سه‌شنبه ۲۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۷
دیدار مقامات ایرانی با دبیر مرکز مروج ادبیات هندی

مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران و مشاور سرپرست معاونت فرهنگی وزارت ارشاد با دبیر آکادمی ساهیتیا، مرکز مروج ادبیات هندی، دیدار و زمینه‌های همکاری مشترک را بررسی کردند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، ابراهیم حیدری، مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران و ایوب دهقانکار، مشاور علمی، فرهنگی و مدیریتی معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، جمعه (۱۹ بهمن ۱۴۰۳) با سرینیوا سارائو، دبیر آکادمی ساهیتیا دیدار و در موضوع همکاری‌های مشترک گفت‌وگو کردند.

وظیفه آکادمی ساهیتیا به‌عنوان مهم‌ترین مرکز ادبی در هند، ترویج ادبیات به ۲۴ زبان رسمی و رایج در هند است. این آکادمی سالیانه بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ کتاب منتشر می‌کند و ضمن آن با ناشران مختلف نیز همکاری دارد.

سرینیوا سارائو در این دیدار بر اهمیت زبان فارسی برای آکادمی ساهیتیا تاکید کرد و از علاقه این آکادمی به انتشار آثار به زبان فارسی و یا ترجمه منابع به این زبان گفت.

وی در این دیدار درباره وظایف آکادمی ساهیتیا اشاره کرد: برگزاری جوایز مختلف و متنوع کتاب سال در هند برعهده آکادمی ساهیتیاست؛ فی‌المثل ما هم جایزه کتاب سال کودک را داریم و هم جایزه سالانه نویسندگان زیر ۱۵ سال. یکی از وظایف ساهیتیا ترجمه آثار برگزیده در جوایز مختلف کتاب سال به دیگر زبان‌های رایج و رسمی در هند است.

سارائو افزود: برای ترجمه و انتشار کتاب‌های پیشنهادی از طرف نهادهای فرهنگی ایران آمادگی داریم و همچنین می‌توانیم برای ترجمه و انتشار کتاب‌های هندی به شما پیشنهاد بدهیم. همچنین آماده پذیرایی از نویسندگان ایرانی برای بازدید از هند و آکادمی ساهیتیا هستیم و می‌توانیم با آن‌ها به گفت‌وگو بنشینیم و درباره همکاری‌های مشترک اندیشه کنیم.

دبیر آکادمی ساهیتیا همچنین پیشنهاد کرد تا نیازهای محتوایی در ادبیات هند به خانه کتاب و ادبیات ایران ارائه شده تا این نهاد، کتاب‌های برطرف‌کننده آن نیازها را برای ترجمه و انتشار به آکادمی معرفی کند و ازین سو نیز برای تامین نیازهای محتوایی ایران از ادبیات هندی به آکادمی ساهیتیا مراجعه شود.

مدیران فرهنگی ایران نیز در این دیدار پیشنهادات دبیر آکادمی ساهیتیا را مهم و اجرایی خواندند و به بیان نکاتی برای همکاری‌های دو جانبه میان خانه کتاب و ادبیات ایران و آکادمی ساهیتیا پرداختند و با اشاره به اشتراکات فرهنگی دیرینه دو کشور و ظرفیت‌های صنعت نشر ایران اعم از ناشران، نویسندگان و آثار تولیدی به‌ویژه در حوزه ادبیات و توانمندی‌های صنوف مختلف نشر ایران، جوایز مختلف ادبی و … آمادگی این ظرفیت‌ها در شکل‌های مختلف را اعلام کردند.

آن‌ها همچنین با دعوت از ایشان و افراد تاثیرگذار و علاقه‌مند به فرهنگ و ادب ایران برای حضور در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، این نمایشگاه را آغازی برای همکاری‌های ادبی و فرهنگی دو کشور دانستند که می تواند به گسترش ارتباط بیشتر بین دو کشور کمک کند.

به گزارش ایبنا؛ ساهیتیا آکادمی یک نهاد فرهنگی و ادبی در هند است که در سال ۱۹۵۴ تأسیس شده است. هدف این آکادمی ترویج و توسعه ادبیات هندی در زبان‌های مختلف کشور است. ساهیتیا آکادمی به عنوان یک مرکز مهم برای نویسندگان، شاعران و محققان عمل می‌کند و به بررسی و ترویج ادبیات معاصر و کلاسیک هند می‌پردازد.

این آکادمی جوایز مختلفی را برای آثار ادبی برجسته در زبان‌های مختلف هندی اعطا می‌کند و همچنین کنفرانس‌ها، سمینارها و کارگاه‌های آموزشی را برگزار می‌کند. ساهیتیا آکادمی همچنین به انتشار کتاب‌ها و مجلات ادبی می‌پردازد و به حفظ و ترویج زبان‌ها و فرهنگ‌های مختلف هند کمک می‌کند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها