
یوسف نوری در آیین افتتاحیه پنجاه و دومین جشنواره بین المللی رشد به خبرنگار ایبنا گفت: از وزارت ارشاد تقاضا میکنم نیروهای تخصصی خود در حوزه تولید فیلم را برای آموزش معلم های ما به کار گیرد.
خبرنگار: سعید حمزهئی
تدوینگر: نیلوفر عباسی
برای نجات آثار تاریخی، دهها هزار جلد کتاب چندصدساله از قفسههای یک صومعه قرونوسطایی در مجارستان جمعآوری میشود تا آنها را از هجوم سوسکهایی که میتوانند بخشی از تاریخ را نابود کنند، حفظ کنند.
اصفهان – نشر «اقنوم» کتاب «تماشای ایران» را که شامل منتخب عکسهای مرتضی بخردی از سرتاسر ایران است، به انتخاب حامد قصری منتشر کرد.
نویسنده کتاب «همهچیز فرو میپاشد: زندگی و آثار صادق چوبک» گفت: از منظر مضمونی، چوبک معمولاً به بخشهایی از جامعه میپردازد که کمتر دیده شدهاند؛ او از لایههای پایین و فراموششده جامعه مینویسد و آنچنان به این طبقات نزدیک میشود که گاه تصمیمات و رفتار شخصیتهایش حیرتانگیز و گاه هولناک به نظر میرسد.
محمد حسینی، نویسنده، گفت: در پشت سر اسمهایی چون مارکز و همینگوی، لشکر انبوه شکستخوردهها قرار دارند و میتوان گفت اگر کسی در عالم نویسندگی دارای توانمندی زیادی باشد و به شهرت برسد میتواند عایدی خوبی نیز برای تأمین یک زندگی مرفه داشته باشد؛ ولی همه هری پاتر نویس نیستند.
این خانه، صرفاً چهاردیواریای ساده نیست؛ بلکه آستانهای است که هزاران جوان ایرانی در آن تربیت شدند، حق آموختند، اخلاق ورزیدند و افتخار آفریدند.
ثبت مکتوب تجربیات جنگ در همان زمان وقوع یا لااقل در زمانی نزدیک به آن، ضمن آنکه روایتی دست اول از آن رویداد و از منظری متفاوت از گزارشهای رسمی ارائه میکند، همچنین میتواند حال و هوای انسانی را منتقل کند که آن واقعه را از نزدیک و به صورت زنده تجربه کرده و هنوز به اصطلاح داغ است و حس و احساساتی زنده دارد.
کاوه فرخ: ایرانی خواه نیروی نظامی داشته باشد و یا نداشته باشد، از زمان اسکندر تا به امروز از خاک خودش دفاع میکند به هر نحوی.بحث ژنتیک نیست اما به لحاظ فرهنگی شاهد یک نوع ایراندوستی در ایرانیان هستیم که به سادگی از بین نمیرود.
فواد نظیری، شاعر و مترجم ایرانی، گفت: ادبیات در مقطع تاریخی وقوع یک جنگ، عصاره این رخداد را میپروراند و تأثیر آن را بر عواطف انسانی و مسائل درونی بازگو میکند.
آذردخت بهرامی، داستاننویس، گفت: سفارشی نوشتن با ذات ادبیات همخوانی ندارد و شاید فقط بتوان فیلمنامه را سفارشی نوشت که آن هم میتوان گفت جزو ادبیات نیست.
منیرالدین بیروتی، داستاننویس ایرانی، گفت: حتی اگر یک نویسنده حرفهای باشد و تماموقت بنویسد اما دانش ادبی کافی نداشته باشد، نه تنها سودی برای فرهنگ و ادبیات ندارد بلکه بازار کتاب را مبتذل میکند و سطح سلیقه جامعه را نیز پایین میآورد.
مجله نیشن در مقالهای به تحلیل و بررسی رمان کمال نوشته ونیچنزو لاترونیکو نویسنده معاصر کشور ایتالیا با موضوع فرهنگ مصرف گرایی در دنیای مدرن میپردازد که امسال توانسته به فهرست نهایی جایزه بوکر راه یابد.
