تاکنون فهرست های مختلفی از کتاب هایی که حتما باید خوانده شود منتشر شده است، یک فهرست جدید اسامی 30 کتاب را که تا پیش از 30 سالگی باید خواند منتشر کرده است.-
1. «سیذارتا» نوشته هرمان هسه
2. «1984» نوشته جورج اورول
3. «کشتن مرغ مقلد» نوشتن هارپر لی
4. «پرتقال کوکی» نوشته آنتونی بورخس
5. «زنگ ها برای که به صدا در می آیند» نوشته ارنست همینگوی
6. «جنگ و صلح» نوشته تولستوی
7. «حقوق انسان» نوشته تامس پین؛ وی از بنیانگذاران ایالات متحده امریکا و متولد سال ۱۷۳۷ در بریتانیا است که بیشتر عمرش را در آمریکا و فرانسه گذراند. او که در انقلاب فرانسه نیز حضور داشت، در کتاب «حقوق انسان» که در سال 1791 نوشته شده فلسفه سیاسی خود را در حمایت از آزادی شخصی و حکومت محدود ارایه کرده است.
8. «قرارداد اجتماعی» نوشته ژان ژاک روسو؛ ژان-ژاک روسو متولد ۱۷۱۲، متفکر سوییسی دوره روشنگری اروپاست. برای روسو، صرف نظر کردن انسان از آزادی، به معنی صرف نظر کردن از خصلت انسانی و «حق بشری» است. روسو تلاش میکند نوعی هماهنگی میان آزادی فردی و جمعی ایجاد نماید و این کار را در اثر معروفش «قرارداد اجتماعی» که در سال ۱۷۶۲ میلادی نوشته شد، انجام میدهد.
9. «صد سال تنهایی» نوشته گابریل گارسیا مارکز
10. «منشا انواع» نوشته چارلز داروین؛ داروین متولد ۱۸۰۹، زیستشناس بریتانیایی و واضع نظریه تکامل زیستشناختی است که در این کتاب به ارایه دیدگاه هایش می پردازد.
11. «خرد بیابان» نوشته توماس مرتون؛ مرتون نویسنده و شاعر متصوف آنگلو-آمریکایی متولد 1915، بیش از 70 کتاب نوشته و در این کتاب از اندیشه هایش درباره گوشه نشینی در بیابان های شرق سخن می گوید و به حکمت ذن نزدیک می شود.
12. «نقطه اوج» نوشته مالکوم گلدول؛ مالکوم گلدول متولد 1۹۶۳، روزنامه نگار، نویسنده، و جامعه شناس کانادایی متولد بریتانیا است که از سال ۱۹۹۶ در هیات تحریریه نیویورکر کار می کند. «نقطه اوج» او در سال ۲۰۰۰ منتشر شده و نویسنده در این کتاب پرفروش که بیش از دو میلیون نسخه فروش را تجربه کرد، به بحث پیامدهای بالقوه عظیم در مقیاس کوچک رویدادهای اجتماعی می پردازد.
13. «باد در میان شاخه های بید» نوشته کنت گراهام؛ این نویسنده اسکاتلندی متولد سال 1859 در این کتاب داستان ماجراجویی های سرخوشانه وزغ، موش آبی، موش کور و گورکن و بازی و شیطنت آنها در میان قایق ها و لذت بردن از خوراکی های خوشمزه و ماجراجویی در وایلدوود را روایت می کند. داستان با توصیف های پر معنا و تخیل نیرومند پیش می رود. این داستان فانتزی با موضوع دوستی، از نمونه داستان هایی است که هم کودکان و هم بزرگسالان می توانند از آن لذت ببرند و از این جهت در شمار آثار کلاسیک قرار می گیرد. نویسنده از حیوانات استفاده کرده تا به زندگی انسان ها بپردازد.
14. «هنر جنگ» نوشته سان تزو؛ سان تزو نویسنده و فرمانده جنگی چینی متولد 544 پیش از میلاد در این کتاب که مجموعه ای از دیدگاه های استراتژیک اوست، می گوید بالاترین هنر جنگ در این است که تمام کشور دشمن را دست نخورده و بی عیب تصرف کنی.
