دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۰۹:۰۹
اشعاري به گزينش گرمارودي در نمايشگاه عرضه شد

سيدعلي موسوي‌‌گرمارودي به‌گزين «علي‌نامه»، به‌گزين «ديوان پروين اعتصامي» و به‌گزين ديوان «اديب‌الممالك» را به ترتيب از سوي نشر ميراث مكتوب، هرمس و تكا به نمايشگاه كتاب آورد.-

موسوي‌گرمارودي در گفت‌‌و‌گو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) گفت: به‌گزين «علي‌نامه» همراه با مقدمه، شرح و توضيح لغات من از سوي نشر ميراث مكتوب در نمايشگاه امسال ارايه شد. اين اثر كهن‌ترين منظومه شيعي فارسي از سراينده‌اي با تخلص «ربيع» است.

وي ادامه داد: به‌گزين «ديوان پروين اعتصامي» با مقدمه، شرح ابيات و لغات دشوار از سوي نشر هرمس و به‌گزين «ديوان اديب‌الممالك» از سوي نشر تكا ديگر كتاب‌هاي من در نمايشگاه امسال هستند.

اين شاعر يادآور شد: پيش‌تر «ديوان اديب‌الممالك» در دو جلد از سوي انتشارات قدياني و در 200 صفحه به چاپ رسيده بود.

وي به چند كتاب در دست انتشارش اشاره و تشريح كرد: از سوي نشر هرمس حدود هفت كتاب در دست انتشار دارم، اما به نمايشگاه امسال نرسيدند. يكي از اين كتاب‌ها تصحيح «ديوان بيدل دهلوي» و ديگري تصحيح «ديوان عرفي شيرازي»، از شاعران قرن نهم و دهم هجري است.

موسوي‌گرمارودي در ادامه از تصحيح «ديوان مشفقي بخارايي» براي نخستين‌بار در ايران خبر داد و اظهار داشت: اساس كار در تصحيح اين اثر دو نسخه قديمي و متعلق به زمان شاعر بوده است؛ اين نسخه‌ها را زماني كه به عنوان رايزن فرهنگي ايران در گرجستان حضور داشتم از كتابخانه‌هاي آن كشور تهيه كرده بودم.

وي افزود: مشفقي كاشاني از شاعران قرن دهم و بسيار شبيه عبيد زاكاني است. حتي به‌نظر من طنز شعر اين شاعر از نظر قوت و قدرت از شعر عبيد اگر بهتر نباشد، پايين‌تر نيست، اما در ايران به دليل 500 سال جدايي ميان ما و تاجيك‌ها، تاكنون اين شاعر ناشناخته باقي مانده است.

موسوي‌گرمارودي يادآور شد: همچنين كتابي با عنوان «جوشش و كوشش در شعر» اثر ديگرم و كتابي در زمينه مسايل نظري شعر است.

وي در ادامه و در پاسخ به پرسش ديگري مبني بر اين‌كه به‌گزين‌ها را براساس چه معياري تدوين و منتشر كرده است، توضيح داد: در ارايه اين به‌گزين‌ها علاوه بر تصحيح و گزينش، تعليقات و شرح و توضيحي نيز بر آن‌ها افزوده‌ام. در آغاز هر به‌گزين و در مقدمه‌اي با حجمي حدود 50 صفحه به بررسي شاعر و شعر آن پرداخته‌ام. همچنين اشاره‌اي به جايگاه آن شاعر در تاريخ ادبي داشته‌ و پس از آن سعي كرده‌ام با تكيه بر شناخت خودم از شعر خوب از آثار هر شاعر بهترين‌ها را انتخاب كنم.

وي در پايان افزود: در حقيقت از ميان ژانر‌هاي مختلف شعر هر شاعر انواع و گونه‌هاي مختلفي را برگزيده‌ام و دشواري‌هاي آن‌ها را شرح و توضيح داده‌ام.

سیدعلی موسوی‌گرمارودی، متولد 31 فروردین 1320 در قم است. وی از پنج سالگی به فراگیری قرآن پرداخت و سپس آموختن نصاب‌الصبیان ابو‌نصر فراهی و بعد گلستان سعدی، طاقدیس شیخ نراقی و گزیده‌هایی از خمسه نظامی را آغاز کرد.

وی در رشته حقوق، از دانشگاه تهران فارغ‌التحصیل شد و کارشناسی ‌ارشد و دکترای خود را در رشته ادبیات فارسی ادامه داد.

از جمله آثار او می‌توان مجموعه شعرهای «عبور»، «در سایه‌سار نخل ولایت»، «سرود رگبار»، «چمن لاله»، « گزیده ادبیات معاصر»، « خط خون»، « تا نا کجا»، «دستچین و باران اخم»، «گزیده شعر به انتخاب بهاء‌الدین خرمشاهی»، «صدای سبز زندگی»، «از صدر تا ساقه» و «قلم‌انداز»(مجموعه مقالات، سفرنامه‌ها و نقد و بررسی)، «ترجمه قرآن کریم»، «آسمانی‌ها»، «آغاز روشنایی آیینه» و «باغ سنگ» را نام برد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط