چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۰
آینه‌ای از معنویت و عشق در «گل‌های این باغ»

خراسان‌رضوی - کتاب «گل‌های این باغ» مجموعه داستان‌ کوتاهی درباره امام رضا (ع) و شهدا است که آینه‌ای از معنویت و عشق است.

سرویس استان‌های خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) - پروانه رحمتی: مطالعه کتاب‌هایی درباره شخصیت‌های برجسته تاریخ اسلام، به‌ویژه امام رضا (ع)، فراتر از یک عمل فرهنگی که یک وظیفه انسانی و اخلاقی است.

امام رضا (ع)، هشتمین پیشوای شیعیان، به‌عنوان یکی از تأثیرگذارترین شخصیت‌های تاریخ اسلام شناخته می‌شود. زندگی ایشان نه‌تنها سرشار از آموزه‌های معرفتی، اخلاقی و اجتماعی است، بلکه الگویی کامل برای انسان معاصر در مواجهه با چالش‌های اخلاقی و فکری به شمار می‌رود. هر کتابی که درباره ایشان نوشته می‌شود، گامی است برای انتقال این معارف عمیق به نسل امروز و آینده.

ضرورت معرفی این آثار به مخاطبان نیز از همین جا نشأت می‌گیرد. در دنیایی که سیل اطلاعات گاه انسان را از مسیر حقیقت دور می‌کند، کتاب‌هایی درباره امام رضا (ع) همچون چراغی راهنما عمل می‌کنند. این آثار می‌توانند پلی باشند میان انسان و ارزش‌های متعالی که امام رضا (ع) در گفتار و کردار خود نمایان ساختند.

علاوه بر این، معرفی این کتاب‌ها به مخاطبان، فرصتی است برای بازاندیشی در میراث فرهنگی و دینی‌مان. «چهارشنبه‌های امام رضایی» فرصتی برای معرفی آثار مرتبط با امام هشتم و بستری برای آشنایی عمیق‌تر با اندیشه‌ها، آموزه‌ها و روش زندگی امام رضا (ع) است که در نهایت، به تقویت فرهنگ مطالعه و گسترش آموزه‌های انسانی و دینی در جامعه کمک کنند.

سید علیرضا مهرداد نویسنده و مدرس و منتقد ادبی ساکن مشهد است که متولد ۱۳۴۵ است. او در صحنه‌های تظاهرات و مبارزات قبل از انقلاب در شهرستان فردوس و همچنین در جبهه‌های جنگ حضوری پررنگ داشت. ازآثار چاپ شده او در بخش رمان می‌توان به شمسه، اخرین پرواز، سفرمامور ۲۵۱۹ اشاره کرد. مجموعه داستان کوتاه او نیز شامل گلهای این باغ، ابوفاضل و بروید پیدایش کنید است. او در زمینه زندگی نامه داستانی نیز چند اثر دارد که عصر روز سوم و کنار پل منتظرت ایستاده‌ام از جمله این آثار است.

مجموعه خاطرات او نیز با نام‌های پانزده آیه، گلبو، فراخوانده (تاریخ شفاهی)، دوباره فردوس، متولد ۴۲، شهد فروش، هفت خوان باختر است. آثاری از این نویسنده نیز در دستِ چاپ هستند که حکیم فاطمیون رمان زندگی علامه امینی، کتاب شهید مهرداد، کتاب شهید برونسی، کتاب شهید پارسا، کتاب شهید طرح چی عنوان برخی از این آثار است.

علیرضا مهرداد داور جشنواره‌های بسیاری از جمله جشنواره داستان‌های ایرانی، داستانهای قرآنی، جشنواره داستان بسیج، جشنواره داستان یوسف، کتاب سال رضوی بوده است.

گل‌های این باغ بخشی از شعر قیصر امین‌پور است

کتاب «گل‌های این باغ» مجموعه داستان‌های کوتاهی است که از نویسندگان مشهدی جمع‌آوری شده‌اند و درباره امام رضا (ع) و شهدا هستند.

اسم این کتاب از شعر قیصر امین‌پور گرفته شده است. این شاعر در غزلی که برای امام رضا (ع) سروده می‌گوید «هم تو گل‌های این باغ را می‌شناسی و هم تمام شهیدان تورا می‌شناسند» از این رو اسم این کتاب «گل‌های این باغ» نام‌گذاری شد.

آینه‌ای از معنویت و عشق در «گل‌های این باغ»



موضوع داستان‌های کتاب

داستان‌های این اثر که آینه‌ای از معنویت و عشق است در خصوص ارتباط خانواده شهدا با امام رضا (ع) و حرم مطهر رضوی است یا موضوع تشییع جنازه شهدا در حرم مطهر رضوی و کراماتی از امام رضا (ع) که در خصوص شهدا اتفاق افتاده است.

همچنین داستان ا رتباط معنوی شهدای جنگ تحمیلی عراق علیه ایران که می‌خواستند به زیارت حضرت رضا (ع) بیایند و پیکرشان به حرم شمس الشموس رسید و ارتباط امام رضا (ع) با شهدا در قالب داستان‌های کوتاهی در این کتاب جمع‌آوری شده است.

داستان‌های این اثر با فراخوانی که توسط علیرضا مهرداد داده شد، جمع‌آوری، اصلاح و آماده سازی شدند، دو داستان نیز از خود نویسنده در این کتاب به چاپ رسیده است. کتاب «گل‌های این باغ» توسط انتشارات زائر آستان قدس رضوی در اواخر دهه ۸۰ در چندین چاپ با ۱۰ هزار نسخه به چاپ رسید.

در بخشی از این کتاب می‌خوانیم:

هر موقع می‌اومد مرخصی، برا یه روز هم که می شد خودش رو میرسوند مشهد برا زیارت امام رئوف علیه السلام. البته بیشتر وقتا با حاج آقا و حاج خانم می اومدن تهران پیش ما و پیکان مارو برمی داشتیم و خانوادگی با هم دیگه می رفتیم مشهد برا زیارت. ولی دفعه ی آخری من و احمد با هم رفتیم مشهد.

تا عصر تو قطار بودیم و به محض پیاده شدن رفتیم حرم و شب رو تا صبح اونجا مشغول زیارت بودیم. بعد از طلوع آفتاب برای خوردن صبحانه از حرم رفتیم بیرون. نزدیک فلکه آب احمد برگشت و رو به حرم کرد و به حضرت گفت: آقاجان! از شما صبحانه می خواهیم. با تعجب رو بهش کردم و گفتم: این همه قهوه خانه این جاست، می ریم تو کی که از بقیه تمیزترِ و یه صبحانه می خوریم، اینکه دیگه چیزی نیست که از امام بخوای!

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها