مریم مشرف الملک در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) با تاکید بر اینکه ابعاد مختلف اجتماعی، فرهنگی و سیاسی در نقد و پژوهش ادبی تاثیرگذار است، عنوان کرد: در این دوره کتابهای بسیار ارزشمندی در حوزه پژوهش ادبی به دبیرخانه جشنواره ارسال شد و مورد داوری قرار گرفت. جمعی از شاعران معاصر خود اهل نقد و پژوهش ادبی نیز هستند و این امر پیش از این در امثال نیما، اخوان و خانلری سابقه داشته است. به عنوان نمونه محمدرضا شفیعی کدکنی که از بزرگترین شاعران امروز هستند خود صاحب تالیفهای ارزشمند در حوزه نقد است.
وی تاکید کرد: در این دوره نیز شاهد بودیم تلاشهای ارزشمندی از سوی شاعران و محققان انجام شده و کتابهای داوری شده حوزه پژوهش ادبی بررسی انواع مختلف شعر نو، کلاسیک و جریانهای مختلف ادبیات را شامل شدند.
این داور جشنواره شعر فجر با اذعان بر اینکه داوری آثار مرتبط با حوزه ادبیات دشوار است، افزود: با اینکه به قول مولانا «هرکسی از ظن خود شد یار من» در داوری کتابها تلاش شده اشراف علمی نویسندگان درنظر گرفته شود و سطح کیفی آثار نیز مطلوب بود.
وی افزود: خوشبختانه محققان نوقلم در این دوره کتابهای بسیار خوبی عرضه کردند که نشان میدهد نسل جدید پژوهشگران حوزه ادبیات چشمانداز وسیع و خوبی دارند.
مشرف الملک در عین حال جای برخی موضوعات را در کتابهای حوزه نقد و پژوهش ادبی کشورمان خالی دانست و گفت: هر اندازه بتوانیم در حوزه پژوهش ادبی به موضوعهای متنوعی بپردازیم بهتر است. از جمله این موضوعها میتوان به منظومههای رمانس زبان فارسی، انواع شعر کوتاه و رویکردهای فراملی از جمله تعامل ادبیات فارسی با ادبیات سایر کشورها اشاره کرد.
نظر شما