بهگزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در همدان، علیرضا حبیبی، ظهر دوشنبه در آیین بزرگداشت احمد حبیبیان پژوهشگر و نویسنده برجسته همدان با بیان اینکه استان همدان مهد فرزانگان و مفاخر بزرگی است، افزود: احمد حبیبیان یکی از همان بزرگان همدان است که عمر خود را در راه نگارش اندیشههای خود در قالب مجموعهای از کتابهای ارزشمند صرف کرد.
وی، جایگاه مفاخر را عنصر هویتی و تمدنساز دانست و با اشاره به یکی از کتابهای احمد حبیبیان با عنوان تمدن در بینش نظری و عملی یادآور شد: این کتاب یک مجموعه ۱۰ جلدی است و اتفاقاً بخشی از اندیشههای تمدنی این پژوهشگر در همان مجموعه است.
معاون انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور ادامه داد: هر کشور و هر ملتی یکی از ویژگیهای هویت ملی خود را در حوزه فرهنگ تعریف میکند و راهی جز این نیست زیرا فرهنگ در دل تاریخ و تمدن ملتها نهفته است.
وی با اشاره به اینکه فرهنگ در اندیشه، کلام و رفتار انسانها نهفته است، عنوان کرد: مفاخر فرهنگی، شخصیتها و رجال اندیشمند و صاحب فرهنگ این وظیفه سترگ را بر دوش دارند و خواسته و ناخواسته اصل مسیر زندگی در این حوزه تعریف میشود.
حبیبی، مفاخر را موجب بالندگی جامعه دانست و گفت: ما به مفاخر متخصص خود چه در گذشته و چه معاصر میبالیم چراکه مفاخر عنصر فرهنگساز و هویتی جامعه ما هستند.
وی با تاکید بر اینکه همدان یکی از گنجینههای گوهربار و ارزشمند حوزه فرهنگی و تمدنی ایران، چه در مفاخر متقدم و چه در حوزه مفاخر معاصر است بیان کرد: انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور بر این باور است باید به حوزه مفاخر فرهنگی و آثار و تالیفات آنها به عنوان گنجینههای در حال زایش و پویا نگاه کرد و همواره آنها را تکریم داشت.
حبیبی با تاکید بر اینکه باید بتوانیم مفاخری که در قید حیات هستند را شناسایی کرده و به نسل جوان امروز معرفی کنیم، گفت: با توجه به اینکه جوانان امروز سرگشته هویت ملی و فرهنگی هستند، باید روشنگری فرهنگی صورت گرفته و آگاهسازی و معرفی مفاخر را داشته باشیم.
عنوان پژوهشگر نهجالبلاغه شایسته احمد حبیبیان است
امام جمعه موقت همدان نیز در این مراسم با بیان اینکه خداوند متعال به انسانها در دو مسئله امتیاز و درجه میدهد که یکی ایمان و دیگری علم است، اظهار کرد: احمد حبیبیان یکی از شخصیتهای برجسته و ممتاز همدان است که نکوداشت او نیز از اقدامات ارزشمند به شمار میرود.
حجتالاسلام سید حسن فاضلیان با اشاره به اینکه شهید چیتسازیان یکی از شاگردان حبیبیان بود که سرانجام به فیض شهادت نائل شد گفت: هرچه از حبیبیان بگوییم کم است و خود یک کتاب میشود اما هنر ارزشی این مرد بزرگ همان کار در نهجالبلاغه است و عنوان پژوهشگر نهجالبلاغه شایسته این استاد است.
وی با بیان اینکه دکتر حبیبیان نمونه است و اساتید علمی و بزرگان زیادی داریم که تا زنده هستند باید قدر آنها را بدانیم افزود: باید به معرفی بیشتر مفاخر در گذشته همچون مرحوم آیتالله تالهی، مرحوم آیتالله آخوند ملاعلی معصومی و دیگر مفاخر استان هم پرداخته شود.
همدان مفاخر بزرگی در خود پرورانده است
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان نیز با بیان اینکه استان همدان علاوه بر پایتختی تاریخ و تمدن ایران زمین، شخصیتهای برجستهای را در خود پرورانده است، اظهار کرد: در استان همدان شخصیتهای بزرگ و مفاخر ارزشمندی رشد کرده و منشأ خیر بودند.
سید محمدرضا جوادی استاد حبیبیان را یکی از ستارگان تابناک مفاخر و بزرگان همدان دانست و گفت: استاد فردی چند بعدی در حوزه مسائل فرهنگی، دینی، سیاسی و تعلیم و تربیت و آموزش بودند که همین بسیار قابل ارزش است.
