جمعه ۲۶ آبان ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۳
یزد به عنوان پایتخت قصه و قصه‌گویی کشور انتخاب شد

یزد - معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به سرانه ۳۰ دقیقه‌ای کتابخوانی در کشور گفت: متاسفانه سرانه مطالعه و کتابخوانی در کشور کم است که باید برای آن برنامه‌ریزی کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در یزد، حامد علامتی، معاون وزیر آموزش و پرورش در مراسم تجلیل از فعالان عرصه کتاب و کتابخوانی در استان یزد گفت: امروز با افتخار یزد را به عنوان پایتخت قصه و قصه‌گویی کشور اعلام کرده و دبیرخانه دائمی جشنواره‌های بین‌المللی قصه‌گویی را به یزد منتقل و در این استان دائر می‌کنیم.

وی ضمن بیان اینکه یزد از استان‌های دارای شاخص‌های بارز فرهنگی است، قصه و قصه‌گویی را یکی از شاخص‌های اصلی این شهر و استان نام برد.

وی با اشاره به اینکه این روزها شاهد برگزاری محافل شیرین قصه و قصه‌گویی در سراسر کشور و یزد به واسطه برگزاری جشنواره بین المللی قصه‌گویی هستیم، گفت: امسال از سال‌های خوب قصه و قصه‌گویی است، به طوری که امسال بیش از ۱۷ هزار نفر در این جشنواره ثبت نام کرده‌اند.

علامتی گفت: نیم قرن فعالیت کانون پرورش فکری در حوزه قصه و قصه‌گویی امروز به ثمر نشسته است لذا اکنون به دنبال عمومی‌سازی و مردمی‌سازی قصه و قصه‌گویی در کشور هستیم.

وی با بیان اینکه ما قصه را پایه همه هنرها از ادبیات شعر و داستان تا هنرهای نمایشی و تجسمی می‌دانیم، گفت: قصه به عنوان هنر مادر برای ما محسوب می‌شود از این رو معتقدیم سرمایه‌گذاری در این بخش، سرمایه‌گذاری در تمام ساحات هنر است و به همین دلیل کانون پرورش فکری طی این سالها روی آن سرمایه‎‌گذاری داشته است.

وی اضافه کرد: امروز جامع‌ترین ابزار تربیتی برای کودکان قصه و قصه‌گویی است و در واقع قصه، اصیل‌ترین روش برای تربیت انسانها به ویژه کودکان است که برگرفته از شیوه تربیتی قران کریم است.

مدیر عامل کانون پرورش فکری در ادامه خاطرنشان کرد: سخت‌ترین کار در عالم هستی، هدایت انسانهاست و خداوند برای این کار پیامبران را انتخاب می‌کند ولی شیوه بکار رفته برای این امر، از طریق قصه بوده است؛ به طوری که بیش از ۲۶۰ قصه قرانی داریم.

وی قصه گویی را ارزان‌ترین و عمیق‌ترین و موثرترین ظرفیت فرهنگی برای تربیت انسان‌ها خواند و گفت: تمام این دلایل بر لزوم سرمایه گذاری خوب در این حوزه تاکید دارد.

علامتی اظهار کرد: سبک زندگی و زیست مومنانه متاثر از قصه و قصه‌گویی است و هرچند در سال‌های گذشته خیلی مورد توجه نبوده ولی در دولت سیزدهم نگاه متفاوتی به این موضوع شده و در سالهای اخیر سیر صعودی را در این بخش شاهدیم.

وی گفت: دغدغه امروز کانون، احیای قصه و قصه گویی و مردمی سازی این حوزه است و سیاست کنونی کانون در جشنواره بین المللی قصه‌گویی نیز بر همین موضوع تاکید دارد.

وی با بیان اینکه خوشبختانه هم در دولت و هم در مجلس به موضوع قصه و قصه گویی توجه ویژه‌ای شده، عنوان کرد: ولی نباید از یاد ببریم که در فن قصه‌گویی باید به عرصه‌های نوین وارد شویم و به سمت راه‌اندازی محافل و کرسی‌های قصه‌گویی حرکت کنیم که در همین راستا نیز امسال موفق به ثبت ملی قصه و قصه گویی شدیم و تلاش داریم در سال‌های آینده این هنر را به نام جمهوری اسلامی ایران به ثبت جهانی برسانیم.

علامتی خاطرنشان کرد: امسال در طلیعه بیست و پنجمین جشنواره بین المللی قصه گویی قرار داریم و تلاش کانون در ماندگار کردن قصه گویی با حرکت به سمت ساحت معرفی پایتخت قصه و قصه‌گویی و نیز معرفی شهرهای خلاق در این عرصه است.

وی از یزد به عنوان بهترین و اصیل‌ترین خواستگاه قصه و قصه گویی یاد کرد و با بیان اینکه در صدر این واکاوی نام مرحوم آذر یزدی می درخشد، گفت: سال گذشته اختتامیه جشنواره قصه‌گویی به بهترین نحو در استان یزد برگزار شد و همه اینها باعث شد که امروز این امانت را به صورت دائم به یزدیها بسپاریم.

علامتی در پایان نیز با اشاره به تلاشهای صورت گرفته در جهت ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در کشورمان، گفت: براساس آخرین آمارهای فرهنگ و ارشاد اسلامی، سرانه مطالعه در ایران حدود ۳۰ دقیقه است که خیلی کم محسوب می‌شود لذا باید به این موضوع اهتمام بیشتری داشته باشیم.

در این مراسم پوستر «یزد، پایتخت قصه گویی ایران» با حضور مسئولان رونمایی شد.

در این آیین ضمن تجلیل از فعالان عرصه کتاب و کتابخوانی استان یزد، با حضور پرفسور «اخوان تفتی» از جلد سوم کتاب سنگ آسیاب اثر استاد «سید حسن حیان» رونمایی شد.

پرفسور هاشم اخوان تفتی، دانشمند ایرانی عضو برجسته تالار دانشمندان انجمن شیمی دانان تجزیه بیماری است و با بیش از ۱۷۰ اختراع ثبت شده جهانی توانسته است جایزه ویژه این انجمن را دریافت کند و مقالات بسیاری را در سطح جهانی در رشته شیمی ارائه داده است.

وی که در این مراسم به ایراد سخن پرداخت، در طرحی ابتکاری برای تجلیل از معلم خود «سید حسن حیان»، جایزه «حیان» را ایجاد کرده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط