رحیم مخدومی، درباره وظیفه اهالی قلم در برابر جنایات رژیم صهیونیستی به خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) گفت: وظیفه اهالی قلم همیشه روشنگری است و در جایگاهی قرار دارند که قرار است با قلم خود جامعهای را به مسیر درست رهنمون شوند و همچنین بیداری ایجاد کنند. این وظیفه اهالی قلم در شرایط عادی است.
مخدومی ادامه داد: در شرایطی که اوضاع بحرانی است و فتنهها تشخیص راه را از بیراه سخت میکند، افراد در پیدا کردن مسیر درست دچار مشکل میشوند. در چنین شرایطی وظیفه اهالی قلم سخت و سنگین و نقش آنها موثر میشود. ورود اهالی قلم به عرصه روشنگری در قالب موضعگیری خود را نشان میدهد و این کمترین انتظاری است که میتوان از آنها داشت.
وی بیان کرد: در شرایط حساس کنونی بسیاری از افراد تحت تاثیر اغوا و شبهات و بمباران خبری مسیر را گم میکنند.علاوه بر این کوچکترین موضعگیریها چه موافق و چه مخالف روی افرادی که در میدان حضور دارند، اثر میگذارد. زیر سوال بردن یا حمایت از مبارزان و افراد حاضر در میدان، روحیه آنها را متاثر میکند.در اوج بیپناهی و مظلومیت، یک کورسوی امید میتواند دلهای مبارزان و مردم مظلوم فلسطین را گرم کند و اینها جدای دعای امت مسلمان است که همواره بدرقه راه این مردم مظلوم است.
مدیر انتشارات رسول آفتاب درباره بیانیهای که اخیراً جمعی از نویسندگان و اهالی فرهنگ در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی امضا کردند، گفت: کمترین کار اهالی قلم در چنین شرایطی صدور بیانیه است. مهمتر از بیانیه، تبیین درست واقعه است. ما با جامعهای مواجه هستیم که در معرض هجمه و شبههافکنی شدید قرار دارد و در چنین شرایطی مدارس و دانشگاهها بیشتر از جاهای دیگر تحت تاثیر قرار دارند. اهالی قلم تنها به صدور بیانیه اکتفا نکنند و با ادله محکم به تبیین دقیق و درست مسئله بپردازند؛ همان کاری که مقام معظم رهبری در این شرایط انجام میدهند. ایشان به دلیل جایگاهی که دارند در سطح بینالمللی هم روشنگری ایجاد میکنند تا بسیاری از شبهات رفع شود.
مخدومی با اشاره به اینکه بسیاری از افراد در جهان، مقام معظم رهبری را سیاستمداری تیزبین، آگاه و صادق میدانند، افزود: نه تنها مردم ایران که بسیاری در جهان گوشبهزنگ هستند که ببینند موضع مقام معظم رهبری در شرایط حساس از جمله شرایط کنونی چیست تا موضع خود را مطابق موضع ایشان مشخص کنند. بسیاری از مردم که در کشورهای مختلف به دلیل اعتراض به جنایات رژیم صهیونیستی به کف خیابان آمدند آماده پذیرش و اطاعت سخنان و موضع مقام معظم رهبری هستند و ایشان در جایگاه خود بهموقع و بهخوبی و بادرایت اطلاعرسانی و روشنگری میکنند.
این نویسنده که از امضا کنندگان بیانیه اخیر جمعی از اهالی قلم و فرهنگ در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی در غزه است، درباره پرداختن به مظلومیت فلسطین در قالب کتاب در کشورمان عنوان کرد: متاسفانه با وجود اینکه مسئله فلسطین از نظر اهمیت در اوج قرار دارد، در حوزه ادبیات در موردش کم کار شده است. البته کارهای تحقیقاتی و پژوهشی در این حوزه خوب بوده و اگر این تحقیقات تبدیل به رمان و داستان میشد میتوانست در روشنگری جامعه بسیار موثر باشد زیرا رویکرد بسیاری از مخاطبان به رمان و داستان است.
وی با اشاره به اینکه مسئله فلسطین یک موضوع بینالمللی است، گفت: اگر در زمینه فلسطین رمان و داستان نوشته شود این کتابها میتواند به زبانهای مختلف ترجمه شود و یک بیداری در سطح بینالملل اتفاق میافتد. بر این اساس لازم است که نویسندگان ما در زمینه تولید رمان و داستان با موضوع فلسطین با توجه به تحقیقات انجام شده، اقدام کنند زیرا بازخورد و تاثیر داخلی و خارجی خواهد داشت.
مخدومی با بیان اینکه آخرین اقدام امام خمینی (ره) در حوزه بینالمللی در خصوص فلسطین نامگذاری روزی با عنوان روز قدس بود، افزود: این اقدام امام خمینی بسیار موثر بود به طوری که عالمگیر شد و هر سال روز قدس نه تنها در کشور بلکه در بسیاری از کشورها پرشورتر برگزار میشود. این حرکت مبتکرانه امام خمینی (ره) زمینهساز بیداری ملتها شد اما متاسفانه ما در حوزه ادبیات اقدام موثری انجام ندادیم.
وی همچنین گفت: امیدوارم با توجه به اینکه مسئله فلسطین، امروز، داغ و جدیتر از همیشه شده است، افراد بیشتری بیدار شوند و به صحنه بیایند و به اولویت این مسئله پی ببرند و این شرایط فراهم شود که ادبیات نقش خود را در این حوزه رقم بزند به مسائلی که نپرداخته است توجه لازم را داشته باشد.
نظر شما