عباس زارع در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با اشاره به اهمیت توسعه صادرات محصولات چاپی، عنوان کرد: پس از اینکه ایران و اتحادیه اوراسیا، ۲۹ دیماه سال ۱۴۰۱ توافقنامه تجارت آزاد امضا کردند، ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ مرحله جدید تعاملات اقتصادی بین ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا آغاز و توافق تجارت آزاد میان این اتحادیه و ایران وارد فاز اجرایی شد.
وی با تاکید بر اهمیت توافقنامه تجارت آزاد، گفت: اعضای اصلی این اتحادیه، روسیه، قزاقستان، بلاروس، ارمنستان و قرقیزستان هستند و کشورهای ایران، بولداوی، ازبکستان و کوبا، به عنوان اعضای ناظر حضور دارند.
زارع با اشاره به فرصتهایی که این توافق پیش روی فعالان صنعت چاپ کشور فراهم میکند، افزود: طی سالهای مختلف، در حوزه صادرات صنعت چپ، اولویت همیشه کشورهای افغانستان و عراق بود و هیچوقت نگاهی به کشورهای اوراسیا و ظرفیتهای آن نداشتیم.
وی ادامه داد: این تفاهمنامه موجب شد، نگاه ویژهای به کشورهای اوراسیا داشته باشیم و با بررسی فرصتها و تهدیدهای پیش رو بتوانیم با برنامهریزی دقیق و حرکتهایی با برنامه به سمت بازارهای جدید و بالقوه در این کشورها برویم.
زارع، با طرح این موضوع که امیدوارم پس از این بازارهای این منطقه را به عنوان یک پروژه در دستور کار قرار دهیم و از این ظرفیت در حوزه صنعت چاپ و بستهّبندی استفاده کنیم، بیان کرد: در تلاشیم بتوانیم به بازارهای جدید و بزرگ با کاهش هزینه صادراتی و رقابت با مجموعههای چاپی و باکیفیت، وارد شویم تا رقابتپذیری صنعت چاپ ایران در بازارهای داخلی و بینالمللی را افزایش دهیم.
به گفته وی، تأمین پایدار و کمهزینه نیازهای ایران از کشورهای عضو اوراسیا، در صنعت چاپ و توسعه تجارت با کشورهای پیرامونی ازجمله مزایای این موضوع برای صنعت چاپ کشور به شمار میآید.
نظر شما