معصومه حسنی خونسار به خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در سنندج اظهار کرد: در سال جاری ۱۴ باب کتابخانه از محل اعتبارات تملک و داراییهای استان بازسازی و ۱۰ کتابخانه دیگر نیز به تجهیزات ویژه مجهز شدند.
وی، دسترسی عموم مردم به کتاب و کتابخانه را بسیار ضروری دانست و افزود: تلاش میکنیم مسائل و مشکلات کتابخانههای عمومی را رفع کنیم.
مدیرکل کتابخانههای عمومی کردستان با اشاره به اهمیت فراهم کردن زمینه جذب افراد بیشتری به کتابخانهها و توریج فرهنگ کتابخوانی اضافه کرد: جامعه کتابخوان، مسیر پیشرفت و توسعه را سریعتر طی میکند و مشکلات و معضلات اجتماعی در این جوامع کمتر است.
حسنی خونسار با بیان اینکه راهاندازی کتابخانه سیار در سقز از دیگر اقدامات مهمی است که در دستور کار این نهاد قرار گرفته است، افزود: توسعه عدالت فرهنگی و افزایش دسترسی شهروندان به خدمات کتابخانهای، بهویژه در مناطق فاقد کتابخانه، از مهمترین اهداف این اقدام فرهنگی است.
وی همچنین به اجرای طرح «بهار کتاب کردستان» اشاره و عنوان کرد: این طرح با هدف ترویج فرهنگ مطالعه، افزایش سرانه مطالعه و گسترش کتابخانههای عمومی در سطح استان تدوین شده است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی کردستان، ایجاد کتابخانه در شهرهای فاقد کتابخانه را از اقداماتی برشمرد که در دستور کار این نهاد است و گفت: این اقدامات در راستای تقویت زیرساختهای فرهنگی استان و افزایش دسترسی شهروندان به منابع مطالعاتی انجام خواهد شد.
حسنی خونسار حمایت مسئولان از کتابخانههای عمومی را در ایجاد دلگرمی متولیان این حوزه بسیار مهم ارزیابی کرد و افزود: این حمایتها در نهایت به نفع استان و کشور است و سبب توسعه فرهنگی میشود.
وی با اشاره به برخی مشکلات عمرانی در کتابخانههای عمومی استان تصریح کرد: کتابخانه باید محیطی امن و آرام برای اعضاء و علاقمندان به کتاب و کتابخوانی باشد و این امر زمینه را برای توسعه فرهنگ مطالعه در جامعه فراهم میکند.
حسنی خونسار برگزاری نشستهای کتابخوان در مساجد، مدارس و کتابخانههای عمومی، معرفی کتاب، نشستهای کتاب، برگزاری کارگاههای آموزشی و برگزاری سلسله نشستهای کتابخوانی در کتابخانهها، برگزاری جلسات نقد کتاب، مراسم رونمایی از کتاب و مسابقات حوزه کتاب و کتابخوانی را از برنامههای کتابخانههای استان کردستان برشمرد.
وی همچنین با اشاره به افتتاح سه کتابخانه عمومی در استان افزود: کتابخانه گلشن کردستانی در ناحیه منفصل شهری نایسر سنندج، کتابخانه شهید ابراهیم رئیسی در شهرستان قروه و کتابخانه سید ابراهیم ستوده در شهر حسین آباد در یک سال گذشته به بهرهبرداری رسید و تلاش میشود که کتابخانه روستای سراب قامیش سنندج نیز در آینده نزدیک افتتاح شود.
مدیرکل کتابخانههای عمومی کردستان به فعالیت کتابخانههای عمومی در حوزه کودک و نوجوان نیز اشاره و بیان کرد: تمامی کتابخانههای عمومی استان دارای بخش کودک است و اجرای برنامههای قصه گویی، شاهنامه خوانی، نمایشنامه خوانی، کاردستی، آموزش قصه گویی برای مادران از جمله برنامههای فرهنگی در بخش کودکان است.
به گزارش ایبنا، در حال حاضر ۵۵ باب کتابخاته تحت پوشش نهاد کتابخانههای استان و ۲۶ باب کتابخانه مشارکتی (با سایر ادارات استان) فعالیت دارد و کتابخانههای عمومی استان نیز دارای ۹۰۰ هزار جلد کتاب و ۵۰ هزار نفر نیز عضو این کتابخانهها هستند.
نظر شما