یکشنبه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۱۶
فلوشیپ نشر تهران زمینه جهانی شدن کتاب ایران را فراهم می‌کند

عضو شورای کتاب کودک و مؤلف معتقد است که رویدادی مانند فلوشیپ تهران با توجه به ظرفیت نشر ایران باید از سال‌ها پیش برگزار می‌شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، سمیه سیدیان، نویسنده و عضو شورای کتاب کودک در گفت‌وگو با ستاد خبری سی و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، عنوان کرد: معتقدم فلوشیپ تهران ضرورتی بود که سال‌ها پیش، باید برگزاری آن را آغاز می‌کردیم، اکنون نیز خوشبختانه تصمیم گرفته شده تا این فلوشیپ به شکل تخصصی در حوزه ادبیات کودک و نوجوان باشد.

وی ادامه داد: ارتباط و تعامل ناشران داخلی با بازارهای بین‌الملل چند سالی است که در فضای نشر ایران مطرح شده، برخی از آثار ناشران ایرانی نیز از سوی آژانس‌های ادبی، به بازار بین‌الملل راه یافته است.

نویسنده کتاب «نامه‌ای به رئیس‌جمهور» با اشاره به سبقت گرفتن ادبیات کودک و نوجوان در ایران از سایر ژانرها و گروه‌ها افزود: به نظر می‌رسد که ادبیات کودک در سال‌های گذشته، بیشتر از سایر حوزه‌ها در صنعت نشر جهانی شده است؛ البته این به معنی فراموش‌شدن ادبیات بزرگسال نیست؛ اما در این مدت آثار بزرگسال محدود و اغلب تک داستان بوده‌اند.

سیدیان با تأکید بر اینکه نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، معمولاً فرصت خوبی برای تعامل و آشنایی ناشر با نویسنده، تصویرگر، مترجم و مخاطب است عنوان کرد که رونق بازار نشر را وابسته به عوامل گوناگون می‌داند و بر این باور است که نمایشگاه تنها یکی از چندین راه معرفی ادبیات کودک‌ونوجوان به خانواده‌هاست و تمامی علاقه‌مندان امکان دسترسی به نمایشگاه و فهرست‌های معرفی شده ندارند.

وی ادامه داد: باید مسیرهای تازه‌تری برای معرفی ادبیات کودک‌ونوجوان گشوده شود.

سیدیان درباره ظرفیت نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به‌عنوان یکی از ابزارهای معرفی ادبیات کودک‌ونوجوان گفت: این یکی از موضوعات مهمی است که سال‌ها مورد بحث و گفت‌وگو قرار گرفته، اگرچه راه طولانی برای جهانی شدن ادبیات ایران در پیش است؛ اما قطعاً اینگونه تلاش‌ها بی‌تأثیر و بی‌ثمر نخواهد بود.

نویسنده کتاب «صورت فلکی گمشده» درباره اهمیت کپی‌رایت و حمایت معنوی اثر تأکید کرد: اگر کپی‌رایت رعایت نشود، خالق اثر هنری یا ادبی، یا حتی مترجم دچار سرخوردگی می‌شود. رعایت‌کردن کپی‌رایت، نقش مهمی در حیات شغلی هنرمندان و اهالی قلم دارد. قانون کپی‌رایت در ایران اجرا نمی‌شود، یا تنها به‌صورت حداقلی و توسط تعداد محدودی ناشر انجام می‌شود. ایران عضو این کنوانسیون بین‌المللی نیست و امیدواریم هر چه زود این امر انجام پذیرد؛ چراکه پذیرش کپی‌رایت، می‌تواند به حفاظت اثر خلق شده و به طول عمر آن، کمک بسیار کند، در ادامه خالق اثر نیز می‌تواند نسبت به اثرش اختیارات لازم را داشته باشد.

به گزارش ایبنا؛ سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ۱۷ تا ۲۷ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلی امام خمینی (ره) برگزار خواهد شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

تازه‌ها

پربازدیدترین