چهارشنبه ۱۱ آبان ۱۳۹۰ - ۱۳:۱۷
اسماعيلي: شاعران جوان توجه بيشتري به وقايع جهان اسلام دارند

رضا اسماعيلي، داور دومين كنگره شعر مقاومت بين‌الملل اسلامي گفت: آمار آثار شاعران جوان نسبت به شاعران پيشكسوت در اين دوره قابل توجه است. شاعران جوان درباره اتفاق‌ها و وقايع جهان اسلام براساس همدردي و همنوايي با ملت‌ها و حمايت از آن‌ها سروده‌اند.-

رضا اسماعيلي در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، درباره آثار ارسالي به دومين كنگره شعر مقاومت بين‌الملل اسلامي اظهار كرد: پايداري و مقاومت، موضوع اصلي آثار ارسالي به كنگره بود و اشعاري كه با اين ويژگي برجسته شعري سروده شده‌اند در اولويت قرار گرفتند.

وي ادامه داد: هر چند طبق فراخوان موضوع اشعار مقاومت و پايداري اعلام شد اما در ميان اشعار، شعر دفاع‌مقدس و انقلاب هم وجود داشت. 

اسماعيلي افزود: در نخستين كنگره شعر مقاومت، به دنبال زمينه‌سازي براي جايگاه شعر مقاومت بوديم؛ به همين دليل حساسيت بر موضوع اشعار كمتر بود و آثاري ارسالي به كنگره نخست شامل شعر انقلاب، دفاع‌مقدس و  آثاري با عنوان مقاومت و پايداري بودند.

وي افزود: امسال با توجه به موج بيداري حاكم بر جهان اسلام و منطقه، پايداري و مقاومت اسلامي محور اصلي كار قرار گرفت تا شاعران در اين زمينه دست به خلق آثار ادبي بزنند و شعر پايداري و مقاومت اسلامي را به جهان عرضه كنند. 

اين شاعر و نويسنده ادامه داد: دومين كنگره شعر مقاومت بين‌الملل اسلامي فرصتي براي شاعران جوان است تا از تجربيات الگو بگيرند. ادبيات دفاع‌مقدس و انقلاب اسلامي زير شاخه‌هايي از ادبيات پايداري و مقاومت هستند و موج بيداري حاكم بر جهان اسلام، انگيزه بيشتري را براي سرودن اشعار به يك شاعر مسلمان مي‌دهد و فرصت مطالعه فرهنگي، اجتماعي و سياسي را براي محققان و پژوهشگران فراهم مي‌آورد.

اسماعيلي با اشاره به اين كه آمار آثار شاعران جوان نسبت به شاعران پيشكسوت در اين دوره قابل توجه است، گفت:  فلسطين و موج بيداري در كشور‌هاي اسلامي موضوع‌هاي اصلي اشعارند. شاعران جوان درباره اتفاق‌ها و وقايع جهان اسلام براساس همدردي و همنوايي با ملت‌ها و حمايت از آن‌ها سروده‌اند.

وي درباره ساختار و محتواي اشعار و مقالات ارسالي به دومين كنگره مقاومت بين‌المللي اسلامي افزود: اكنون در دور‌ه‌اي هستيم كه ادبيات ايران به پختگي و بلوغ رسيده است زيرا بيشتر شاعران جوان ظرافت و دقايق ادبي را در سروده‌هاي خود رعايت كرده‌اند. با توجه به اين مساله 80 درصد آثار از نظر ساختاري محكم و قابل تامل بودند و شعر شاعراني كه براي نخستين بار به اين كنگره ارسال شد، از سطح متوسطي برخوردار بود.

اسماعيلي از پيام‌هاي اشعار با موضوع بيداري اسلامي، عنوان‌هاي بازگشت به خويشتن، حفظ اصالت‌هاي بومي،‌ خودباوري و اعتماد به نفس ـ كه زمينه پيشرفت و توسعه ملت‌هاي اسلامي را در عرصه‌هاي علمي و فرهنگي فراهم مي‌كنند ـ را مطرح كرد و ادامه داد: اميد، روح بيداري و ايستادگي در مقابل حكومت‌هاي استكباري و قدرت‌هايي كه پيروزي خود را متكي بر سلاح‌هاي نظامي مي‌دانند، پيام‌هاي اصلي اشعارند. 

وي درباره تاثير اين اشعار بر ايران و جهان اسلام اظهار كرد: براي دومين كنگره شعر مقاومت بين‌الملل 20 تا 25 شاعر از ديگر كشورها نظير فلسطين، سوريه، عراق، لبنان، مصر و بحرين شعر سروده‌اند. به طور طبيعي وقتي اين شاعران وارد ايران مي‌شوند، در جريان تعاملات فرهنگي، ارزش‌هاي انقلابي ما را به كشور خود انتقال مي‌دهند. 

عضو كميته علمي دومين كنگره شعر مقاومت بين‌الملل اسلامي در پايان گفت: اين تبادلات ادبي بر جريان فرهنگي حاكم بر بيداري جهان اسلام تاثير گذار است. تا آنجا كه اين شاعران سفيران انتقال پيام و تجربيات انقلاب ايران به ديگر كشور‌هاي مسلمان جهان خواهند بود.

دومين كنگره شعر مقاومت بين‌الملل اسلامي با حضور 45 شاعر ايراني و 21 شاعر خارجي، از يازدهم تا سيزدهم آبان ماه در بوشهر برگزار می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط