به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتاب نمایشنامه «قرن بیستم» پرترهای از زندگی ادبی و سیاسی میرزاده عشقی؛ شاعر، روزنامهنگار، نمایشنامه نویس و فعال سیاسی اواخر قاجار است.
میرزاده عشقی از منتقدان سرسخت رضاخان پهلوی بود که در سال ۱۳۰۳ در خانه خود ترور شد. این نمایشنامه یک بیوگرافی و پرتره از زندگی این شاعر و روزنامه نگار و منتقد است که اگرچه او را از دوره زمانی زیست و فعالیت خود جدا کرده و در زمان حال روایت میکند، اما دارای رفت و برگشتهای زمانی متعددی است که در طول این نمایشنامه اتفاق میافتد.
گفتنی است؛ «قرن بیستم» عنوان یکی از نشریات دوران جنگ جهانی اول است که توسط میرزاده عشقی منتشر میشد. این نشریه ابتدا توسط میرزاده عشقی تا ۳ شماره منتشر شد و پس از بازگشت وی از استانبول به تهران، انتشار آن ادامه یافت. نخستین شماره این نشریه در تاریخ ۱۶ اردیبهشت ۱۳۰۰ شمسی با حروف سربی در ۱۶ صفحه منتشر شد.
در نگارش نمایشنامه «قرن بیستم» فعالیتهای مطبوعاتی و سیاسی، زندگی شعری و نیز زندگی هنری میرزاده عشقی به عنوان نمایشنامهنویس و کارگردان تئاتر نیز مورد توجه قرار گرفته است. همچنین مرگ دراماتیک این شاعر از موضوعاتی است که در «قرن بیستم» به آن پرداخته شده است.
در پشت جلد کتاب میخوانیم:
«عشقی: نجاتی نیست جز مرگ و از پا در اومدن آدمی…
دختر: مرگ چرا؟ همین زندگی ما رو از پا در میاره
عشقی: کدوم زندگی؟ همون که به ما کام نداد؟
دختر: به ما هم روی خوش نشون نداده…»
نمایشنامه «قرن بیستم» به زودی توسط انتشارات بط عرضه خواهد شد.
نظر شما