
مراسم رونمایی کتاب «آن یگانه» به همت خبرگزاری ایبنا و انتشارات امیر کبیر، صبح امروز در خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار شد.
خبرنگار: سعید حمزهئی
تدوینگر: نیلوفر عباسی
برای نجات آثار تاریخی، دهها هزار جلد کتاب چندصدساله از قفسههای یک صومعه قرونوسطایی در مجارستان جمعآوری میشود تا آنها را از هجوم سوسکهایی که میتوانند بخشی از تاریخ را نابود کنند، حفظ کنند.
اصفهان – نشر «اقنوم» کتاب «تماشای ایران» را که شامل منتخب عکسهای مرتضی بخردی از سرتاسر ایران است، به انتخاب حامد قصری منتشر کرد.
نویسنده کتاب «همهچیز فرو میپاشد: زندگی و آثار صادق چوبک» گفت: از منظر مضمونی، چوبک معمولاً به بخشهایی از جامعه میپردازد که کمتر دیده شدهاند؛ او از لایههای پایین و فراموششده جامعه مینویسد و آنچنان به این طبقات نزدیک میشود که گاه تصمیمات و رفتار شخصیتهایش حیرتانگیز و گاه هولناک به نظر میرسد.
محمد حسینی، نویسنده، گفت: در پشت سر اسمهایی چون مارکز و همینگوی، لشکر انبوه شکستخوردهها قرار دارند و میتوان گفت اگر کسی در عالم نویسندگی دارای توانمندی زیادی باشد و به شهرت برسد میتواند عایدی خوبی نیز برای تأمین یک زندگی مرفه داشته باشد؛ ولی همه هری پاتر نویس نیستند.
این خانه، صرفاً چهاردیواریای ساده نیست؛ بلکه آستانهای است که هزاران جوان ایرانی در آن تربیت شدند، حق آموختند، اخلاق ورزیدند و افتخار آفریدند.
ثبت مکتوب تجربیات جنگ در همان زمان وقوع یا لااقل در زمانی نزدیک به آن، ضمن آنکه روایتی دست اول از آن رویداد و از منظری متفاوت از گزارشهای رسمی ارائه میکند، همچنین میتواند حال و هوای انسانی را منتقل کند که آن واقعه را از نزدیک و به صورت زنده تجربه کرده و هنوز به اصطلاح داغ است و حس و احساساتی زنده دارد.
کاوه فرخ: ایرانی خواه نیروی نظامی داشته باشد و یا نداشته باشد، از زمان اسکندر تا به امروز از خاک خودش دفاع میکند به هر نحوی.بحث ژنتیک نیست اما به لحاظ فرهنگی شاهد یک نوع ایراندوستی در ایرانیان هستیم که به سادگی از بین نمیرود.
فواد نظیری، شاعر و مترجم ایرانی، گفت: ادبیات در مقطع تاریخی وقوع یک جنگ، عصاره این رخداد را میپروراند و تأثیر آن را بر عواطف انسانی و مسائل درونی بازگو میکند.
آذردخت بهرامی، داستاننویس، گفت: سفارشی نوشتن با ذات ادبیات همخوانی ندارد و شاید فقط بتوان فیلمنامه را سفارشی نوشت که آن هم میتوان گفت جزو ادبیات نیست.
منیرالدین بیروتی، داستاننویس ایرانی، گفت: حتی اگر یک نویسنده حرفهای باشد و تماموقت بنویسد اما دانش ادبی کافی نداشته باشد، نه تنها سودی برای فرهنگ و ادبیات ندارد بلکه بازار کتاب را مبتذل میکند و سطح سلیقه جامعه را نیز پایین میآورد.
مجله نیشن در مقالهای به تحلیل و بررسی رمان کمال نوشته ونیچنزو لاترونیکو نویسنده معاصر کشور ایتالیا با موضوع فرهنگ مصرف گرایی در دنیای مدرن میپردازد که امسال توانسته به فهرست نهایی جایزه بوکر راه یابد.
