به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در بیرجند، در این جلسه محمد کربلایی دکترای علوم سیاسی و مدرس دانشگاه گفت: کتاب کویر یکی از جذابترین آثار علی شریعتی است که تاکنون بارها توسط ناشران مختلف به چاپ رسیده است.
وی افزود: شریعتی در این کتاب به بیان برخی از خاطرات و عقاید نوگرایانه خویش با درونمایه فلسفی می پردازد و در کنار آن گاهی نقلقولهایی از دیگران را نیز مطرح می کند.
کربلایی بیان کرد: شریعتی در این کتاب از دردهای خویش می گوید، او که در یک جامعه سنتی گیر افتاده است، میخواهد از انسان، فرهنگ و اندیشه هایی که از سوی جامعه دیده نشده اند سخن بگوید، بنابراین همه آنها را در استعاره کویر مطرح می کند.
وی یادآور شد: البته برخی این انتقاد را به شریعتی وارد میکنند که وی در خیالات خود باورهای عمیق فلسفی خویش را در این کتاب بیان می کند اما به نظر می رسد شریعتی به دلیل شرایط آن دوران چاره ای جز این نداشته است.
وی افزود: شریعتی در کتاب کویر بر این باور است که باید نگاهی از پایین به بالا داشت و نباید سعادت را در آسمان ها جستجو کرد.
این مدرس دانشگاه در پایان گفت: نباید از شریعتی بت بسازیم و او را یک آیینه تمام عیار بدانیم و نه او را مورد شدیدترین انتقادات قرار دهیم و بگویم که تحت تأثیر اندیشههای چپ گرایانه بوده است بلکه ما باید شریعتی را در ظرف زمان خودش قضاوت نماییم و شریعتی را باید یک انسان روشنفکر بدانیم که افکار و اندیشههایش قابل احترام و قابل نقد است.
نظر شما