وی بیان کرد: وجهه حبیبیان شاید عمدتاً در حوزه تالیفات دینی و مذهبی باشد اما سالها در مراکز عالی استان و در دانشگاههای مختلف به تربیت دانشجویان خوب پرداختند که بسیاری از آنها منشا خیر هستند.
لذتی که در مطالعه است در هیچ چیز نیست
احمد حبیبیان نیز در این مراسم ضمن قدردانی از دستاندرکاران برگزاری این مراسم به ویژه استانداری همدان، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و دانشگاه فرهنگیان اظهار کرد: در برگزاری چنین مراسمی هم خوشحالم و هم نگرانم؛ خوشحال از اینکه این جلسه واسطهای شود برای انتقال زحماتی که در طول ۵۰ سال کشیده شده و به نسل جوان منتقل شود و این یک فضل الهی است اما از طرفی نگرانم که نکند که غیر فضل باشد و بلکه امتحان خداوند و به خدا پناه میبرم که این بزرگداشت و صحبتهایی که از بنده شد ما را تحت لوای شیطان نبرد.
این نویسنده و پژوهشگر همدانی با اشاره به اینکه خوشبختانه از اوایل انقلاب اسلامی وارد مجموعه فرهنگیان شدم و بسیار علاقه داشتم دانشجویانی که در شرف معلمی بودند را آموزش دهم گفت: این از سلیقه اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سلیقه بوده که این مراسم را اینجا برگزار کرده و من قدردان هستم.
این پژوهشگر همدانی نکاتی را خطاب به دانشجویان و معلمان بیان کرد و افزود: معلمی شغل انبیاست و شما باید به گونه انبیاء عمل کنید؛ انبیا دغدغه دین را داشتند و اینکه افراد گرفتار شرک و الحاد نشوند.
وی با بیان اینکه ما زمانی میتوانیم شغل انبیا را داشته باشیم که افراد را به خداپرستی و دینداری دعوت کنیم گفت: اهتمام زیاد به نماز داشته باشید چرا که نماز بزرگترین وسیله ارتباط با ذات اقدس الهی است؛ نماز خالصانه که وقتی نوبت صبح میشود با تمام وجود و اشتیاق به سمت خداوند بروید و نماز توام با خشوع داشته باشید.
حبیبیان با بیان اینکه معلمان شغل ویژهای دارند و گل سرسبد جامعه هستند عنوان کرد: بیایید شبها را با خداوند صحبت کنید و نماز شب به جا آورید؛ اگر معلمی شغل انبیاست باید نماز شب بخوانید که معلمان مهمان ویژه خدا در سحرگاهان هستند.
وی با بیان اینکه شما معلمان تا میتوانید مطالعه کنید و به خدا قسم لذتی که در مطالعه است در هیچ چیز نیست ادامه داد: هیچ نردبان ترقی جز کسب علم و دانش نیست.
این پژوهشگر و نویسنده همدانی با بیان اینکه اهل مطالعه باشید و برنامه داشته باشید افزود: روزی حداقل یک ساعت مطالعه کنید متوجه خواهید شد که نور علم در وجود شما مستقر خواهد شد.
وی با بیان اینکه به معلمی به حرفه نانآور ننگرید که هم به خود و هم به دیگران ظلم است گفت: کاری کنید که شاگردان عاشق شما باشند و البته عشق دو طرفه است و تا شما نخواهید آنها نمیخواهند.
حبیبیان افزود: میفرمایید بزرگداشت بنده و من شرمنده هستم و شایسته این نیستم چرا که افرادی مانند آقای صدیق در استان متولی قرآن هستند و چندین سطح جوان را وارد عرصه قرآن کردند، شایسته بزرگداشت هستند.
در پایان مراسم از پوستر آثار برجسته احمد حبیبیان رونمایی و از مقام وی تجلیل به عمل آمد.
به گزارش ایبنا؛ اهم آثار این هنرمند همدانی کتاب بلاغت (شرح خطبه فدکیه)، مرز فضایل و رذائل اخلاقی، نقدی بر کتاب بسط تجربه نبوی، شرحی بر خطبه غدیر و چند شرح دیگر بر متون دینی، تصویری از بهشت و جهنم (چاپ بیست و هفتم)، در جستوجوی حقیقت جهان (چکیده فلسفهها و نقد آنها)، پیام گلها برگرفته از دیوان حافظ در خصوص مهوی موعود (عج)، چهارده معصوم، حقالناس - تهدیدی بزرگ برای عبور از پل صراط، شرح ۱۰۰ اسم از اسماء حسنای خداوند و دهها عنوان دیگر است.
نظر شما