محمد سمیر ندا، نویسنده مصری برنده بوکر عربی 2025 در گفتوگویی صمیمانه از تجربه زیسته، زخمهای تاریخ و مسئولیت نوشتن در برابر حافظه جمعی سخن میگوید
اگر هوش مصنوعی بتواند به اندازهی دانشجویان کارشناسی ارشد آثار ادبی مانند هملت را تحلیل کند، آیا هنوز نیاز به نقد ادبی انسانی و آموزش آن وجود دارد؟
کارشناسان، میزگرد «نخستین فلوشیپ نشر تهران؛ چالشها و دستاوردها» درباره محدودیتها، مباحث اجرایی، چالشهای زیرساختی نشر کتاب کودک و نابلدی و بیتوجهی ناشران به کسب آمادگی برای حضور در بازارهای جهانی با توجه به قابلیتهای ادبیات کودک و نوجوان گفتند.
خراسانرضوی - دفتر چهارم «شاهنامهپژوهی» به همت خردسرای فردوسی مشهد و با نظارت محمدجعفر یاحقی منتشر شد.
برخلاف روایتهای رسمی که پیوند هایدگر با نازیسم را امری گذرا، سیاسی و بیارتباط با تفکر فلسفی او معرفی میکنند، فاریاس با تکیه بر اسناد تاریخی و شواهد مکتوب، نشان میدهد که این ارتباط نهتنها عمیق و ایدئولوژیک، بلکه تا پایان عمر هایدگر نیز استمرار داشته است.
خراسان رضوی - نخستین ایستگاه دیجیتال دسترسی به نسخ خطی و دریافت منابع چاپی گنجینه رضوی در محل کتابخانه ملی ازبکستان در تاشکند راهاندازی شد.
«نیمن» دست به نگارش تاریخ فلسفه، با محوریت موضوع «شر»،پرداخته است. او در مطالعه خود نشان میدهد تغییرات دیدگان انسان، بهخصوص انسان غربی، در رابطه با مفهوم شر، منجر به تحولاتی بنیادین شده که در عموم تاریخنگاریهای فلسفه، نادیده گرفته شدهاست
حسین شیخ رضایی معتقد است: توجه روزافزون مردم به فلسفه، نشانگر جستجوی آنها برای معنا و راهکارهای عملی در زندگی است، نه صرفاً مباحث انتزاعی. او تأکید میکند که «فلسفههایی برای زندگی» به دلیل پرداختن به همین دغدغههای انضمامی و نیاز به معنایابی در جامعه، با استقبال چشمگیر مواجه شده و به پناهگاهی فکری بدل گشتهاند.
مطالعه دیستوپیا در اندیشه کلیز در کتاب «دیستوپیا: تاریخی طبیعی» از مرزهای نقد ادبی فراتر رفته و به یک ابزار مفهومی در علوم انسانی، تاریخ اندیشه، و تحلیل ایدئولوژی بدل میشود. این یادداشت در پی آن است که ظرفیت دیستوپیا را برای بازاندیشی در باب تمدن، سیاست، و انسانِ معاصر، از رهگذر بازخوانی پروژه کلیز، بهمثابه یک امکان نظری جدید برجسته سازد.
گیلان - سه عنوان کتاب کودک با نامهای «گوزن قهوهای» ، «میمون کوچولو» و «خروس سبزی فروش» توسط نشر آهیل در رشت روانه بازار کتاب شده است.
سازمان غیرانتفاعی Freedom Reads از سال ۲۰۲۰ با هدف ترویج کتابخوانی در زندانهای ایالات متحده فعالیت میکند و تاکنون با ایجاد صدها کتابخانه مستقل، نقش بسزایی در ارتقای سطح فرهنگی و فکری زندانیان ایفا کرده است.
چهارمحال و بختیاری - ادارهکل کتابخانههای عمومی و شهرداری شهرکرد با هدف تقویت روابط و اجرای پروژههای بازسازی کتابخانههای مولوی و امیرکبیر به توافق اولیه رسیدند تا گامی جدی برای توسعه فرهنگی در قلب استان بردارند.
عزیز محسنی در نشست «مدیریت پروژههای انتشاراتی» مطرح کرد که کتاب مانند هر کالای تولیدی نیازمند طراحی پروژه، مدیریت و شناخت مخاطب است.
مرکزی – مدیرکل کتابخانههای عمومی استان مرکزی گفت: بزرگترین پروژه کتابخانهای کشور در اراک در آستانه بهرهبرداری قرار دارد.
