به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتاب «آسمان معرفت» یادنامه استاد سید عبدالله انوار در آیین تکریم و معارفه رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی با حضور محمدرضا عارف، معاون اول رئیس جمهور رونمایی شد. این کتاب با گردآوری غلامرضا امیرخانی از سوی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران به منظور تجلیل از مقام علمی استاد عبدالله انواربه قلمِ چهرههای فرهیخته و فرهنگی کشور منتشر شد.
در صدمین سال تولد استاد سید عبدالله انوار، یادنامهای دو جلدی با عنوان «آسمان معرفت» منتشر شد. این یادنامه که به کوشش غلامرضا امیرخانی تهیه و تدوین شده، در سه بخش و دو مجلد تنظیم شده است. بخش اول که با زندگینامه خودنوشت آن مرحوم آغاز می شود، مجموعه مقالاتی درباره شخصیت فردی و علمی استاد انوار است.
بخش دوم مجموعه ای از ترجمهها و نگاشتههای آن مرحوم در موضوعات ریاضیات، نسخ خطی، تهران شناسی و فلسفه است؛ که با متن پیاده شده از اولین مصاحبه تاریخ شفاهی که در خرداد ۱۳۸۶ توسط سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با وی انجام شده بود، پایان مییابد. بخش سوم کتاب آسمان معرفت مجموعهای از مقالات اهدایی نویسندگان و پژوهشگران برجسته کشور است که در حوزههای مورد تفحص آن مرحوم یعنی فلسفه، فقه، تهرانشناسی، تاریخ قاجاریه، نسخهشناسی و تاریخ و ادب معاصر نگاشته شده است.
غلامرضا امیرخانی پیشتر به خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) گفته بود: استاد انوار از چهره های فرهیخته و شاخص عرصه فرهنگ کشور بود که اواخر سال گذشته چشم از جهان فروبست. به منظور پاسداشت مقام علمی این چهره درخشان فرهنگ و تمدن ایرانی – اسلامی بنا شد یادنامه ای با مشارکت اهالی علم و فرهنگ و ادب در دستور انتشار قرار گیرد.
با توجه به شخصیت علمی و جایگاه ارزنده استاد انوار و گستره فعالیتهای علمی وی از جنبههای مختلف و همچنین نقش پررنگ او در حیات علمی کتابخانه ملّی ایران، به مناسبت نخستین سالگرد درگذشت وی مجموعه نگاشتههای نامداران عرصه علم و فرهنگ و همچنین شاگردان ایشان منتشر شد.
امیرخانی با اشاره به انتخاب نام «آسمان معرفت» برای این یادنامه گفت: عنوان «آسمان معرفت» از این بیت صائب تبریزی گرفته شده است:
میتوان رفتن به پای علم بر بام خرد / آسمان معرفت را نردبان دیگر است
استاد انوار شخصیتی ذی فنون و جامع الاطرافی داشت که مجموع محورهای پیشنهادی بر پایه آثار و تالیفاتی است که از وی بر جای مانده است. از همین رو محورهای این یادنامه شامل: نسخه شناسی، تصحیح متون و فهرست نگاری نسخ خطّی، تاریخ ایران به ویژه تاریخ قاجاریه، فلسفه و منطق (در هر دو حوزه فلسفه اسلامی و فلسفه غرب)، فقه شیعه با تاکید بر آثار شیخ مرتضی انصاری و آخوند خراسانی، دانشنامه نگاری، فرهنگ نویسی، واژه شناسی و دستور زبان و ادبیات فارسی، تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی به ویژه در حوزه ریاضیات، نجوم و موسیقی، تهرانشناسی و تاریخ کتابخانه و کتابداری در ایران خواهد بود.
نظر شما