اعظم سعادتمند در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با تاکید بر اینکه کتابمحور بودن جشنواره شعر فجر یک امتیاز محسوب میشود، عنوان کرد: در دورههای ابتدایی جشنواره شعر فجر، اشعار ارسالی شاعران داوری میشدند ولی از زمانی که جشنواره کتابمحور شده است، سنگ محک مناسبتری پیدا شده و اعتبار بیشتری را کسب کرده است؛ چراکه شاعران اغلب بهترین اشعارشان را در قالب کتاب منتشر میکنند. از سوی دیگر با توجه به اینکه تمام ناشران حوزه ادبیات آثاری در جشنواره شعر فجر دارند حجم بالای کتابهای شعر مورد داوری قرار میگیرد و میتواند معیاری برای ارزیابی وضعیت یک سال شعر در کشورمان باشد.
وی تاکید کرد: در این دوره ۱۰۰۰ کتاب شعر کلاسیک در موضوعهای مختلف عاشقانه، اجتماعی و آیینی مورد داوری قرار گرفت. تمام اشعار مصراع به مصراع خوانده و در جلسههای متمادی با حضور چندین داور بررسی شدند. در غربالگری اولیه، داشتن زبان سالم یعنی وزن و عروض و قافیه صحیح و بلاغت زبانی مورد توجه قرار گرفت و در مراحل بعدی با خوانشی دقیقتر به داشتن تخیل بالا، تشخص و دوری از تقلید و تاثیرگذاری بر احساس و عاطفه مخاطب معیار انتخاب آثار برتر شد. هیچیک از کتابهای ارسالی به دبیرخانه بیایراد نبودند ولی تلاش کردیم کمایرادترین آثارکه دارای تشخص و تخیل و لحنی شخصی هستند انتخاب شوند.
این داور جشنواره شعر فجر همچنین عنوان کرد: هنوز بیشترین کتابهای شعر جوانان در قالب کلاسیک است که البته اغلب نگاهی تازه دارند. بنابراین ادعای اینکه شاعران جوان امروز بیشتر به قالبهای نو گرایش دارند صحیح نیست.
نظر شما