یکشنبه ۲۹ آبان ۱۳۹۰ - ۱۱:۳۳
فضاي مجازي مي‌تواند ذخاير ملي ما را به اشتراك بگذارد

رييس كتابخانه ملي با تاكيد بر نگرش‌سازي، راهبردسازي و راهكارسازي براي كار در فضاي مجازي گفت: ما امروز در حافظه ملی خودمان ذخایر ارزشمندی داریم اما این ذخایر به صورت جزیره‌ای و پراکنده وجود دارد و نمی‌توانیم این منابع را در اختیار محققان در سراسر كشور و حتي خارج از آن بگذاریم. فضاي مجازي مي‌تواند در اين زمينه به ما كمك كند.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)،‌ اسحاق صلاحی رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در مراسم رونمايي از پورتال كنسرسيوم محتواي ملي كه عصر روز گذشته 28 آبان‌ماه رونمايي شد،‌ با اشاره به این‌که امروزه در شرایطی به سر می‌بریم که با گذشته متفاوت است، گفت: امروز ما در شرایط عدم قطعیت و ابهام به سر می‌بریم، بنابراین تصمیم‌گیری در این شرایط بسیار سخت است. 

وی ادامه داد: آنچه تحت عنوان کنسرسیوم محتوای ملی صورت گرفته یک اقدام استراتژیک است و هر اقدام استراتژیک مفروضاتی دارد. در اقدام استراتژیکی فرصت‌ها و گلوگاه‌ها مطرح است. باید بدانیم که گلوگاه‌ها همواره در حال تغییر است و پارادایم‌های موجود در حوزه مدیریت نیز مبتنی بر گلوگاه‌ها هستند. 

وی اضافه کرد: اگر ما شناخت درست از گلوگاه‌ها نداشته باشیم نمی‌توانیم درست تصمیم بگیریم. در تصمیم‌گیری درست نیز به ویژه در حوزه مدیریت، اطلاعات درست و به موقع بسیار تاثیرگذار است. تا دیروز اطلاعات نایاب بود اما امروز اطلاعات در دسترس است و تنها باید درست و به موقع به دست مدیران برسد. 

صلاحی گفت: پارادایم‌ها در حال تغییرند و تصمیمات درست می‌تواند نوش دارویی باشد. امروز غربی‌ها بعضا گاهی متوجه می‌شوند که ایران چیزی به جز تعاریفی است که آنها در ذهن خود دارند، ما باید اطلاعات درست را به غربی‌ها برسانیم. 

رييس كتابخانه ملي با بیان این‌که تصمیم آنچه که می‌تواند سرنوشت یک قوم را رقم بزند، پیچ تاریخ است، گفت: ما باید درک درستی از پارادایم‌های حاکم داشته باشیم و بدانیم در آینده نیز چه پارادایمی بر ما حاکم می‌شود این‌گونه می‌توانیم از تحمیل شدن آینده بر خودمان جلوگیری کنیم. 

صلاحی در ادامه با اشاره به سه مولفه اساسی در یک اقدام استراتژیک است، گفت: نگرش‌سازی، راهبردسازی و ارایه راهکارها سه جز اصلی این اقدام‌اند. 

وی افزود: ما تا نگاه را درست نکنیم نمی‌توانیم گامی برداریم. بعد از نگرش‌سازی، راهبردسازی است که منجر به تفکر استراتژیک می‌شود و بعد از آن می‌توانیم راهکار ارايه کنیم. کاری که انجام شده کار بسیار بزرگی است و مشارکت همگان را می‌طلبد. 

وی تصریح کرد: کتابخانه ملی می‌خواهد که خدمات خود را به بیرون از کتابخانه و حتی خارج از مرزهای ایران ببرد و این با استفاده از فضای مجازی میسر می‌شود اما باید قبل از ارایه خدمات درک درستی از خودمان داشته باشیم. امیدواریم فرصت‌سوز نباشیم و فرصت‌سازی کنیم. 

محمد مهدی‌نژاد، معاون پژوهشی و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز با تاکید بر استفاده از ابزار روز آمد و محتوای مناسب، گفت: ما در حال حاضر ابزار مناسب را توسط وزارت فناوری اطلاعات و ارتباطات داریم. البته ابزار موضوع مهمی است و باید به ابزار‌سازی توجهی ویژه داشته باشیم. در فضای مجازی شرکت‌های بزرگ جستجوگر با یكديگر رقابت می‌کنند و ارايه خدمات به مخاطبان براي جذب آن‌ها بسیار مهم است. 

وی ادامه داد: اما بدیهی است که محتوا روح جسم است. انتظار این بود که ما با استفاده از منابعی که داشتیم این محتوا را استخراج می‌کردیم و در فضای مجازی قرار می‌دادیم اما نکته این است که آنچه که داریم خوب است ولي از آن استفاده نمی‌کنیم. 

وی تصریح کرد: ما بايد علیه حرکت‌های انحصار طلبانه‌ای که در فضاي مجازي صورت می‌گیرد حرکت کنیم. امیدواریم بتوانیم محتواهایمان را بهتر و دقیق‌تر کنیم و با استفاده از محتوای مشترک میان جهان اسلام رقیب سرسختی برای غرب باشیم.

حجت‌الاسلام‌و‌المسلمين سيد مهدي خاموشی، رییس سازمان تبلیغات اسلامی نیز در پایان این مراسم از راه‌اندازی دو مرکز IDC (مركز خدمات داده اينترنتي) دیگر در کشور خبر داد و گفت: بخش عظیمی از محتواهایی که در این کنسرسیوم به اشتراك گذاشته شده درباره ارزش‌هاي ديني، انقلاب اسلامی و دفاع مقدس ماست.
 
وي تصريح كرد: موسسات خصوصی و دولتی دیگری برای شرکت در این کنسرسیوم اعلام آمادگی کردند که ما امیدواریم این سرعت مطالبه را پاسخگو باشیم.

در پايان اين مراسم پورتال كنسرسيوم محتواي ملي با حضور صاحبان آن رونمايي شد. در این مراسم سيد مهدي خاموشی، رییس سازمان تبلیغات اسلامی، محمد مهدی‌نژاد، معاون پژوهشی و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر اسحاق صلاحی ريیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی،‌ حجت الاسلام والمسلمین رسول جعفریان، ريیس كتابخانه، موزه و مركز اسناد مجلس شورای اسلامی و دکتر علیرضا طالب‌پور، رییس موسسه فرهنگی اطلاع‌رسانی تبیان حضور داشتند. 

كنسرسيوم محتواي ملي، محتوای اطلاعاتی همه مراکز اسنادی و کتابخانه‌‌ای در یک فضای مجازی حضور مشترک داشته است و محققان و پژوهشگران با مراجعه به این پورتال می‌‌توانند محتوای مورد نظر خود را به دست بیاورند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها