برگزیده
-
در آستانه چهلودومین دوره؛
فراخوان بخش «کتاب و سینما» جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران منتشر شد
فراخوان بخش ویژه «کتاب و سینما» در چهل و دومین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران منتشر شد.
-
از سوی مرکز حافظشناسی؛
موضوع علمی بیستونهمین یادروز حافظ اعلام شد
فارس- «سیمای جهانی حافظ»، از سوی مرکز حافظشناسی به عنوان موضوع علمی بیستونهمین یادروز حافظ اعلام شد.
-
شاهینشهر پایتخت شعر کودک ایران میشود
اصفهان - آیین امضای تفاهمنامه همکاری شهرداری شاهین شهر برای برپایی پنجمین جشنواره شعر ملی کودک ایران و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد تا این شهر در مسیر پایتختی شعر کودک ایران قرار گیرد.
-
توسط قدیمیترین کتابخانه مجارستان صورت گرفت؛
نجات ۱۰۰ هزار کتاب از هجوم سوسکها
برای نجات آثار تاریخی، دهها هزار جلد کتاب چندصدساله از قفسههای یک صومعه قرونوسطایی در مجارستان جمعآوری میشود تا آنها را از هجوم سوسکهایی که میتوانند بخشی از تاریخ را نابود کنند، حفظ کنند.
-
منتخبی از عکسهای دهه ۴۰؛
به «تماشای ایران» بنشینید!
اصفهان – نشر «اقنوم» کتاب «تماشای ایران» را که شامل منتخب عکسهای مرتضی بخردی از سرتاسر ایران است، به انتخاب حامد قصری منتشر کرد.
-
کارنامه ادبی صادق چوبک، در گفتوگوی ایبنا با حسن میرعابدینی؛
صادق چوبک؛ ناتورالیستِ تندرو یا راوی رنجهای فراموششدگان؟
نویسنده کتاب «همهچیز فرو میپاشد: زندگی و آثار صادق چوبک» گفت: از منظر مضمونی، چوبک معمولاً به بخشهایی از جامعه میپردازد که کمتر دیده شدهاند؛ او از لایههای پایین و فراموششده جامعه مینویسد و آنچنان به این طبقات نزدیک میشود که گاه تصمیمات و رفتار شخصیتهایش حیرتانگیز و گاه هولناک به نظر میرسد.
-
نویسندگی بهعنوان شغل، در گفتوگوی ایبنا با محمد حسینی؛
پشت سر مارکز و همینگوی، لشکر انبوه شکستخوردهها قرار دارند
محمد حسینی، نویسنده، گفت: در پشت سر اسمهایی چون مارکز و همینگوی، لشکر انبوه شکستخوردهها قرار دارند و میتوان گفت اگر کسی در عالم نویسندگی دارای توانمندی زیادی باشد و به شهرت برسد میتواند عایدی خوبی نیز برای تأمین یک زندگی مرفه داشته باشد؛ ولی همه هری پاتر نویس نیستند.
-
تخریب منزل پدر علم حقوق ایران در حملات اخیر؛
در سوگ خانهای که چراغ عدالت در آن روشن بود…
این خانه، صرفاً چهاردیواریای ساده نیست؛ بلکه آستانهای است که هزاران جوان ایرانی در آن تربیت شدند، حق آموختند، اخلاق ورزیدند و افتخار آفریدند.
-
نوشتن تجربه جنگ به مثابه تراپی؛
ناب، نایاب و داغ و زنده
ثبت مکتوب تجربیات جنگ در همان زمان وقوع یا لااقل در زمانی نزدیک به آن، ضمن آنکه روایتی دست اول از آن رویداد و از منظری متفاوت از گزارشهای رسمی ارائه میکند، همچنین میتواند حال و هوای انسانی را منتقل کند که آن واقعه را از نزدیک و به صورت زنده تجربه کرده و هنوز به اصطلاح داغ است و حس و احساساتی زنده دارد.
-
بازخوانی گفتوگو با کاوه فرخ پژوهشگر تاریخ جنگ؛
تاریخ ثابت کرده ایرانی به هر نحوی از خاک دفاع میکند
کاوه فرخ: ایرانی خواه نیروی نظامی داشته باشد و یا نداشته باشد، از زمان اسکندر تا به امروز از خاک خودش دفاع میکند به هر نحوی.بحث ژنتیک نیست اما به لحاظ فرهنگی شاهد یک نوع ایراندوستی در ایرانیان هستیم که به سادگی از بین نمیرود.
-
فواد نظیری در گفتوگو با ایبنا:
هیچ عقل سلیمی جنگافروزی را نمیپذیرد / ادبیات، بازتاب احوال انسانها در التهاب جنگ است
فواد نظیری، شاعر و مترجم ایرانی، گفت: ادبیات در مقطع تاریخی وقوع یک جنگ، عصاره این رخداد را میپروراند و تأثیر آن را بر عواطف انسانی و مسائل درونی بازگو میکند.
-
نویسندگی بهعنوان شغل، در گفتوگوی ایبنا با آذردخت بهرامی؛
سفارشی نوشتن با ذات ادبیات همخوانی ندارد
آذردخت بهرامی، داستاننویس، گفت: سفارشی نوشتن با ذات ادبیات همخوانی ندارد و شاید فقط بتوان فیلمنامه را سفارشی نوشت که آن هم میتوان گفت جزو ادبیات نیست.
-
نویسندگی بهعنوان شغل، در گفتوگوی ایبنا با منیرالدین بیروتی:
حرفهای نوشتن بدون دانش ادبی، بازار کتاب را مبتذل میکند
منیرالدین بیروتی، داستاننویس ایرانی، گفت: حتی اگر یک نویسنده حرفهای باشد و تماموقت بنویسد اما دانش ادبی کافی نداشته باشد، نه تنها سودی برای فرهنگ و ادبیات ندارد بلکه بازار کتاب را مبتذل میکند و سطح سلیقه جامعه را نیز پایین میآورد.
-
نگاهی به رمان کمال نوشته ونیچنزو لاترونیکو؛
هیچ فاجعهای در کار نیست، اما همهچیز آرامآرام فرو میپاشد
مجله نیشن در مقالهای به تحلیل و بررسی رمان کمال نوشته ونیچنزو لاترونیکو نویسنده معاصر کشور ایتالیا با موضوع فرهنگ مصرف گرایی در دنیای مدرن میپردازد که امسال توانسته به فهرست نهایی جایزه بوکر راه یابد.
-
مصاحبه با نویسنده مصری برنده بوکر عربی 2025؛
نویسنده باید جرأت پرتاب سنگ به دریاچههای راکد داشته باشد
محمد سمیر ندا، نویسنده مصری برنده بوکر عربی 2025 در گفتوگویی صمیمانه از تجربه زیسته، زخمهای تاریخ و مسئولیت نوشتن در برابر حافظه جمعی سخن میگوید
-
هوش مصنوعی، بحران هویت نقد ادبی و آینده آموزش ادبیات
اگر هوش مصنوعی بتواند به اندازهی دانشجویان کارشناسی ارشد آثار ادبی مانند هملت را تحلیل کند، آیا هنوز نیاز به نقد ادبی انسانی و آموزش آن وجود دارد؟
-
میزگرد «نخستین فلوشیپ نشر تهران؛ چالشها و دستاوردها»-۱
فلوشیپ نشر تهران اردوی تدارکاتی بود/آمادگی برای ورود به بازار جهانی
کارشناسان، میزگرد «نخستین فلوشیپ نشر تهران؛ چالشها و دستاوردها» درباره محدودیتها، مباحث اجرایی، چالشهای زیرساختی نشر کتاب کودک و نابلدی و بیتوجهی ناشران به کسب آمادگی برای حضور در بازارهای جهانی با توجه به قابلیتهای ادبیات کودک و نوجوان گفتند.
-
به همت خردسرای فردوسی مشهد؛
دفتر چهارم «شاهنامهپژوهی» منتشر شد
خراسانرضوی - دفتر چهارم «شاهنامهپژوهی» به همت خردسرای فردوسی مشهد و با نظارت محمدجعفر یاحقی منتشر شد.
-
مروری بر کتاب «هایدگر و نازیسم» نوشته ویکتور فاریاس؛
فیلسوف نازی
برخلاف روایتهای رسمی که پیوند هایدگر با نازیسم را امری گذرا، سیاسی و بیارتباط با تفکر فلسفی او معرفی میکنند، فاریاس با تکیه بر اسناد تاریخی و شواهد مکتوب، نشان میدهد که این ارتباط نهتنها عمیق و ایدئولوژیک، بلکه تا پایان عمر هایدگر نیز استمرار داشته است.
-
راهاندازی ایستگاه دیجیتال نسخ خطی گنجینه رضوی در کتابخانه ملی ازبکستان
خراسان رضوی - نخستین ایستگاه دیجیتال دسترسی به نسخ خطی و دریافت منابع چاپی گنجینه رضوی در محل کتابخانه ملی ازبکستان در تاشکند راهاندازی شد.
