غلامرضا شجاع در گفتوگو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)،با بيان اينكه صنعت چاپ نیازمند توجه ویژه مسوولان دولتی و مجلس است، گفت: ما به عنوان نماینده بخشی از صنعت چاپ، وظيفه خود را درباره شناساندن جایگاه و اهمیت این صنعت به شخصیتهای كشوري در دولت و مجلس انجام دادهایم و 11 شهریور بهانهای است که خواستههای به حق این صنعت تکرار و یادآوری شود.
وي افزود: در اين ميان امیدوارم مسوولان، صنعت چاپ را به عنوان دغدغه ملی بپذیرند و توجه ویژهاي به آن داشته باشند.
شجاع با اشاره به برخي از مشكلات صنعت چاپ يادآور شد: معضلات این صنعت شامل ضعف قوانین حمایتی، عدم ثبات مدیریتی، پراکندگی متولیان، ضعف نیروی متخصص خصوصاً مدیریت کلان، نبود تحقیقات و پژوهشهای بنیادی، کاربردی و لازم برای آسیبشناسی و نیاز سنجی در بخش دولتی و خصوصی است.
وي تصريح كرد: سالها زيادي است بعضی از مسوولان مجلس و دولت در مصاحبهها عنوان ميكنند كه این صنعت دچار مشکلات متعدد است و در کشور مظلوم واقع شده و مشکلات گریبانگیر این فراصنعت را فقدان یک استراتژی و برنامه مشخص بلند مدت، میان مدت و کوتاه مدت عنوان میکنند.
شجاع با بيان اينكه صنعت چاپ گرفتار روزمرگی شده است، گفت: معتقدم كه دولت و مجلس شورای اسلامی در سالهای گذشته به صنعت چاپ كمتر توجه كردهاند.
مديرعامل تعاوني ليتوگرافان گفت: بخش خصوصی گرفتار رفع و رجوع اختیارات صنفی خود است،توان مالی لازم را ندارد و با گرفتن یک حق عضویت نمیتواند گام اساسی در اين زمينه بردارد.
وي با اشاره به سياستهاي اخير وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در صنعت چاپ، عنوان كرد: خوشبختانه معاون فرهنگی وزير ارشاد و سرپرست دفتر امور چاپ با تشکیل شورای سیاستگذاری صنعت چاپ، گامهایی برداشتهاند که امیدواریم اجرایی شود.
شجاع همچنين درباره بايدها و نبايدهاي جشنواره صنعت چاپ نيز گفت: معتقدم اين جشنواره بايد به طور هدفمند برگزار شود و فرصتی برای ارزیابی تواناییهای این حوزه و تبادل تجربیات، ترغیب و تشویق دستاندرکاران صنعت چاپ باشد.
به گفته وي، بهتر است امسال نيز مانند سالهای گذشته فرصتي برای اتحادیهها در نظر بگیرند تا در اين روز برنامهها و مسايل خود را مطرح کنند.
11 شهريور به عنوان روز صنعت چاپ نامگذاري شده و هر سال برنامههايي در آستانه اين روز برگزار ميشود.
شنبه ۲۹ مرداد ۱۳۹۰ - ۰۹:۰۰
نظر شما