به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، رمان «نخجیر» هشتمین اثر داستانی و اولین کار بلند مصطفی بیان، نویسنده ایرانی معاصر، است. این رمان کوتاه در ژانر فانتزی نوشته شده اما داستان آن براساس واقعیت و درباره خلبان شهید، عزیزالله جعفری است. مصطفی بیان در گفتوگو با ایبنا درباره این اثر داستانی خود و انگیزهاش از نوشتن داستانی با زمینهای تاریخی و درباره یک شخصیت واقعی گفت: این کتاب اولین داستان بلند من است. انگیزه من از نگارش این اثر معرفی یکی از قهرمانان نیشابوری بود تا عرض ارادتی به یکی از چهرههای تاثیرگذار شهر خود داشته باشم؛ فردی افتخارآفرین که چهرهای ملی و تاثیرگذار باشد. خلبان شهید عزیزالله جعفری را انتخاب کردم که در پنجمین روز دفاع مقدس در یکی از عملیات برونمرزی به مقام شهادت نائل شده و در ممانعت از پیشروی بعثیها موثر بوده است.
رمان «نخجیر» آمیزهای از تخیل و مستندات واقعی و تاریخی است و نوشتن چنین رمانی طبعاً نیاز به مطالعه و پژوهش دارد. نویسنده این رمان در پاسخ به این پرسش که برای نوشتن داستان خود چه منابعی را برای پژوهش درباره زندگی و شخصیت شهید جعفری مطالعه کرده است، گفت: در این اثر فانتزی از تخیل و نیز منابع پژوهشی استفاده کردم که شامل مصاحبه با تعدادی از خلبانان همدوره شهید جعفری و برادر این شهید و تعدادی از کتابهای تحقیقاتی جنگ تحمیلی از جمله خاطرات پزشک صدام و کتاب «صدام» از نشر ثالث بوده است.
مصطفی بیان همچنین ضمن اشاره به اینکه به مدت دو سال برای تحقیق و نگارش این اثر وقت صرف کرده است، درباره نویسندگانی که از آنها تاثیر گرفته گفت: من از خوانندگان پرطرفدار داستانهای دفاع مقدس هم هستم و از میان نویسندگان این حوزه به آثار مجید قیصری، الهام فلاح و میثم موسویان علاقه بیشتری دارم.
در بخشی از کتاب نخجیر میخوانیم: «هشت مرد جنگآور ایرانی سوار بر چهار عقاب آهنین شدند. عقابها را از آشیانه بیرون آوردند و از باند پرواز به سوی آسمان اوج گرفتند. آسمان به سرخی گراییده بود و عقابهای آهنین از رود کرخه گذشتند.»
نشر حکمت کلمه اخیراً این کتاب را در ۹۷ صفحه و با قیمت ۱۱۰ هزار تومان عرضه کرده است.
نظر شما