تازهها
-
با شعار «ایران امام رضا (ع)»؛
رویکرد جدید و جزئیات بیست و دومین جشنواره فرهنگی هنری امام رضا (ع) اعلام شد
خراسان رضوی- سرپرست بنیاد بینالمللی امام رضا (ع) گفت: در راستای تعمیق و گسترش فرهنگ منور رضوی در کشور، بیست و دومین دوره جشنواره بینالمللی امام رضا (ع) با رویکردی نوین و با شعار «ایران امام رضا (ع)» برگزار خواهد شد.
-
«دندانهای از حرف سین» رونمایی شد/ سیستان؛ روایتگر نخستین خونخواهی عاشورا در تاریخ
سیستان و بلوچستان– «دندانهای از حرف سین» اثر ارسلان محبی با حضور جمعی از مسئولان فرهنگی، هنرمندان و علاقهمندان به مناسبت سالروز نخستین قیام سیستان در خونخواهی از سیدالشهدا (ع) که روایتگر پیوند ناگسستنی فرهنگ بومی با حماسه کربلاست، رونمایی شد.
-
مدیر مسئول انجمن فرهنگی ناشران آموزشی به ایبنا خبر داد:
پیشنهاد ایجاد شورای عالی کتاب با مشارکت وزارتخانههای فرهنگی و آموزشی
مدیر مسئول انجمن فرهنگی ناشران آموزشی از ارسال نامه به وزیر آموزش و پرورش و ارائه پیشنهاد ایجاد شورای عالی کتاب با مشارکت وزارتخانههای فرهنگی و آموزشی خبر داد.
-
بیانیه انجمنهای نشر کتاب خطاب به رئیسجمهور؛
«سند تسهیم درآمد محتوا» فرصتی برای احیای جایگاه کتاب و مطالعه
انجمنهای نشر کتاب در بیانیهای خطاب به رئیسجمهور با استقبال از تصویب و ابلاغ «سند تسهیم درآمد محتوا» توسط شورای عالی فضای مجازی، این سند را فرصتی برای احیای جایگاه کتاب و ترویج فرهنگ مطالعه در جامعه ایرانی دانستند.
-
ایبنا بررسی کرد؛
ضرورت «بازاریابی جغرافیایی» کتابفروشیهای محلی
بازاریابی جغرافیایی برای کتابفروشیهای محلی، نه ابزار لوکس که یک ضرورت حیاتی است. در شرایطی که فروش آنلاین در حال بلعیدن بازار سنتی است، دیدهشدن در «جستوجوهای محلی» میتواند رمز بقا باشد.
-
دکتر عبدالحسین زرینکوب در حال سخنرانی در مراسم افتتاحیه نمایشگاه یوشیج
دکتر عبدالحسین زرینکوب در حال سخنرانی در مراسم افتتاحیه نمایشگاه یوشیج در دی ماه سال 1350- از مجموعه عکسهای کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران عبدالحسین زرینکوب یکی از درخشانترین چهرههای فرهنگ و اندیشه ایران معاصر است؛ پژوهشگری توانا در عرصه تاریخ، نقد ادبی، نویسندگی و ادبیات فارسی.
-
کتاب «زن پارینه سنگی» منتشر شد؛
بانوی هوشمند: شکستن کلیشهها درباره زنان پیش از تاریخ
به گمان بسیاری زنان دورهی پارینه سنگی جدید تفاوت چندانی با زنان امروزی نداشتهاند سخاوتمندی مهارت جسارت و مصمم بودن به عنوان ویژگیهایی که در مادربزرگها مادران و خواهران ما تجسم یافتهاند پیشتر در دی ان ای بانوی هوشمند گنجانده شده بود.
-
مروری بر «کتاب شکوفایی با ADHD»؛
سلامت روان برای کودکان دارای ADHD
در کتاب «شکوفایی با ADHD» مجموعهای از ۶۰ فعالیت جذاب برای تقویت خودتنظیمی، توجه و تمرکز و اعتماد به نفس، برای کودکان و خانوادهها طراحی شده است تا با مشارکت یکدیگر بتوانند مفاهیم مرتبط با اختلال ADHD را بشناسند و درک کنند.
-
مجموعه مقالات مهم هانس بلومنبرگ ترجمه میشود؛
تاریخ، استعارهها، حکایتها
کتاب «تاریخ، استعارهها، حکایتها» متشکل از مجموعه مقالات مهم هانس بلومنبرگ (۲۶ مقاله) و موضوعاتی همچون فلسفه زبان، نظری استعاره، نامفهومیت، زیباییشناسی، سیاست، و مطالعات ادبی را در بر میگیرد.
