افتتاح كتابخانه خانه، موزه شهيد چمران كه قرار بود همزمان با اختتاميه جشنواره ادبي "پس از تو" انجام شود، به علت عدم امکان حضور بعضی مدعوین این برنامه به تعويق افتاد. این كتابخانه تا پايان سال جاري به صورت رسمي افتتاح خواهد شد.\
در اين مراسم مهدي چمران به توصيف وضع كشور در قبل و بعد از انقلاب پرداخت و انقلاب اسلامي را به عنوان تحركي بزرگ و بينظير در جهان معرفي كرد.
وي همچنين به تاثير اين انقلاب و ايجاد موج شادي ناشی پیروزی آن در كشورهاي ديگر از جمله، لبنان اشاره كرد.
رييس شوراي شهر تهران در ادامه با قرائت برخي از دستنوشتههاي شهيد دکتر مصطفی چمران، درباره ميراث به جا مانده از وي گفت: مصطفي چمران علاقه بسياري به كتاب داشت و از وسايل ضروري وي در سنگر بوده است. بر همين اساس چند هزار جلد كتاب به يادگار مانده وی در بنياد شهيد چمران نگهداري ميشوند.
ديگر سخنرانان اين مراسم به توصيف شخصيت شهيد چمران پرداختند. آنها معتقد بودند، ابعاد شخصيتي مصطفي چمران به مسايل جنگي و نظامي محدود نميشوند. زیرا شهيد چمران انديشههاي علمي و فرهنگي و ادبي بسياري را از خود به جا گذاشته كه قابل تقدير و بازخواني است.
به اعتقاد اين سخنرانان، والاترین ویژگی شخصيتي شهيد چمران، نياز شناسي و تكليف گرايي است. برهمين اساس مصطفي چمران نياز زمان خود را شناسايي كرد و در بالاترين سطح پاسخ آن را ارايه داد.
در پايان آيين اختتاميه جشنواره ادبي "پس از تو" از محمدرضا خداياران، زهرا بشيري و شيما شفيعي به عنوان نفرات اول تا سوم جشنواره تقدير به عمل آمد.
مهدي نجابت، مسوول خانه، موزه شهيد چمران در حاشيه آيين اختتاميه جشنواره ادبي "پس از تو" به خبرنگار ايبنا گفت: اين جشنواره با هدف آشنايي نسل سوم انقلاب با آراء و انديشههاي شهيد چمران برگزار شد. جشنواره "پس از تو" در اولين قدم در سطح منطقه 12 شهرداري تهران، با فراخواني درباره نگارش مقالات ادبی، با توجه به بازديدهاي صورت گرفته از خانه، موزه و يا آشنايي با شهيد چمران، اجرا شد.
وي در ادامه اظهار داشت: در 2 مرحله داوري از بين 256 اثر، 3 نوشته برگزيده شدند. البته آثار برتر جشنواره توسط موسسه نشر شهر (وابسته به شهرداري تهران) در قالب كتاب منتشر خواهند شد.
نجابت در پاسخ به سوال ديگر خبرنگار ايبنا درباره چرايي عدم افتتاح كتابخانه خانه، موزه شهيد چمران خاطر نشان كرد: قرار بود اين كتابخانه با حضور محمدباقر قاليباف، شهردار تهران و غلامعلي حداد عادل، رييس كمسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي در آيين اختتاميه جشنواره ادبي "پس از تو" افتتاح شود. اما به علت عدم امکان حضور آنان در مراسم، این کار تعويق افتاد.
وي در ادامه گفت: كتابخانه خانه، موزه شهيد چمران تا پايان سال جاري به طور رسمي افتتاح خواهد شد. اين كتابخانه با 1500 جلد كتاب در قالب 900 عنوان اثر، با همكاري ناشراني مانند؛ سوره مهر و نشر شاهد در حوزه دفاع مقدس راهاندازي شده است.
خانه موزه شهید چمران در حوالی تقاطع خیابان های پانزده خرداد و شهید مصطفی خمینی (چهارراه سیروس)، گذر سرپولک، کوچه شهید کمال بشیری، شماره 7 واقع است.
نظر شما