دوشنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۵۱
آیین نکوداشت  محمدتقی پوراحمد جکتاجی گیلان‌پژوه برگزار شد

گیلان - از مجموعه برنامه‌های «بزرگداشت نام‌آوران کتابخانه ملی»؛ آیین نکوداشت محمدتقی پوراحمد جکتاجی گیلان‌پژوه و پیشکسوت مطبوعات استان گیلان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در رشت، از مجموعه برنامه‌های بزرگداشت نام‌آوران کتابخانه ملی؛ آیین نکوداشت محمدتقی پوراحمد جکتاجی گیلان‌پژوه شاعر، روزنامه‌نگار، مدیرمسئول مجله «گیله‌وا» و از پیشکسوتان مطبوعات گیلان با حضور رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، استاندار گیلان، جمعی از فرهیختگان، پژوهشگران، نویسندگان، دانشگاهیان و اهالی فرهنگ استان در تالار مرکزی رشت برگزار شد.

غلامرضا امیرخانی رئیس سازمان اسناد و کتابخانه‌های کشور در این مراسم با بیان اینکه استاد جکتاجی در زمینه گیلان شناسی آثار ارزشمندی دارد، اظهار داشت: این هنرمند گیلانی چند سالی هم در کتابخانه ملی منشأ آثار ارزنده‌ای بود و وظیفه ماست که از این سرمایه‌های ملی تجلیل کنیم.

وی ادامه داد: در سلسله برنامه‌های «بزرگداشت نام‌آوران کتابخانه ملی» که تاکنون برگزار شده، امروز اولین برنامه از این دست در خارج از استان تهران، برای رشت و استاد جکتاجی رقم خورده است.

امیرخانی اضافه کرد: آرامشی که در اقلیم گیلان وجود دارد، در آثار هنرمندان و سرایندگان این سرزمین نیز می‌بینیم و حتی کسانی که راجع به اینجا سروده‌اند هم به همین گونه است.

هادی حق شناس استاندار گیلان نیز در این مراسم با بیان اینکه زندگی بدون هنر معنا ندارد، گفت: فرهنگ متعلق به مردم است و خالقان آن هنرمندانی هستند که برای هنر و فرهنگ دل می‌سوزانند و وظیفه ما مسئولان حمایت از آثار فاخر و هنرمندان اصیل است.

وی افزود: زندگی بدون باورها، سنت‌ها، موسیقی، نقاشی، فیلم و تئاتر معنا ندارد و صاحب فرهنگ هم مردم و کسانی هستند که فیلم می‌سازند، کتاب می نویسند و در رسانه‌ها مشغول فعالیت هستند و خوشبختانه، گیلان عزیز در این خصوص یکی از استان‌های پیشروی ایران است.

وی خاطرنشان کرد: اگر ما قدردان فعالان فرهنگی و هنری خود نباشیم، حتماً آیندگان ما را نخواهند بخشید و در کنار این موضوع ما به خالقان چنین آثاری نیاز داریم تا کیفیت زندگی ما را بهبود ببخشند.

همچنین در این مراسم سید هاشم موسوی گیلان شناس و هوشنگ عباسی شاعر، پژوهشگر، روزنامه‌نگار و گیلان شناس در مورد آثار فرهنگی و خدمات جکتاجی به فرهنگ استان گیلان سخنانی بیان کردند.

پایان بخش این برنامه اهدای لوح تقدیر به محمدتقی جکتاجی بود و او پس از دریافت این لوح در سخنان کوتاهی، با بیان اینکه در زندگی‌ام هیچوقت کاری را با هدف تقدیر و یا تکریم شدن انجام نداده‌ام، اظهار داشت: دوست داشتم با ورود به کتابخانه ملی در حوزه کتاب، کتابداری، کتاب شناسی، تدریس کتابداری، مدیریت کتابخانه، نشر، کتابفروشی و مطبوعات به نوعی شنا کنم اما این حوزه، دریایی بود که من در آن غرق شدم و هنوز خودم را با کتاب سرگرم می کنم.

محمدتقی پوراحمد جکتاجی که با نام ادبی «م. پ. جکتاجی» شناخته می شود، متولد ۱۳۲۶ در رشت است و سال‌ها در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران فعالیت داشته است. او اکنون به عنوان هفتمین چهره فرهنگی در فهرست «نام آوران کتابخانه ملی» معرفی شده؛ فهرستی که پیش از او نام‌هایی چون سیدعبدالله انوار، پوراندخت سلطانی شیرازی، محدث ارموی، کامران فانی، سیروس پرهام و مهدی محقق در آن به ثبت رسیده اند.

جکتاجی در کنار سابقه حرفه‌ای در کتابخانه ملی، حضوری پررنگ در شعر، داستان نویسی، روزنامه نگاری و گیلان پژوهی داشته و از چهره‌های اثرگذار فرهنگ بومی شمال ایران به شمار می رود. انتشار روزنامه «دامون»، نشریه فرهنگی «گیله وا» و مجموعه گران‌سنگ «گیلان نامه» از جمله فعالیت های شاخص اوست.

جکتاجی همچنین با مدیریت انتشارات «گیلکان»، زمینه انتشار ده‌ها عنوان کتاب از نویسندگان و پژوهشگران گیلانی را فراهم کرده است. کتاب تحلیلی «گیلان، استان آخر» از مهم ترین آثار او در زمینه بررسی مسائل و چالش‌های اجتماعی و فرهنگی استان گیلان محسوب می شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

تازه‌ها

پربازدیدترین