فاطمه محمديان در گفتوگو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، گفت: برای گرفتن مجوز انتشار يك كتاب گويا باید از اداره کتاب و معاونت موسیقی تاييديه داشته باشيم، با اين حال وقتي خواستیم در نمایشگاه بینالمللی کتاب شرکت کنیم و تقاضا کردیم غرفهای هر چند کوچک به ما بدهند تا بتوانیم از اين فرصت طلایی برای معرفی کتاب سخنگو استفاده کنیم، به ما اعلام کردند كه آثار شما در رده کتاب قرار نمیگیرد.
وي ادامه داد: اگر آثار ما کتاب نیست، پس چیست و اگر جای عرضه آن در نمایشگاه کتاب نیست، پس کجاست؟ بارها با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي نامهنگاري كرديم و درباره کتاب گویا و جایگاه آن در دنیا سخن گفتیم، اما متاسفانه پاسخ مناسبي دريافت نكردهايم.
محمديان با اشاره به نامهنگاريهاي متوالي و بدون فايده در اين زمينه، اظهار كرد: پس از اينكه ماههاي مختلف در اين زمينه به دفاتر مختلف مراجعه كرديم متوجه شديم كه ما در نمایشگاه کتاب جایی نداریم و ممكن است غرفهای در بخش آثار جنبی در کنار غرفههایی مانند سفالگری و گلیم بافی و منبت کاری به ما بدهند.
وي گفت: بالاخره با این تصور که آثارمان کتاب نیست و رسانه دیجیتال است تصمیم گرفتیم در نمایشگاه «رسانههای دیجیتال» شرکت و محصولات و ظرفيتهاي خود را به مراجعان معرفي کنیم، اما متاسفانه بعد از بارها مراجعه و مذاکره و معرفی و دادن نمونه آثار، پاسخ شنیدیم كه آثار شما که نرمافزار نیست.
مديرمسوول موسسه نوين كتاب اضافه كرد: واقعا نميدانيم کتاب سخنگو در كشورمان چیست و چه جایگاهی دارد، گاهي فكر ميكنيم نكند حکایت کتاب سخنگو همان حکایت شترمرغ باشد که نه به شتر شبیه میدانندش و نه به مرغ، و از به رسمیت شناختن هویت ویژه آن نیز عاجزند.
محمديان خاطرنشان كرد: پس از چهار سال زحمت طاقت فرسا و مواجهه با چالشهای گوناگون و رنگ به رنگ، تعداد كتابهاي صوتي تولید شدهمان به زحمت به بیست عنوان میرسد.
محمديان با بيان اينكه با همه سختيها ما به کار خود ایمان داریم، اظهار كرد: یقین داریم کتاب سخنگو در آیندهای نه چندان دور جایگاه شایسته خود را خواهد یافت، ما نيز صبر میکنیم و به تلاش خود ادامه میدهیم، شاید میوه این صبوری و تلاش به کام کتابدوستان و آنان که دغدغه فرهنگ این مرز و بوم را دارند و به نوآوری و روزآمد کردن صنعت نشر کشورمان باور دارند، روزی شیرین بيايد.
وي تصريح كرد: زمانی که کار خود را شروع کردیم، شعارمان این بود كه کتاب سخنگو، راهکاری برای زندگی پرمشغله امروز است، بر این باور بودیم حال که دهها سال است کتاب گویا در دنیا جایگاه خود را یافته و تبدیل به صنعتی قابل توجه شده است، کشور ما با چنین پیشینه فرهنگی شايسته نیست که از این مقوله دور افتاده باشد.
محمديان ادامه داد: معتقد بوديم حال که با پیشرفت وسایل شنیداری این امکان فراهم آمده تا مردم بتوانند از اوقات خود به خوبی استفاده کنند و اوقات هدر رفته را تبدیل به زمانی ارزشمند برای مطالعه كنند، نهایت بیسلیقگی است که کتاب سخنگو نداشته باشیم.
وي با بيان اينكه در اروپا از دهه چهل میلادی به دنبال استفاده از چنین امکانی بودند، گفت: اميدوار بوديم كه كشور ما بیش از این در اين حوزه عقب نماند، باورهای بسیاری داشتیم که موجب شد عزممان را جزم کنیم، شاید بتوانیم کتاب گویا را آن چنان که شایسته است، به مردم كشورمان معرفی کنیم و تا آنجا که در توان داریم، عناوینی تولید کنیم تا بتوانیم ادعا کنیم ما هم در کشور خود کتاب سخنگو داریم.
به گفته وي، ابتداي كار قصد داشتيم هر ماه یک اثر روانه بازار کنیم و برای همه طیفهای جامعه آثار مجزا تولید کنیم تا دوش به دوش هم برای ترویج فرهنگ مطالعه تلاش کنیم.
وي افزود: در سالهای اخیر با اختراع لوح فشرده و به وجود آمدن فرمتهای جدید فشرده صوتی و دستگاههای پخش صوت که به راحتی قابل حمل هستند، محبوبیت کتابهای صوتی افزایش يافته است و در ايران نيز بايد حركتهاي جدي در اين زمينه انجام شود.
جمعه ۳۰ دی ۱۳۹۰ - ۱۱:۱۱
نظر شما