یوهان اگوست استریندبرگ، هربرت فرانک، رودی شلیگو، اوین کالفر، هنری رایدر هاگارد، استنلی کونیتز، متیو گرگوری لوییس و ژرژ دو اسکودری از نویسندگانی هستند که نامشان با تقویم ادبی امروز گره خورده است.-
یوهان اوست استریندبرگ
یوهان اوست استریندبرگ داستان نویس و نمایشنامه نویس سوئدی در چنین روزی در سال 1912 چشم از جهان فروبست. او که ژانویه 1849 در خانواده ای فقیر در استکهلم چشم به جهان گشوده بود، پدر ادبیات مدرن سوئد است و در وطنش به عنوان شکسپیر سوئدی شناخته می شود. در کارنامه ادبی وی 55 اثر جای گرفته که «اتاق سرخ»، «ماجراها و تقدیرهای سوئدی» و «متاهل» از جمله آنها هستند.
هربرت فرانک
هربرت فرانک نویسنده آلمانی در چنین روزی در سال 1927 در وین به دنیا آمد. او نخستین مجموعه داستان های کوتاهش را با عنوان «ستاره سبز» منتشر کرد. وی جوایز ادبی بسیاری را به خود اختصاص داده و و به عنوان یکی از مهمترین نویسندگان علمی – تخیلی به زبان آلمانی شناخته می شود. «ونسان ونگوگ» از آثار مهم اوست.
رودی شلیگو
رودی شلیگو نویسنده و نمایشنامه نویس اسلوانیایی در چنین روزی در سال 1935 دیده به جهان گشود. او را به عنوان یکی از بهترین نویسندگان مدرنیست اسلوانیا در دوره جنگ جهانی دوم معرفی می کنند. او پس از فراغت از تحصیل در دانشگاه، داستان های کوتاه مختلفی را در روزنامه های ادبی منتشر کرد و در سال 1987 به عنوان رییس انجمن نویسندگان اسلوانیا برگزیده شد . در سال 2000 به خدمت دولت در آمد و وزیر فرهنگ شد . با وجود این که وی مدت کوتاهی در این سمت ماند اما توانست در آن چند ماه برنامه های ملی را برای فرهنگ راه اندازی کند که پایه ای برای ایجاد ارتباط فرهنگی با کشورهای دیگر شد. او در سال 2001 به عنوان یکی از اعضای آکادمی علمی- هنری اسلوانیا در آمد. وی ژانویه 2004 از دنیا رفت.
اوین کالفر
اوین کالفر نویسنده ایرلندی در چنین روزی در سال 1965 در وکسفورد دیده به جهان گشود. او در سال 2001 با انتشار مجموعه 7 جلدی «پرنده آرتمیس» به شهرت رسید . کتاب بعدی اش با عنوان «درجه دار نیروی هوایی» منتشر و آن هم با موفقیت روبه رو شد و با آن نامش در فهرست پرفروش ترین نویسنده نیویورک تایمز برای نوشتن کتاب هایی برای کودکان و نوجوانان جای گرفت. کارهای وی با آثار جی. کی رولینگ مقایسه می شود.
هنری رایدر هاگارد
هنری رایدر هاگارد نویسنده و شاعر انگلیسی در چنین روزی در سال 1925 دیده از جهان فروبست. وی ژوئن 1856 به دنیا آمد. داستان های او در پایان عصر ادبیات ویکتوریایی واقع شده است. وی نخستین مجموعه اش را با عنوان «تاریخ ماجراجویی» منتشر کرد که به وقایع زندگی او در آفریقا می پردازد اما آنچه که او را بسیار مشهور کرد کتاب «گنج های حضرت سلیمان» بود که در سال 1965 فروش 65 میلیونی را به خود اختصاص داد و عنوان کتاب پرفروش را به خود اختصاص داد. «ملکه آتش» و «دختر مونتزوما» از دیگر آثار وی هستند.
استنلی کونیتز
استنلی کونیتز شاعر آمریکایی در چنین روزی در سال 2006 دیده از جهان فروبست. وی جولای 1905 در ماساچوست به دنیا آمد. او در طول فعالیت ادبی اش دو بار یعنی در سال 1974 و 2000 به عنوان ملک الشعرای آمریکا از سوی کتابخانه ملی کنگره انتخاب شد. نخستین مجموعه شعر او با نام «چیزهای روشنفکرانه» در سال 1903 و دومین مجموعه شعرش با عنوان «گذرنامه جنگ» 14 سال بعد منتشر شد. در سال 1959 سومین کتابش با عنوان «اشعار منتخب: 1958-1928» منتشر و برنده جایزه پولیتزر شد. او در سال های زندگی ادبی اش جوایز بسیاری را کسب کرد که از جمله آنها می توان به جایزه کتاب ملی آمریکا، مدال ملی هنر و مدال رابرت فراست اشاره کرد. او 12 مجموعه شعر و 7 کتاب غیرشعری در کارنامه اش دارد.
متیو گرگوری لوییس
متیو گرگوری لوییس رمان نویس انگلیسی در چنین روزی در سال 1818 دیده از جهان فروبست. وی جولای 1775 به دنیا آمد و در عرصه فعالیت ادبی اش رمان های بسیاری را در سبک گوتیک منتشر کرد که نمونه ای از آن رمان دلهره آور «راهب» است . وی پس از انتشار این رمان به لوییس راهب مشهور شد. «قصه های عاشقانه» از دیگر آثار وی است.
ژرژ دو اسکودری
ژرژ دو اسکودری رمان نویس، شاعر و نمایشنامه نویس فرانسوی در چنین روزی در سال 1667 در سن شصت و پنج سالگی دیده از جهان فروبست. وی آگوست 1601 به دنیا آمد. او مدتی را به خدمت ارتش در آمد اما پس از آن به ادبیات روی آورد و آثار زیبایی را خلق کرد.
نظر شما