شهادت سردار سرلشکر غلامعلی رشید، نه فقط از فقدان یک فرمانده، بلکه احتمالاً پاک شدن یکی از غنیترین روایتهای جنگ از تاریخ مکتوب نیز بود.
کتاب «پدیدارشناسی برای بازیگران؛ ساختن تئاتر و پرسش وجود» نوشتهی فیلیپ جانستون و ترجمه غلامرضا خلعتبری در ۲۵۶ صفحه به قیمت ۳۴۰ تومان به همت انتشارات نیماژ منتشر شده است.
کتابخانه و کتابفروشی «خانه قصه» خانه کودکیهای هوشنگ مرادی کرمانی افتتاح میشود.
خراسانرضوی – بیستوسوم تیرماه، سی و دومین سالگرد درگذشت عبدالهادی حائری استاد و پژوهشگر تاریخ و صاحبنظر در تاریخ معاصر ایران است.
پرویز پرستویی، تهیهکننده و بازیگر مطرح سینما و تئاتر، از استقبال بینظیر مخاطبان از نمایش «اسکارلت و آن شب بارانی» و فروش میلیاردی آن تنها در ۱۱ روز اجرا در اصفهان خبر داد.
کتاب «تمامیت و بینهایت» نوشته امانوئل لویناس که متنی تعیینکننده است و در میان آثار اصلی فلسفه قرن بیستم قرار دارد، توسط احسان قاسمخانی ترجمه شده و به زودی به همت نشر نی منتشر میشود.
نمایندگان دوره هفتم مجلس شورای ملی ایران است که از ۱۴ مهر ۱۳۰۷ تا ۱۴ آبان ۱۳۰۹ دایر بود.
آفرینشهای ادبی، پرسشهایی را به وجود میآورند که تبدیل به پژوهش میشوند؛ مثلاً چگونگی نگاه به زنان، کودکان، مرگ و زندگی و…. به این ترتیب آفرینشهای ادبی مثل شعر و پژوهش، در یک چرخهی پیوسته یکدیگر را تغذیه میکنند.
برای نجات آثار تاریخی، دهها هزار جلد کتاب چندصدساله از قفسههای یک صومعه قرونوسطایی در مجارستان جمعآوری میشود تا آنها را از هجوم سوسکهایی که میتوانند بخشی از تاریخ را نابود کنند، حفظ کنند.
«مسعود جلالیمقدّم»، مدیر بخش ادیان، اساطیر و عرفان دانشنامه ایران و عضو شورای عالی علمی مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی و «عبّاس انواری»، مدیر بخش علوم پایه و مهندسی دانشنامه ایران و عضو شورای عالی علمی مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی دار فانی را وداع گفتند.
غلامرضا وطندوست درباره «مفهوم غرب، غربزدگی و شرقشناسی در آثار دکتر حائری» چنین نوشته است: «او در گستره براستی بیرونق تاریخنگاری ایران، یک نوآور واقعی بود. شاید اگر شالودهشکن، به عنوان کسی که مسائل و موضوعات را از هم تفکیک میکند، تعریف شود. او را میتوان یک شالودهشکن و یا ویرانگر واقعی پهنه تاریخ معاصر ایران انگاشت.»
مجموعه اشعار سوسن حاجیزاده شهسوار در کتابی با نام «زخمهایش» از سوی نشر نی به بازار آمد.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنعت چاپ معتقد است؛ باید یک کارگروه ویژه مدیریت اقتصادی پساجنگ با اختیارات بالا و با مشارکت جدی بخش خصوصی، تشکیل شود.
خراسان رضوی - این تصویر در فصل هشتم کتاب «ایران همانگونه که هست»، سفرنامه چاپ سربی انگلیسی با قدمتی بیش از ۱۰۰ سال که در کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی نگهداری میشود، درج شده است.
فلسفه هگل به ما یادآوری میکند که تکامل آگاهی، چه در تاریخ بشری و چه در فناوری، همواره به سوی آزادی و خودآگاهی جمعی حرکت میکند. هوش مصنوعی، بهعنوان ادامه این مسیر، نه تهدید، بلکه فرصتی برای بازتاب عمیقتر بر هویت و آینده بشری است.
نظر شما