امیر اباذری، صاحب کتابفروشی دیواری «قورخانه» میگوید: کتابفروشی شغل پدرم بود اما اگر یکبار دیگر بخواهم شغلی انتخاب کنم، قطعا انتخابم این حرفه نخواهد بود.
گفتوگو ایبنا با کتابفروشی که کتابهایش را دیواری میفروشد؛
«قورخانه» به یاد پدرم و عشق به کتاب سرپا است
6 مهر 1401 ساعت 9:41
امیر اباذری، صاحب کتابفروشی دیواری «قورخانه» میگوید: کتابفروشی شغل پدرم بود اما اگر یکبار دیگر بخواهم شغلی انتخاب کنم، قطعا انتخابم این حرفه نخواهد بود.
خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، «اگر یکبار دیگر بخواهم شغلی انتخاب کنم هرگز کتابفروشی نخواهد بود!» این سخنان امیر اباذری، فروشنده کتاب و صاحب کتابفروشی دیواری قورخانه در پیادهراه خیابان خیام شمالی است. اباذری 23 سال است که در خیابان خیام شمالی، تقاطع فیاضبخش در نزدیکی پارک شهر به فروشندگی کتاب مشغول است. او میراثدار پدر است که از سال 1340 در همین محل به کتابفروشی اشتغال داشت.
امیراباذری دیپلمه، به ادبیات و تاریخ علاقه دارد و از فلسفه خوشش نمیآید. از ساعت 10 صبح تا 7 شب پای کار کتابفروشی است؛ کتابفروشی دیواریاش چهار قفسه فلزی دارد که شانه به شانه هم، قرار گرفتهاند. از 1000 عنوان کتابِ کتابفروشی آقای اباذری که در قفسهها جا نگرفتهاند، به دیوار تکیه دادهاند.
بهگفته اباذری، کتابفروشی دیواری برای مردم خیلی جذاب است؛ شاید هزار نفر کتابها را ببینند اما فقط تعداد کمی کتاب میخرند. از کتاب 10 تا 200 هزارتومانی در این بساط پیدا میشود. مشتریهای کتابفروشی دیواری خیابان خیام شمالی، بیشتر اهل تاریخ، رمان و شعراند. اباذری از کسادی بازار کتاب گلایه دارد و میگوید: «اگر دوباره به عقب بازگردم و بخواهم شغلی انتخاب کنم هیچگاه کتابفروشی را انتخاب نمیکنم.»
از شروع فعالیت کتابفروشی «قورخانه» بگویید.
کتابفروشی شغل پدرم بود؛ دوست داشتم این شغل فرهنگی را ادامه بدهم. پدرم هم مغازه کتابفروشی نداشت؛ سرمایهای برای این کار در اختیارش نبود. قدیم، کتابفروشیها زیاد بودند و این شغل گردش مالی بدی نداشت، اما اکنون همه مغازههای کتابفروشی در حال تغییر شغل هستند. قورخانه در مسیر رفت و آمد افراد در پیادهراه، جلوی چشم مردم است و برای رهگذران جذابیت دارد. افراد اگر دوست داشتند، کتابها را نگاه میکنند و میخرند و اگر تمایل نداشتند، کتاب را سرجایش میگذارند.
کد مطلب: 326492