به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)؛ فیلم «روزی روزگاری سینما» یکی از فیلمهای بخش ویژه «کتاب و سینما» در چهلمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران است. این فیلم ساخته علیرضا شمالی است و با اقتباس از جریان اختراع سینما ساخته شده است. خبرنگار ایبنا به گفتوگو با کارگردان این فیلم نشسته است آنچه میخوانید شرح این گفتوگو است.
علیرضا شمالی در پاسخ به این پرسش که چرا سراغ ساخت فیلم اقتباسی رفته است؟ توضیح داد: گاهی اوقات داستان ها و اتفاقاتی وجود دارد که حاصل ساخت آنها میتواند فیلم خوبی بشود. برای همین به سراغ اقتباس میرویم.
وی درباره سختیها و مشکلاتی که در راه ساخت این فیلم اقتباسی وجود داشته است گفت: داستان فیلم «روزی روزگاری سینما» مطمئناً یکی از سختترین داستان ها برای اقتباس میتوانست باشد چون در مورد دوره ای است که شاید اطلاعات و عکس های زیادی از آن نباشد و خوب درآوردن این فضا و متعهد بودن به واقعیت در ساخت چنین فیلمی بسیار سخت بود. ضمن اینکه این فیلم به زمان ۱۸۹۰ در فرانسه میپرداخت و ساخت چنین فیلمهایی سختتر است.
شمالی در پاسخ به این پرسش که یک داستان باید چه ویژگی داشته باشد تا بتواند تبدیل به یک فیلم اقتباسی شود عنوان کرد: اقتباس برگردان ۱۰۰ درصد داستان به فیلم نیست و خب مطمئناً هر داستانی که قرار باشد از آن فیلمی ساخته بشود باید با عناصر سینمایی و مولفه های سینما ترکیب شود تا مناسب ساخت فیلم باشد.
وی در مورد اینکه ایده فیلمش را چگونه و از کجا آورده است توضیح داد: ایده فیلم از کتاب «تاریخ سینما» اثر دیوید بوردول آمد البته که فقط نوشته های اول و آخر فیلم واقعیت است و ما داستان خودمان را بر اساس این اتفاق نوشتیم و فیلمنامه حاصل ذهن ما بود.
شماره در پایان و در پاسخ به این پرسش که اگر بخواهد فیلم بلند بسازد آیا به سراغ ساخت فیلم اقتباسی میرود گفت: بله اگر داستانی باشد که خوشم بیاید و پتانسیل فیلم شدن داشته باشد چرا که نه؛ با اینکه سختیهای خاص خودش را دارد.
نظر شما