
رئيس فرهنگسراي انديشه در نشست «ثبت جهاني هزاره شاهنامه در يونسكو» گفت: شاهنامه، حافظ راستين سنتهای ملي و شناسنامه قوم ايراني است و تمام سنتها و آيينهاي نيك الهي و ديني در شاهنامه فردوسي گردهم آمده تا ايرانيان آن را سرلوحه خود در زندگي قرار دهند./
وي كه صبح روز سهشنبه (19 آبانماه) در تالار اجتماعات فرهنگسراي انديشه سخن ميگفت به مصوبات كشور ايران در يونسكو اشاره كرد و اظهار داشت: مصوبات و بستههاي فرهنگي كشور ايران در يونسكو سطح بالايي نسبت به ديگر كشورها دارد و سال آينده ميلادي كه از سوي يونسكو، نزديكي فرهنگها نامگذاري شده بايد بيشتر اطلاعرساني شود تا فعاليتهاي فرهنگي در سطح بينالمللي به خوبي برگزار شود.
رئيس فرهنگسراي انديشه خاطرنشان كرد: كودكان و نوجوانان شهر تهران و همچنين كل كشور نياز دارند تا با مفاخر ايراني بيشتر آشنا شوند تا بتوانند فرهنگ و تمدن غني ايران را دريابند و با انديشه، حكمتهاي ديني و معنوي شاهنامه رشد كنند و زبانزد جهانيان شوند.
به گفته حيدريپور، در اين راستا فرهنگسراي انديشه نيز توجه ويژهاي به شاهنامه فردوسي دارد و استفاده از سنتهاي ديني و حكمت معنوي اين نامه باستان يكي از ستونهاي اصلي اين مكان فرهنگي بهشمار ميرود تا بتوانيم بر اين اساس رشد كنيم و در خدمت اهداف فرهنگي و مفاخر ايراني باشيم.
وي در ادامه سخنانش به بنياد فردوسي اشاره كرد و افزود: بنياد فردوسي همت بالايي دارد و اين اتفاقات بزرگ فرهنگي همانند «ثبت جهاني هزاره شاهنامه در يونسكو»، «ثبت جايزه جهاني فردوسي» و... نتيجه زحمات دستاندركاران اين بنياد فرهنگي بهشمار ميرود.
مدير فرهنگي هنري منطقه 7 شهرداري تهران خاطرنشان كرد: برنامهاي با عنوان «شبهاي شعر فارسي» در نظر گرفتهايم كه از عيد غدير تا عيد قربان به مدت 10 شب برگزار ميكنيم تا علاقهمندان با شاعران كلاسيك ايراني همچون فردوسي، مولانا، حافظ و اشعارشان بيشتر آشنا شوند.
وي ادامه داد: همچنين از اين 10 شب شعر فارسي شبهاي خاطرهانگيزي را طراحي كردهايم تا از هنرمندان، نويسندگان و شاهنامهپژوهان تجليل و قدرداني كنيم و افرادي كه كارهاي ارزشمندي در زمينه مفاخر ايراني انجام داده و ناشناس ماندهاند بيشتر معرفي كنيم.
اين مقام مسوول به كانونهاي فرهنگي فرهنگسراي انديشه اشاره كرد و گفت: قرار است كانونهاي فرهنگي را با محوريت شاهنامه در فرهنگسراي انديشه ايجاد كنيم زيرا اين فرهنگسرا به لحاظ جغرافيايي در مركز تهران قرار دارد و اين مجموعه فرهنگي جزو آن دسته از فرهنگسراهايي است كه براي همه قشرهاي شهر برنامهاي را تدارك ديده است.
وي به برنامههاي فرهنگسراي انديشه اشاره و عنوان كرد: رونمايي كتاب، نمايشگاه كتاب كودك، كتابخانه، كارگاههاي هنري، فرهنگي، اجتماعي، شاهنامهخواني، شب شعر و... از جمله برنامههاي فرهنگسراي انديشه است كه قشرهاي مختلف شهر تهران را پوشش ميدهد.
حيدريپور به برنامههاي كانونهاي فرهنگي با محوريت شاهنامه اشاره كرد و افزود: كانونهاي نقاشي، مكتبهاي قهوهخانهاي، نگارگري، مينياتورهاي شاهنامه كه خلاء آن احساس ميشود و نياز است بيشتر به آن پرداخته شود، هنرهاي نمايشي، حماسههايي از شاهنامه، اسطورههاي شاهنامه، داستانهاي شاهنامه در قالب نمايشنامه و تئاتر به زبان فارسي و انگليسي، ترجمه داستانهاي شاهنامه به انگليسي و... از جمله برنامههاي كانونهاي فرهنگي فرهنگسراي انديشه است.
وي درباره ترجمه داستانهاي شاهنامه به زبان انگليسي اظهار داشت: با ترجمه داستانهاي شاهنامه به زبان انگليسي ميتوانيم اين نامه فرهنگ و باستان را به جهانيان بيشتر بشناسانيم تا كودكان و نوجوانان ديگر كشورها نيز با شاهنامه فردوسي و اسطورههاي تاريخي آن آشنا شوند.
به گفته رئيس فرهنگسراي انديشه، نگارههاي شاهنامههاي کهن ايراني از جمله شاهنامههاي بايسنقري، رشيدا و طهماسبي به همت بنياد فردوسي در قالب نمايشگاه عکس سعيد محمودي ازناوه با عنوان «نقش هزاره» از 22 آبانماه در نگارخانه فرهنگسراي انديشه آماده بازديد علاقهمندان است.
در پايان نشست نيز كليپي طنز با عنوان «هنر نزد ايرانيان است و بس» براي حاضران در جلسه پخش شد و حكيم ابوالقاسم فردوسي را به تصوير ميكشيد كه با ديدن برخي از رويدادهاي تلخ و ناگوار از هنر ايرانيان در جامعه كنوني به همسرش ميگفت كتاب شاهنامه را بياور تا «است» اين بيت را به «بود» تبديل كنم!
نظر شما