دوشنبه ۸ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۷:۰۰
اتحاديه اروپا، هویت، امنیت و سیاست

کتاب «اتحادیه اروپا، امنیت و سیاست» تالیف عبدالعلی قوام و داوود کیانی از سوی پژوهشکده مطالعات راهبردی چاپ وروانه بازار کتاب شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، این اثر به موضوع سیاست و حکومت در اتحادیه اروپا، کشورهای عضو اتحادیه اروپا و وضعیت اقتصادی اتحادیه اروپا پرداخته است.

این کتاب در 12 فصل با عنوان‌های «نظریه‌های هم‌گرایی اروپا»، «هم‌گرایی اقتصادی در اتحادیه اروپا»، «چالش‌های هویتی در اتحادیه اروپا»، «اتحادیه اروپا، هویت، امنیت و مشروعیت»، «کشورهای چند ملیتی اتحادیه اروپا و سیاست چند فرهنگ‌گرایی»، «شکاف‌های اجتماعی و تاثیر آنها در شکل‌گیری نظام‌های حزبی با ثبات در اروپای مدرن»، «قانون اساسی اروپا و محدوده‌های هم‌گرایی»، «گروه‌های ذی‌نفود در اتحادیه اروپا»، «گسترش اتحادیه اروپا، ابعاد و پیامدها»، «سیاست خارجی مشترک اتحادیه اروپا»، «طرح امنیتی اروپا برای نظام بین‌الملل» و «اتحادیه اروپا حال و آینده» تهیه و تنظیم شده است.

در بخشی از پیشگفتار کتاب «اتحادیه اروپا، هویت، امنیت و سیاست» آمده است: «اتحادیه اروپا در میان خیل نهادها و سازمان‌های منطقه‌ای و جهانی، موقعیت ممتاز و یگانه‌ای دارد. نه به سادگی می‌توان هویت آن را در چارچوب یک سازمان بین‌الدولی تقلیل داد و نه می‌توان در روایتی اغراق‌گونه آن را یک نهاد فدرال ارزیابی نمود. بدون شک، اتحادیه اروپا توانسته است تا عناصری از هر دو دسته نهادهای بین‌الدولی و فراملی را در خود با هدف ایجاد وحدت در اروپا، ماندگارسازی صلح حاصل پس از جنگ جهانی دوم در این قاره و تولید رفاه برای شهروندان اروپایی جای دهد.»

از دیگر موضوعات این اثر می‌توان به منطقه آزاد تجاری اروپا، وضعیت اقتصادی اتحادیه اروپا در حوزه یورو، هویت مشترک اروپایی، شکاف طبقاتی، هویت و مشروعیت، تلاش در جهت سیاست خارجی مشترک اروپایی، وزیر امورخارجه اتحادیه اروپا، روابط اتحادیه اروپا با سایر مناطق، خاورمیانه و اتحادیه اروپا و فرجام هم‌گرایی اروپایی اشاره کرد.

در قسمتی از این اثر با عنوان «مشکلات فراروی سیاست خارجی اتحادیه اروپایی» آمده است: «طی چند سال اخیر عملکرد اتحادیه اروپا در چارچوب سیاست خارجی نیز به صورت چشمگیری در اثر ماهیت ثانوی آتلانتیستی اکثر اعضای آن بخصوص بعد از پیوستن 12 کشور اروپای شرقی و نیز به خاطره پیکره مسلط سازمان پیمان آتلانتیک شمالی ناتو به بن‌بست کشیده شده است. تصویب معاهده ماستریخت در دسامبر 1991 و اجرائی شدن آن از ابتدای سال 1995 یک نقطه عطف و دگراندیشی بارز در عملکرد سیاست خارجی اروپا است. بررسی رفتار و سیاست‌های اعضای اتحادیه اروپایی نشان می‌دهد در جایی که منافع این کشورها در خطر باشد، آنها تا آنجایی که ممکن باشد، سیاست خارجی و منافع ملی خود را دنبال می‌کنند.»

چاپ نخست کتاب «اتحادیه اروپا، امنیت و سیاست» در شمارگان 1500 نسخه، 326 صفحه و بهای 50000 هزار ریال از سوی پژوهشکده مطالعات راهبردی منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها