عضو هیات علمی دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات، کتاب «لیبرالیسم سیاسی» اثر «جان رالز» را ترجمه کرد. به گفته او، رالز در این اثر از رویکرد جامعنگر و همچنین ایدهآلگرا فاصله گرفته، با نگاهی زمینی، لیبرالیسم را تبیین کرده است.
وی افزود: او در کتاب «لیبرالیسم سیاسی» تصمیم میگیرد از نگاه جامع فلسفی فاصله بگیرد و از زاویه سیاسی و ملموستری به عدالت و ساختار اجتماعی سالم بپردازد. این اثر نیز یکی از مهمترین کتابهاي قرن بیستم در حوزه اندیشه سیاسی به شمار میآید.
اکرمی گفت: رالز در تبیین لیبرالیسم سیاسی، نگاهی زمینیتر دارد و شرایط عینی جامعه را در نظر میگیرد. او در این بررسی کوشید جامعهای را تبیین کند که در آن برابری فرصتها و حداقلهای لازم برای زندگی یک شهروند به معنای امروزی وجود داشته باشد.
وی یادآور شد: به نظر میرسد نظریات رالز در این کتاب چندان ایدهآلگرا نباشند، چرا که او از ایدهآلگرایی کتاب «نظریهای در باب عدالت» فاصله گرفته است و تلاش میکند زمینیتر و با توجه به امکانات امروز جامعه به طرح موضوع مورد نظرش بپردازد.
مدرس فلسفه علم ادامه داد: رالز جامعهای را معرفی میکند که انسانهای ساکن آن در نظام مبتنی بر همکاری داوطلبانه زندگی میکنند.
اکرمی این کتاب را ادامه پروژه لاک، روسو و کانت دانست و گفت: رالز در کتابش این پروژه را با توجه به مقتضیات امروز جامعه تبیین ادامه داده است.
وی ترجمه کتاب «لیبرالیسم سیاسی» را به پایان برده و به انتشارات ثالث سپرده است.
نظر شما