دوشنبه ۸ تیر ۱۴۰۵ - ۰۸:۴۰
۲۴۷ برنامه کتاب محور در کتابخانه‌های عمومی برگزار می‌شود

مرکزی –مدیرکل کتابخانه های عمومی استان مرکزی گفت: ۲۴۷ برنامه فرهنگی کتاب محور، آموزشی و مهارتی حوزه کتاب در تابستان سال جاری در کتابخانه‌های استان مرکزی اجرا می شود.

علی گودرزی‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) در اراک گفت: در کنار توسعه فرهنگ مطالعه و برگزاری برنامه‌های متنوع کتاب‌خوانی، ‌رویکرد نوین کتابخانه‌های عمومی، تقویت فرهنگ مطالعه در کنار تربیت نسلی خلاق و مهارت محور است، به طوری که این مراکز اکنون فراتر از مخزن امانت کتاب، به کانون‌های یادگیری، نوآوری و توانمند سازی نسل جوان تبدیل شده‌اند.

وی از اجرای ۲۴۷ برنامه متنوع فرهنگی، آموزشی، مهارتی و فناورانه در کتابخانه‌های عمومی استان طی تابستان ۱۴۰۵ خبر داد و افزود: رویکرد جدید کتابخانه‌های عمومی، تقویت فرهنگ مطالعه در کنار تربیت نسلی خلاق، مهارت‌محور و آماده ورود به زیست‌بوم فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان است.

وی با بیان اینکه برنامه‌های اوقات فراغت امسال متناسب با نیازهای روز جامعه طراحی شده است، اظهار کرد: محور اصلی فعالیت‌های تابستانی کتابخانه‌ها، ترویج کتاب‌خوانی و توسعه فعالیت‌های فرهنگی است و در کنار آن، آموزش مهارت‌های نوین، فناوری‌های روز، کارآفرینی و توانمندسازی نیز دنبال می‌شود.

گودرزی‌زاده افزود: برای نخستین بار مجموعه‌ای از دوره‌های تخصصی در حوزه فناوری و مهارت‌های آینده در کتابخانه‌های عمومی استان پیش‌بینی شده که از جمله آن‌ها می‌توان به دوره‌های مکاترونیک در ساختکده ویژه نوجوانان، آموزش هوش مصنوعی، برنامه‌نویسی پایتون، رایانه، نجوم، توسعه مهارت‌های فردی و فناوری‌های نوین اشاره کرد؛ دوره‌هایی که در کنار خدمات کتابخانه‌ای، فرصت کشف استعداد، خلاقیت و نوآوری را برای اعضا فراهم می‌کنند.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان مرکزی ادامه داد: در حوزه توانمندسازی اقتصادی نیز دوره‌های آموزش کسب‌وکار، اشتغال‌زایی، کارآفرینی، توانمندسازی بانوان، مشاوره خانواده، توسعه فردی و مهارت‌های زندگی برگزار می‌شود تا کتابخانه‌ها افزون بر گسترش فرهنگ مطالعه، در ارتقای مهارت‌های شغلی و اجتماعی شهروندان نیز نقش‌آفرین باشند.

وی با تأکید بر اینکه کتابخانه‌های عمومی امروز فراتر از محل امانت کتاب هستند، گفت: این مراکز ضمن حفظ رسالت اصلی خود در ترویج کتاب و مطالعه، به پایگاه‌های یادگیری، نوآوری و آموزش مهارت‌های مورد نیاز زندگی تبدیل شده‌اند و تلاش می‌کنیم نوجوانان و جوانان از طریق حضور در کتابخانه‌ها، هم با کتاب و منابع علمی و هم با فناوری‌های نوظهور و مهارت‌های آینده آشنا شوند.

گودرزی‌زاده تصریح کرد: در کنار دوره‌های آموزشی، بیش از ۲۰۰ برنامه فرهنگی، هنری و ادبی شامل نشست‌های کتاب‌خوان، باشگاه‌های کتاب‌خوانی، شاهنامه‌خوانی، حافظ‌خوانی، قصه‌گویی، نویسندگی، خوشنویسی، نقاشی، سفالگری، صنایع‌دستی، آموزش قرآن، زبان‌های خارجی، مشاوره، مهارت‌های زندگی و برنامه‌های مناسبتی در کتابخانه‌های عمومی سراسر استان برگزار خواهد شد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: سیاست نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، تبدیل کتابخانه‌ها به باشگاه‌های یادگیری و مهارت‌آموزی در کنار تقویت فرهنگ کتاب و مطالعه است؛ مراکزی که با بهره‌گیری از ظرفیت کتاب و دانش، زمینه آشنایی نسل جدید با فناوری‌های نوین، مهارت‌های اشتغال‌محور و زیست‌بوم نوآوری را فراهم می‌کنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

پربازدیدترین

تازه‌ها

پربازدیدها