-
در گفتوگو با ایبنا مطرح شد؛
انتخاب «کتاب سال خراسان شمالی»؛ فرصتی برای درخشش نویسندگان بومی
خراسان شمالی- مدیرکل فرهنگوارشاد اسلامی خراسان شمالی در آستانه برگزاری رویداد مهم «کتاب سال»، بر حمایت از جریانهای بومی ادبیات و علوم انسانی تأکید کرد و گفت: این رویداد با افزایش چشمگیر جوایز، نگاه تازهای به ظرفیتهای نویسندگان استان دارد.
-
نویسنده کتاب «چه کسی داستانم را خواهد گفت؟» در گفتگو با گاردین:
این فقط یک کوچ نیست؛ سقوط یک زندگی جمعی است!
کتاب «چه کسی داستانم را خواهد گفت؟: دفترچه خاطرات غزه» نوشته نویسندهای بینام، روایتی است از سقوط نهتنها دیوارها، که فروپاشی یک زندگی جمعی. در سایه بمبها و آوارگی دائمی، معنای خانه برای هزاران نفر از اهالی غزه رنگ باخته است. اکنون، هجرتی اجباری جریان دارد که نه تنها چهارچوبهای خشت و گل، که ریشههای هویت و خاطره را نیز درهم میشکند.
-
گفتوگوی گاردین با گونبریت سوندستروم:
رمان من اثری فمینیستی به معنای رایج نیست!
گونبریت سوندستروم با رمان «نامزدی»، تصویری متفاوت از زن و روابط عاشقانه ارائه میدهد؛ روایتی که فراتر از کلیشههای رایج فمینیستی است. او تأکید میکند داستانش نه مروج جدایی، بلکه نشاندهنده حق انتخاب و فردیت زنان است.
-
بهار نشر در چهارمحال و بختیاری؛
یک فصل فرهنگی پرماجرا؛ تولید ۳۲ عنوان و اهدای ۲۵۰۰ نسخه کتاب
چهارمحال و بختیاری - بهار امسال برای اهالی قلم چهارمحال و بختیاری فصل شکوفایی بود؛ با صدور مجوزهای تازه، برگزاری نمایشگاهها و نشستهای ادبی، فرهنگ نوشتن و خواندن جان تازهای گرفت.
-
به انتخاب سایت ماریس؛
برترین کتابهای فانتزی قرن بیست و یکم
فانتزی یکی از محبوبترین و گستردهترین ژانرهای ادبیات و سرگرمی است. در این ژانر، وقایع، شخصیتها و دنیاها اغلب به گونهای طراحی میشوند که قوانین طبیعی و منطقی دنیای واقعی را نقض میکنند.
-
با کوشش نویسنده خوزستانی؛
«رگ زیر دندان» منتشر شد
خوزستان- مجموعه داستان کوتاه «رگ زیر دندان» اثر محمد امین کاملی، نویسنده خوزستانی منتشر و روانه بازار کتاب شد.
-
درباره کتاب «اخلاق هوش مصنوعی»؛
آیا ماشینها اخلاقی میشوند؟
یکی از مهمترین محورهای تحلیلی کتاب تبیین تمایز بین عاملیت اخلاقی و موضوعیت اخلاقی در زمینهی هوش مصنوعی است. کوکلبرگ نشان میدهد که پرسش از امکان اخلاقی بودن ماشینها مستلزم بازبینی در بسیاری از پیشفرضهای انسانمحورانه دربارهی عقلانیت، احساس، قصد و تصمیم است.
-
«نظریۀ سیاسی و فیلم: از آدورنو تا ژیژک» با ترجمه صالح نجفی منتشر شد
«نظریۀ سیاسی و فیلم: از آدورنو تا ژیژک» با ترجمه صالح نجفی توسط نشر لگا به بازار کتاب آمد.
-
به انتخاب و ترجمه مجتبی ویسی منتشر شد؛
هشت داستان کوتاه درباره شر
کتاب «شر درونش» مجموعهای از هشت داستان کوتاه با موضوع شر است که به انتخاب و ترجمه مجتبی ویسی، در انتشارات وزن دنیا منتشر شده است.
-
با حضور پژوهشگران حوزه روانکاوی و فلسفه؛
رمان «آشیانه اشراف» در بستک نقد شد
هرمزگان - با حضور پژوهشگران حوزه روانکاوی و فلسفه، بررسی و نقد رمان «آشیانه اشراف» در بستک انجام شد.
-
معرفی «یک روز از زندگی عابد سلامه»؛
کودکان فلسطینی، زنده زنده در آتش اسرائیل سوختند
«یک روز از زندگی عابد سلامه: موشکافی یک تراژدی در بیتالمقدس»، روایت یک روز از زندگی عابد سلامه نیست؛ بلکه بازتابی از زندگی روزمره هزاران فلسطینی است که هر روز با کشتار، تحقیر و درد از دستدادن عزیزانشان زندگی میکنند.
نظر شما