به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، الزوير ادعا ميكند در پي تصويب قانون جديد تحريم اتحاديه اروپا عليه ايران، دسترسي دانشگاه شهيد بهشي و مالك اشتر به مقالات اين انتشارات مسدود شده؛ اين درحالي است كه بر اساس قوانين مصوب بينالمللي دسترسي آزاد و يكسان به اطلاعات حقي طبيعي است.
انتشارات الزوير در سال 1880 ميلادي در شهر آمستردام هلند بنيان گذاشته شده و امروز در اكثر كشورهاي جهان مانند انگليس و آمريكا شعب متعددي دارد. اين انتشارات سالانه بيش از 250 هزار مقاله علمي در بيش از 2 هزار مجله و ژورنال وابسته به اين پايگاه منتشر ميكند. دانشگاههاي ايراني هم تعاملات گستردهاي با اين مركز علمي نشر داشتهاند.
پايگاه انتشارات بينالمللي الزوير آرشيوي با بيش از 7 ميليون مقاله علمي دارد و مطالب آن سالانه بيش از 240 ميليون بار توسط كاربران اين سايت دانلود ميشود. اين موسسه داراي 7 هزار نيروي كار است كه در 24 كشور دنيا مشغول بكار هستند.
فرهاد رهبر رييس دانشگاه تهران و يكي از ارايه دهندگان اصلي پيشنهاد تحريم الزوير، معتقد است، ارايه مقالات علمي به بيگانگان به منزله ساخت قصر علمي بيگانگان از سوي خشتهاي دانشمندان ايراني است كه اين بنا با تحريم كردن دانشمندان كشور، فرو ميريزد.
موسسه انتشارات الزوير در اقدامي مشكوك تحريم دو دانشگاه ايراني را بر اساس قانون جديد اتحاديه اروپا براي تشديد تحريمها عليه ايران قلمداد كرده است.
فعاليتهاي اين موسسه به دو بخش عمده تقسيم ميشود؛ بخش علوم و فناوري و بخش بهداشت و سلامت و علوم پزشكي. محصولات توليد شده در اين دو بخش شامل نسخه الكترونيك مقالات و اطلاعات علمي و پزشكي، كتابهاي مرجع و علوم اجتماعي است كه در اختيار محققان و دانشجويان سراسر دنيا قرار دارد. از جمله كتابها و آثار معتبر كه توسط اين موسسه منتشر شدهاند ميتوان به « گري آناتومي» ، « اطلس آناتومي بدن انسان Netters» و كتاب « پزشك كودكان Nelson» اشاره كرد.
اين موسسه هر ساله به بيش از 30 ميليون كاربر خود سرويسهايي ارايه ميدهد. از ديگر برنامههاي اين پايگاه انتشاراتي معتبر همكاري با دانشگاههاي مختلف براي ارايه بورس هاي تحصيلي به دانشجويان و محققان جوان و مستعد است.
پيش از اين دانشگاه صنعتي شريف به عنوان يكي از دانشگاههاي معتبر ايران و جهان، از مراكزي بوده كه با الزوير همكاري نزديكي داشته است. مجله علمي اين دانشگاه با نام ساينتيكا ايرانيكا در ارديبهشت ماه 1390 در اين سايت معتبر تأييد و انتشار يافت كه ميتوان اين امر را يكي از دلايل ارتقاي رتبه دانشگاه شريف در ميان دانشگاههاي جهان دانست.
چهارشنبه ۲۷ مهر ۱۳۹۰ - ۱۶:۱۴
نظرات