عبدالواحد حسینی گزیر در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در بندرعباس، از برگزاری دومین «همایش بزرگ صلح ایرانی» با حضور چهرههای مطرح، نویسندگان و اساتید برجسته کشور شامل مصطفی ملکیان، نعمت الله فاضلی، محمد درویش و ماندانا تیشه یار به همت کتابخانه راسخ گزیر در شهرستان بندرلنگه در غرب هرمزگان خبر داد.
مدیر مسئول کتابخانه راسخ گزیر ادامه داد: مصطفی ملکیان فیلسوف، مترجم، ویراستار و استاد دانشگاه و یکی از چهرههای سرشناس حوزه اخلاق و فرهنگ در ایران از اساتید و میهمانان ویژه این همایش است.
وی با اشاره به پنج موضوع فلسفه، روانشناسی، عرفان، دین، و ادبیات و هنر و موضع «عقلانیت و معنویت» افزود: از مهمترین آثار وی میتوان به «راهی به رهایی» جستارهایی در باب عقلانیت و معنویت؛ «سنت و سکولاریسم»، مجموعه ۲ جلدی «در رهگذار باد و نگهبان لاله»، «مشتاقی و مهجوری» گفتوگو در باب فرهنگ و سیاست، «تقدیر ما تدبیر ما»، «حدیث آرزومندی» جستارهایی در عقلانیت و معنویت، «زمین از دریچهٔ آسمان»، «عمر دوباره» درسگفتارهایی در باب اخلاق کاربستی اشاره کرد.
حسینی گزیر بیان کرد: نعمتالله فاضلی انسانشناس و نویسنده، استاد پژوهشگاه علومانسانی و مطالعاتفرهنگی است. او دکترای خود را در رشته انسانشناسی اجتماعی از مدرسه مطالعات شرقی و آفریقایی دانشگاه لندن در سال ۱۳۸۳ اخذ کرده و آثار متعددی در حوزه انسانشناسی، مطالعات فرهنگی، مطالعاتشهری و فرهنگ ایران معاصر تألیف و ترجمه کرده است.
وی اضافه کرد: کتابهایی مانند تجربه تجدد، تاریخ فرهنگی ایران مدرن، فرهنگ و شهر، مردمنگاری سفر و پشت دریاها شهری است، خودمردمنگاری هویت دانشگاهی، فرهنگ و فاجعه، کلانشهر و فرهنگ، بسیار سفر باید، بررسی متون طنزآمیز عامیانه، چشم اندازهای فرهنگ معاصر ایران، اندیشیدن با هنر و… از مهمترین تالیفات وی به شمار میروند.
مدیر مسئول کتابخانه راسخ گزیر در معرفی میهمان بعد گفت: محمد درویش کنشگر محیط زیست، پژوهشگر و کویرشناس و همچنین از مشوقان و همراهان جدی ترویج مکتب مدرسه طبیعت است.
عبدالواحد حسینی گزیر در ادامه اظهار داشت: درویش، نویسنده تارنمای مهار بیابان زایی سومین وبلاگ برتر محیطزیستی جهان، پژوهشگر برتر کشور، مؤلف برترین گزارش راهبردی ۲۰ ساله وزارت جهاد کشاورزی در حوزه مدیریت بیابان، شخصیت برجسته سال ۱۳۹۱ محیطزیست کشور، دارنده برترین وبلاگنویس ایران در حوزه محیط زیست و … است.
این فعال حوزه کتاب تشریح کرد: ماندانا تیشه یار نیز دکترای مطالعات بین الملل از دانشگاه جواهر لعل نهرو هندوستان دارد و عضو هیئت علمی پژوهشکده فرهنگ و ارتباطات در دانشگاه علامه طباطبائی است و ریاست هیات مدیره انجمن علمی مطالعات صلح ایران در دوره سوم را عهدهدار است.
حسینی در پایان گفت: از آثار تیشه یار میشود به کتاب آینده پژوهی در مطالعات استراتژیک و کتاب سیاست و جامعه در هندوستان و کتاب داستانهای گرجی در حوزه نویسندگی و ترجمه اشاره کرد.
مدیر مسئول کتابخانه راسخ گزیر افزود: در این همایش علاوه بر سخنرانی اساتید و نویسندگان کتاب «صلح ایرانی»، به برندگان مسابقه کتابخوانی نیز که قبلاً آثار خود را سه بخش نقد کتاب، خلاصهنویسی کتاب و تهیه پادکست ارسال کرده بودند، جوایزی اهدا میشود.
به گزارش ایبنا، دومین «همایش بزرگ صلح ایرانی» ساعت ۹ صبح ۲۵ آذرماه سال ۱۴۰۳ در فرهنگسرای نخل گزیر شهرستان بندرلنگه برگزار خواهد شد.
نظرات