محمد سمیر ندا، نویسنده مصری برنده بوکر عربی 2025 در گفتوگویی صمیمانه از تجربه زیسته، زخمهای تاریخ و مسئولیت نوشتن در برابر حافظه جمعی سخن میگوید
اگر هوش مصنوعی بتواند به اندازهی دانشجویان کارشناسی ارشد آثار ادبی مانند هملت را تحلیل کند، آیا هنوز نیاز به نقد ادبی انسانی و آموزش آن وجود دارد؟
کارشناسان، میزگرد «نخستین فلوشیپ نشر تهران؛ چالشها و دستاوردها» درباره محدودیتها، مباحث اجرایی، چالشهای زیرساختی نشر کتاب کودک و نابلدی و بیتوجهی ناشران به کسب آمادگی برای حضور در بازارهای جهانی با توجه به قابلیتهای ادبیات کودک و نوجوان گفتند.
خراسانرضوی - دفتر چهارم «شاهنامهپژوهی» به همت خردسرای فردوسی مشهد و با نظارت محمدجعفر یاحقی منتشر شد.
برخلاف روایتهای رسمی که پیوند هایدگر با نازیسم را امری گذرا، سیاسی و بیارتباط با تفکر فلسفی او معرفی میکنند، فاریاس با تکیه بر اسناد تاریخی و شواهد مکتوب، نشان میدهد که این ارتباط نهتنها عمیق و ایدئولوژیک، بلکه تا پایان عمر هایدگر نیز استمرار داشته است.
خراسان رضوی - نخستین ایستگاه دیجیتال دسترسی به نسخ خطی و دریافت منابع چاپی گنجینه رضوی در محل کتابخانه ملی ازبکستان در تاشکند راهاندازی شد.
«نیمن» دست به نگارش تاریخ فلسفه، با محوریت موضوع «شر»،پرداخته است. او در مطالعه خود نشان میدهد تغییرات دیدگان انسان، بهخصوص انسان غربی، در رابطه با مفهوم شر، منجر به تحولاتی بنیادین شده که در عموم تاریخنگاریهای فلسفه، نادیده گرفته شدهاست
حسین شیخ رضایی معتقد است: توجه روزافزون مردم به فلسفه، نشانگر جستجوی آنها برای معنا و راهکارهای عملی در زندگی است، نه صرفاً مباحث انتزاعی. او تأکید میکند که «فلسفههایی برای زندگی» به دلیل پرداختن به همین دغدغههای انضمامی و نیاز به معنایابی در جامعه، با استقبال چشمگیر مواجه شده و به پناهگاهی فکری بدل گشتهاند.
مطالعه دیستوپیا در اندیشه کلیز در کتاب «دیستوپیا: تاریخی طبیعی» از مرزهای نقد ادبی فراتر رفته و به یک ابزار مفهومی در علوم انسانی، تاریخ اندیشه، و تحلیل ایدئولوژی بدل میشود. این یادداشت در پی آن است که ظرفیت دیستوپیا را برای بازاندیشی در باب تمدن، سیاست، و انسانِ معاصر، از رهگذر بازخوانی پروژه کلیز، بهمثابه یک امکان نظری جدید برجسته سازد.
کرمانشاه- شهردار نوسود با اشاره به اهمیت توسعه کتابخوانی در بین اقشار مختلف مردم گفت: ایستگاههای مطالعه کتاب در نوسود راهاندازی میشود.
فراخوان سومین دوره جشنواره ملی کاما (کتاب افراد دارای معلولیت ایران) منتشر شد.
خراسان رضوی - یک پژوهشگر فلسفه گفت: دوستی قابلاعتنا و احترام از نظر ارسطو، دوستیِ بر مبنای فضیلت است. چراکه ریشه در فضیلت دارد و به یودایمونیا میانجامد. پس باید با دیگر افراد، براساس همین فضیلتها رابطه برقرار کنیم.
کتاب «کاغذهای خطخطی» نوشتهی حسن احمدی، پس از گذشت ده سال و با بازآرایی تازه از سوی نشر شکوفه (واحد کودک و نوجوان انتشارات امیرکبیر) منتشر شد.
سیوسومین جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران با هدف شناسایی و معرفی کتابهای ارزشمند در دو حوزه مطالعات اسلامی و مطالعات ایرانی فراخوان داد.
