یکشنبه ۴ دی ۱۳۹۰ - ۱۰:۴۳
آداب و رسوم روستاي 400 ساله حسين‌آباد  كتاب مي‌شود

مدير انتشارات حبله‌رود، ناشر سمناني از انتشار مونوگرافي (آداب و رسوم، فرهنگ و تاريخ) روستايي در شهرستان آرادان به نام «حسين‌آباد كردها» خبر داد و گفت: شهرستان‌هاي گرمسار و آرادان جزيره اقوام محسوب مي‌شوند و در سده‌هاي گذشته كردهاي كرمانج در حسين‌آباد مستقر شده‌اند.-

عليرضا شاه‌حسيني، با بيان اين مطلب به خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) گفت: آرادان چند ماهي است كه به شهرستان تبديل شده است و ششمين شهرستان استان سمنان محسوب مي‌شود. اقوام متعددي كه در گوشه و كنار كشور مستقرند در اين شهرستان زندگي‌ مي‌كنند كه مي‌توان به كردهاي كرمانج در روستاي حسين‌آباد اشاره كرد.

وي افزود: كردهاي كرمانج به دو شاخه اصلي شادلوها و قراچرلوها تقسيم مي‌شوند كه در اين روستا ساكن هستند. اين روستا 400 سال قدمت دارد و شاخه‌هاي ايل كرد در اين روستا اسكان يافته‌اند و يكي از پرجمعيت‌ترين روستاهاي آرادان به‌شمار مي‌روند.

شاه‌حسيني اظهار كرد: به تازگي كتاب روستاي «دارآباد» از شهرستان آرادان منتشر شده است. قرار است كه در يك مجموعه كتاب، روستاهاي تاريخي، كهن و باظرفيت استان سمنان را بررسي كنيم و آن‌ها را در قالب كتاب گردآوري كنيم.

وي افزود: در اين كتاب از روستاي حسين‌آباد نقشه‌هاي جغرافيايي تهيه كرده‌ايم تا پژوهشگران و جغرافي‌شناسان روستاهاي ناشناخته را بيشتر بشناسند و با فرهنگ، آداب و رسوم و تاريخ كهن آن آشنا شوند تا بتوانيم منابعي از مرز و بوم ايران را براي آيندگان به يادگار بگذاريم.

وي به شيوه كار در اين كتاب اشاره كرد و گفت: 90 درصد كار ما در اين كتاب به شكل ميداني بوده است و از اسناد و مدارك تاريخي نيز كه در آرشيو خانواده‌ها باقي مانده، بهره گرفته‌ايم. تاريخ شفاهي نيز بخش ديگري است كه در شكل‌گيري كتاب موثر بوده است. همچنين از اسناد سازمان ملي زمين و مسكن از سال‌ 1300 هجري شمسي به بعد كه به تحولات ارضي اختصاص داشت، استفاده كرده‌ايم.

شاه‌حسيني در پايان سخنانش به عكس‌هاي تاريخي كتاب نيز اشاره كرد و گفت: اين كتاب داراي عكس‌هاي تاريخي بسياري است. اين تصاوير را از آرشيو سازمان اسناد ملي گرفته‌ايم و بخشي ديگر از آن را خانواده‌هاي روستايي در اختيار ما گذاشتند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها