كتاب «وبلاگنویسی و روزنامهنگاری» به قلم محمود سلطانآبادی از سوي انتشارات ثانيه منتشر شد. اين كتاب به بررسي رابطه روزنامهنگاری و وبلاگنویسی میپردازد.-
نويسنده در بخش «پيدايش وبلاگهاي جنگي» مينويسد:« در اين جنگ (عراق) در حالي كه رسانههاي بزرگ جهان به درون عراق دسترسي نداشتند، سلامالجناحي وبلاگنويس عراقي به سبب پوشش فوقالعاده رويدادهاي داخلي عراق و گزارش لحظه به لحظه حمله به اين كشور در وبلاگش، مورد توجه جهانيان قرار گرفت. هم رسانهها و هم مخاطبان آنها، وبلاگ او را با نام «سلام پكس» دنبال ميكردند. با سقوط بغداد او به رسانههاي جريان اصلي نيز راه يافت و ستوننويس و گزارشنويس روزنامه گاردين شد.»
این نوشتار با وجود يادداشتهايي از پدرام الوندي، حسن بشير، احمد توكلي، عباس عبدي، اميدعلي مسعودي و...، اثري خواندني و قابل تامل براي وبلاگنویسان و روزنامهنگاران محسوب ميشود.
سلطانآبادی در مقدمه اين نوشتار مينويسد: «از منظر روزنامهنگاری، وبلاگها گونه جدیدی از اخبار و نوعی مبادله و مخابره امور جاری هستند. با وجود اینکه اغلب وبلاگنویسان هیچگونه ادعایی بر روزنامهنگاری بودن فعالیتهای خود ندارند؛ اما برخی از آنها با عملکردهایی همچون مصاحبه با شاهدان عینی، شفافیت در ارائه اخبار و یا حتی تولید مشارکتی اخبار، قادر به چالش کشیدن استانداردهای حرفهای و سنتی رایج در روزنامهنگاری هستند. وبلاگها با به چالش کشیدن درک و مفهوم سنتی روزنامهنگاری، به نظرهای معتقد به تغییر الگوی روزنامهنگاری و خبررسانی در اینترنت حیاتی دوباره بخشیدهاند.»
چاپ نخست کتاب «وبلاگنویسی و روزنامهنگاری» را انتشارات ثانيه با شمارگان ۱۱۰۰ نسخه، ۲۲۴ صفحه و به بهاي ۴۵۰۰ تومان روانه بازار نشر كرده است.
نظر شما