خراسان رضوی– نشست خوانش و معرفی کتاب «شازده حمام» با حضور نویسنده اثر استاد «محمدحسین پاپلی یزدی» در مشهد برگزار میشود.
مرکزی– کتاب روایتی «وقتی که میرسند پسرها یکییکی» اثر حمید صادقی، نویسنده و پژوهشگر دفاع مقدس، طی مراسمی همزمان با همایش «پدر مقاومت» در شهر دلیجان رونمایی شد. این اثر نگاهی مستند و انسانی به حضور نوجوانان در جبهههای دفاع مقدس دارد.
سامانه بازار کتاب در حالی که کشور طی بازه یکماهه از ۲۰ خرداد تا ۲۰ تیر ۱۴۰۴ وضعیت جنگی و محدودیتهای ناشی از آن را شاهد بود رشد کمسابقهای در میزان فروش و تعداد خریداران را تجربه کرد.
گلستان- کارگاهی آموزشی با عنوان «ریشههای بحران در سینمای اصغر فرهادی» زیر نظر مهرداد صدقی، نویسنده و خالقِ مجموعه داستانهای آبنباتی در گرگان برگزار میشود.
آمار دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی، نشان دهنده رشد ۱۶ درصدی تعداد آثار ثبت شده از تاریخ اول دیماه سال ۱۴۰۳ تا اول تیرماه ۱۴۰۴ نسبت به مدت مشابه در سال قبل است.
خراسان شمالی- انتشارات زبان علم بجنورد در تازهترین فعالیتهای نشر خود، پنج کتاب جدید را با موضوعاتی متنوع منتشر کرده که این آثار با تمرکز بر حوزههای تربیتی، فرهنگی، آموزشی و معنوی، تلاش میکنند پاسخی جامع به نیازهای نسل جوان، خانوادهها و جامعه فرهنگی ارائه دهند.
انقراض تجربه ما را به یاد مرلوپونتی بزرگ میاندازد، آنجا که میگفت: «بدن، فقط ابزاری برای زیستن نیست؛ خود امکان زیستن است.» این کتاب کوششیست برای بازگرداندن همین معنا به زندگی امروز ما.
با هدف تسهیل فرایند ثبتنام و افزایش دسترسی به منابع اطلاعاتی، امکان عضویت غیرحضوری در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران فراهم شده است.
آیتالله خامنهای،رهبر جمهوری اسلامی، اسرائیل را تهدیدی فراتر از فلسطین میداند. ایشان به طرح «خاورمیانه جدید» اشاره میکنند و آن را برنامهای برای تسلط اسرائیل بر تمام کشورهای خاورمیانه، بهویژه مناطق نفتخیز میدانند.
ایلام- آئین رونمایی و نقد و بررسی کتاب «محرم در ایلام» توسط ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام و با همکاری خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار شد.
گیلان - نشر فرهنگ ایلیا دو کتاب با عناوین «ادبیات به مثابه گاوکشی» و «اونوره دو بالزاک» را با ترجمه ناصر قاسمنژاد منتشر کرده و در اختیار علاقمندان ادبیات فرانسه قرار داده است.
خراسان جنوبی- مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی گفت: تکمیل ۱۶ پروژه فرهنگی و هنری نیمهتمام در استان، ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
خراسان رضوی- کتاب «زندگی به سبک خورشید» به قلم مهدی غلامعلی سیری در سیره و سبک زندگی امام رضا (ع) است. نویسنده در این نوشتار سبک زندگی رضوی را آموخته و قدری همراه پیشوای معصوم (ع) خود به زندگی اهل ایمان سرک میکشد.
جمعی از انجمنهای فعال حوزه نشر در نامهای به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خواستار حمایت از تولید و پایداری زیرساختهای فرهنگی کشور و با توجه به تحولات اخیر شدند.
کتاب «جان جهان» دریچهای به دنیای زنان میگشاید؛ زنانی که از دوران باستان تا به امروز نقشی سترگ در پیشرفت تمدن، فرهنگ و زندگی مردمان ایران و جهان داشتهاند.
نظر شما