15. «ارباب حلقه ها» نوشته جی.آر.آر.تالیکن
16. دیوید کاپرفیلد نوشته چارلز دیکنز. این کتاب محبوبترین رمان دیکنز از نظر خود اوست و به زندگی پرفراز و فرود خود او شباهت زیادی دارد.
17. «چهار کوارتت» نوشته تی.اس.الیوت؛ تی. اِس. اِلیوت متولد ۱۸۸۸، شاعر، نمایشنامهنویس، منتقد ادبی و ویراستار آمریکایی-بریتانیایی بود. او با «چهار کوارتت» مجموعه شعری که در سال ۱۹۴۳ متشر شد، به عنوان رهبر جنبش نوسازی شعرشناخته شد و زندگی دوبارهای به شعر انگلیسی بخشید. او با این کتاب جایزه نوبل ادبیات را از آن خود کرد.
18. «کچ 22» نوشته جوزف هلر؛ جوزف هلر متولد ۱۹۲۳، طنز پرداز و رمان نویس آمریکایی است که داستان های کوتاه زیادی در کارنامه دارد. مهمترین و تاثیر گذارترین رمان او کتاب «کچ ۲۲» درباره سربازان آمریکایی در جریان جنگ جهانی دوم است. نام این کتاب در ادبیات انگلیسی راه یافته و به معنای بیهوده و بی سرانجام به کار می رود. «هلر» به عنوان یکی از بهترین طنز پردازان بعد از جنگ جهانی دوم شناخته می شود.
19. «گتسبی بزرگ» نوشته اف.اسکات فیتس جرالد. این رمان کوتاه که در سال 1925 منتشر شده، نشان دهنده پوچ بودن رویای آمریکایی است که از سوی مجله تام به عنوان تاثیرگذارترین رمان قرن بیستم شناخته شد.
20. «ناتور دشت» نوشته جی.دی.سلینجر؛ از مهم ترین رمان های آمریکایی و بیانگر دیدگاه های یک نوجوان از جامعه آشفته آمریکایی است.
21. «جنایت و مکافات » نوشته فئودور داستایوسکی
22. «شهریار» نوشته نیکولو ماکیاولی
23. «والدن» نوشته هنری دیوید تورو؛ هنری دیوید تورو متولد ۱۸۱۷، فیلسوف آنارشیست آمریکایی بود که بیشتر برای همین کتاب «والدن» شناخته شدهاست. او نظریهپرداز نافرمانی مدنی و یکی از مهمترین چهرههای نظریه تعالی و عشق به بدویت بود. مقاله نافرمانی مدنی او الهام بخش شخصیتهایی چون ماهاتما گاندی، مارتین لوتر کینگ و لئون تولستوی شد.
24. «جمهوری» نوشته افلاطون
25. «لولیتا» نوشته ولادیمیر ناباکف
26. «انجام دادن کارها» نوشته دیوید آلن؛ «انجام دادن کارها» یک روشی مدیریتی است که دیوید آلن خالق آن است و در کتابی به همین نام درباره آن توضیح داده است. این روش بر اصولی تکیه می کند که به شخص می آموزد وظایف را خارج از ذهن خود نگهداری کند و به این ترتیب ذهن از یادآوری تمام چیزهایی که باید انجام شود رها شده و صرفا بر انجام آن کار تمرکز می کند.
27. «آیین دوستیابی» نوشته دیل کارنکی؛ دیل کارنگی متولد 1888، نویسنده و سخنران آمریکایی در زمینه ارایه درس هایی در زمینه پیشرفت شخصی، فروشندگی و سخنرانی در جمع، در این کتاب مخاطب را در انتخاب دوست و رمزهای نگه داشتن او و چگونگی رفتار با یک دوست راهنمایی می کند.
28. «سالار مگس ها» نوشته ویلیام گلدینگ
29. «خوشه های خشم» نوشته جان اشتین بک
30. «مرشد و مارگریتا» نوشته میخاییل بولگاکف
نظر شما