت از آن اوست». همچنین امام رضا(ع) فرمودهاند «هرکس معصومه را در قم زیارت کند، مانند کسی است که مرا زیارت کرده است.» این روایات که در کتاب «فاطمه معصومه(س) مهمان هفده روزه» به آنها اشاره کردهام، نشانگر اهمیت و جایگاه زیارت حضرتند که ثواب آن برابر با زیارت حرم معصوم(ع) شناخته شده است.
نويسنده كتاب «فاطمه معصومه(س) مهمان هفدهروزه» با اشاره به ارزشهای معنوی و اخروی زیارت معصومان که در آثار متعدد بر آن تاکید شده است، گفت: زیارتنامه حضرت معصومه(ع) از زبان امام رضا(ع) عنوان شده است و در شمار زیارات ماثور محسوب میشود. از ویژگیهای این زیارتنامه این است که بهگونهای بیان شده که با خواندن آن تمام ائمه(ع) را زیارت میکنیم، گویی در کنار مقبره پیامبر(ص) و همه معصومان بهویژه در کنار فاطمه زهرا(س) هستیم و همه آنها را خطاب قرار میدهیم.
مسعودی یادآور شد: ضمن آنکه در برخی روایات عنوان شده است، هرگاه خواستید حضرت زهرا(س) را زیارت کنید، زیارتنامه حضرت معصومه را بخوانید. در زیارتنامه حضرت معصومه از زبان امام رضا(ع) نقل شده است؛ «زائر حضرت معصومه اهل بهشت است، بهشت از آن اوست و دیگر آن که بهشت بر او واجب است.»
وی در پاسخ به این پرسش که «چرا در روایات متعدد بر زیارت معصومان تاکید شده است؟ و این اقدام چه تاثیرات در رفتار یا معنویت افراد دارد؟» گفت: زیارت معصوم، زیارت نماینده خداوند در زمین است، با زیارت معصوم عبادت خداوند را به جای میآوریم همچنان که در آیه 64 سوره نساء آمده است: «اگر آنانی که به خود ستم کردهاند و از خدا آمرزش میخواستند و پیامبر هم برای آنها طلب آمرزش میکرد، یقینا خدا بسیار توبهپذیر و مهربان است.» یکی از روایات است که خداوند به صراحت میفرماید برای آنکه توبه شما پذیرفت شود، یکی از بهترین راهها آن است که نزد رسول خدا بیایید و او شفیع شما شود.
مسعودی با اشاره به مفصل بودن بحث شفاعت، عنوان کرد: همچنان که در زیارتنامه حضرت معصومه(س) آمده است، ایشان شفاعت کل عالم را میکنند و ما برای آن که خداوند توبهمان را بپذیرد و راهی به بهشت پیدا کنیم، بهترین راه زیارت حضرت معصومه(س) است.
دومين چاپ كتاب «فاطمه معصومه(س) مهمان هفدهروزه» را انتشارات دليل ما در 200 صفحه، قطع رقعي، جلد شوميز و بهاي 26 هزار ريال در سال 90 منتشر كرده است.
نظر شما